hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 其他討論題目 (N) 單戀之痛
開啟左側

單戀之痛

樓主| 1320 發表於 2005-2-8 01:37 | 顯示全部樓層

可能由頭到尾都係我會錯意la#:`(
見佢收到card個日鬼咁high(完全既一反常態),
仲比張咭比其他人睇(一個同佢唔熟既人正常唔會胡端端放張咭入人locker掛#:-*, 斷估佢唔會get唔到我意思呀)
The Designer
 樓主| 1320 發表於 2005-2-8 02:05 | 顯示全部樓層
[ref=126386]307[/ref]  在 2005-2-8 12:23 AM 發表:

唔係退兵咁簡單,
而係攪清楚佢同自己的關係,
先好再作打算。

同埋,可以講的係,
基本上連做朋友的機會都無乜了。

其實係新年假期我已退左兵一星期, 除左上堂之外,
其餘所有時期我自動係佢視線範圍之內消失....
不過之後再點handle我地的關係就真係要好好諗下

至於我係班既形象, 因件事後已180大改變, 已身敗名裂....

[ Last edited by 1320 on 2005-2-8 at 02:08 ]
 樓主| 1320 發表於 2005-2-8 03:26 | 顯示全部樓層
[ref=126377]denniskeung[/ref]  在 2005-2-8 12:19 AM 發表:

正如你所說.... 首先以上的"死罪"係一定要改....~

回貼文者,如果鐘意一個女仔, 自不然會對其他接近她的男仔產生煩厭...
(其實這是鐘意呢個女仔的最好證明)
你應該全面 d 去諗, 如果你唔係鐘意佢 ...

其實要估到一個女仔點諗真係好難, 睇面色,隨時會錯意,
問佢d friend, 又怕打草驚蛇#???
307 發表於 2005-2-8 06:42 | 顯示全部樓層

[ref=126509]1320[/ref]  在 8-2-2005 02:05 發表:
至於我係班既形象, 因件事後已180大改變, 已身敗名裂....

呢個正正就係關鍵,
因為你的做法無顧過人家的感覺,
身敗名裂又有何奇怪呢?

你大應該好好反省一下,
這件事中,你犯的錯誤有多大。
只罵不建議=不負責任
307 發表於 2005-2-8 06:44 | 顯示全部樓層
[ref=126541]1320[/ref]  在 8-2-2005 03:26 發表:
其實要估到一個女仔點諗真係好難, 睇面色,隨時會錯意,
問佢d friend, 又怕打草驚蛇#???

個問題只係有無諗過佢的反應係點樣得來,
有的話,根本一點都唔難理解。
只罵不建議=不負責任
2ac 發表於 2005-2-8 06:53 | 顯示全部樓層
307君新年快樂~
其實我覺得樓主今次弄得「身敗名裂」
會唔會太誇張呢?
因為除非係有一大班人幫女方
否則, 一兩個手勢, 幾句話, 數張咭, 就弄得如此田地
又真係影響幾大
始終都係 978  第 1 - 50 集
307 發表於 2005-2-8 07:13 | 顯示全部樓層

[ref=126569]2ac[/ref]  在 8-2-2005 06:53 發表:
307君新年快樂~
其實我覺得樓主今次弄得「身敗名裂」
會唔會太誇張呢?
因為除非係有一大班人幫女方
否則, 一兩個手勢, 幾句話, 數張咭, 就弄得如此田地
又真係影響幾大

小弟亦都祝各位新年進步啦~~
亦都祝101兄同102繼續煙煙韌韌。

點解太誇張呀?
我唔覺得有咩奇怪。
示愛是否明顯一點不緊要,
但最不惹閒話的方法,
就係真接同人講,
唔好轉彎抹角,
更加唔好響眾人面前暗示。

佢呢個舉動係好有問題,
不過早一點學識,好過遲一點學識。
只罵不建議=不負責任
transbus 發表於 2005-2-8 12:59 | 顯示全部樓層
[ref=126481]1320[/ref]  在 8-2-2005 01:37 發表:

可能由頭到尾都係我會錯意la#:`(
見佢收到card個日鬼咁high(完全既一反常態),
仲比張咭比其他人睇(一個同佢唔熟既人正常唔會胡端端放張咭入人locker掛#:-*, 斷估佢唔會get唔到我意思呀)

佢見到你張卡,興奮,
唔等於開始對你有意思.

興奮背後o既原因,
可能只係同人炫耀有人想追.

當然,
唔係話你個對象係咁現實,有人追就週街唱.

問題係,
你同佢都唔熟,
無端端就同人表白,
如果有日你行行下街,
有個住你附近但係冇打過招呼o既女仔走埋你度話鍾意左你好耐,
你信唔信先?!

聽日雞年,
反思一下,俾個新開始自己,搵下新出路啦.
坑口皇帝 馬尾皇后 囍結良緣
 樓主| 1320 發表於 2005-2-8 21:56 | 顯示全部樓層
[ref=126792]transbus[/ref]  在 2005-2-8 12:59 PM 發表:

佢見到你張卡,興奮,
唔等於開始對你有意思.

興奮背後o既原因,
可能只係同人炫耀有人想追.

當然,
唔係話你個對象係咁現實,有人追就週街唱.

問題係,
你同佢都唔熟,
無端端就同人表白,
如果有日 ...

我就係怕佢唔信, 結果暗示(封信既內容只係暗示) 之後再加明示(手勢),
結果就搞成咁...

其實正確做法應該係點#:-[, 如果直接同佢講佢肯定走都走唔設.....
307 發表於 2005-2-9 01:58 | 顯示全部樓層

[ref=127199]1320[/ref]  在 8-2-2005 21:56 發表:
我就係怕佢唔信, 結果暗示(封信既內容只係暗示) 之後再加明示(手勢),
結果就搞成咁...

其實正確做法應該係點#:-[, 如果直接同佢講佢肯定走都走唔設.....

當然係直接講俾人地聽啦...
邊會有人隔空講我愛你ga?
只罵不建議=不負責任