hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 其他討論題目 (N) 單戀之痛
開啟左側

單戀之痛

307 發表於 2005-2-9 02:29 | 顯示全部樓層

[ref=126792]transbus[/ref]  在 8-2-2005 12:59 發表:
佢見到你張卡,興奮,
唔等於開始對你有意思.

興奮背後o既原因,
可能只係同人炫耀有人想追.

當然,
唔係話你個對象係咁現實,有人追就週街唱.

問題係,
你同佢都唔熟,
無端端就同人表白,
如果有日你行行下街,
有個住你附近但係冇打過招呼o既女仔走埋你度話鍾意左你好耐,
你信唔信先?!

聽日雞年,
反思一下,俾個新開始自己,搵下新出路啦.

講得幾有意思呀燦兄,
真係睇得深左好多。

樓主個問題唔單止係一廂情願,
而且係一廂情願地做出一些不知不覺間傷害了人的事。
雖有云不知者不罪,
但係感情事上必定並非如此。
可能有人大人有大量,
大人不記小人過,
而就此作罷。
但係,如果有一日,
佢係要嬲你的,
你唔單止無得問點解,
因為你應該清楚。
你亦都無得埋怨,
因為係你自己揀左一條咁樣的路來行。

弊喇...我想祝大家新年快樂,
但係點解無一篇文的氣氛可以俾我祝大家ga?#:-X
只罵不建議=不負責任
 樓主| 1320 發表於 2005-2-9 03:08 | 顯示全部樓層
[ref=127453]307[/ref]  在 2005-2-9 02:29 AM 發表:

講得幾有意思呀燦兄,
真係睇得深左好多。

樓主個問題唔單止係一廂情願,
而且係一廂情願地做出一些不知不覺間傷害了人的事。
雖有云不知者不罪,
但係感情事上必定並非如此。
可能有人 ...

無錯, 我的確無野好埋怨, 因為由頭到尾都係我既問題,
一切都係自己抵死, 但我宜我最concern既係,
跟住落黎我要點做, 至於我身敗名裂與否, 已唔再重要
The Designer
307 發表於 2005-2-9 03:15 | 顯示全部樓層
[ref=127478]1320[/ref]  在 9-2-2005 03:08 發表:

我覺得你根本無野可以再做...
你同佢的關係差到無可再差的地步,
我唔相信你一句道歉,
就可以解決成件事。

當然,我都認為做人係應該勇於承認錯誤的。
但係認完之後,人地再俾唔俾機會你,
又係另外一條問題了。
只罵不建議=不負責任
windcaptain 發表於 2005-2-9 03:20 | 顯示全部樓層

[ref=127478]1320[/ref]  在 2005-2-9 03:08 AM 發表:

唔好理先

你愈理,情況就愈麻煩
是但啦...
307 發表於 2005-2-9 06:15 | 顯示全部樓層
[ref=127486]windcaptain[/ref]  在 9-2-2005 03:20 發表:
唔好理先

你愈理,情況就愈麻煩

windcaptain兄,我的講法會係...唔好理

唔係我唔想佢追唔到,
而係根本個情況係不可能扭轉。
我覺得,樓主再做任何事,
不但止唔會幫到件事,
而且只會令呢件事更複雜,
事件中的兩個主角關係會更差。

更可以講的,係我見唔到呢兩個人的關係有咩轉機。
關係本身唔係緊密已經麻煩,
依家仲要係會錯意、表錯情,
請容許我以「古怪」同埋「可怕」去形容樓主的行徑。

所以,我只係希望樓主可以認真查找不足,
改善失誤,咁呢個問題就唔會再次出現。
只罵不建議=不負責任
2ac 發表於 2005-2-9 07:28 | 顯示全部樓層
恭喜發財啦!
既然係a13板, 就祝各路大大一團和氣
拍拖的就情投意合~

以不變應萬變, 都唔咪一件壞事
而最大問題就係
如果要o係呢d非常時期
仲要夾硬修補關係
真係會越描越黑的
我最近接的著名case「6+260」事件就係一例
事實證明, 太多啤啤, 只會令對方抖唔到氣

依家至得閒, 聽到abew等車首航無去影~
始終都係 978  第 1 - 50 集
上水站長 發表於 2005-5-5 14:34 | 顯示全部樓層

單戀之痛~我都試得多~我都好明白~而家聽你講佢係好女仔~不過既然而家攪成咁 ~長痛不如短痛啦~
九巴上水車廠車務通告為準