hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (R) Railway 鐵路討論區 香港鐵路 (R1) 東鐵綫車站將陸續轉用新排隊指示
開啟左側

東鐵綫車站將陸續轉用新排隊指示

jaclam 發表於 2020-3-14 17:30 來自手機 | 顯示全部樓層

kei_hk 發表於 2020-3-14 16:53
貼出來﹐睇實際的視覺效果囉。

去到最後又要拆返黐返個啱嘅
不如一開始就搵個中途站去試仲好
無嘢搵嘢嚟搞
kei_hk 發表於 2020-3-14 17:34 | 顯示全部樓層
jaclam 發表於 2020-3-14 17:30
無嘢搵嘢嚟搞 ...

對佢地來講﹐沒有什麼大問題。

反正成功一點都不高。

隨時﹐這是初犒﹐之後仲有野要改。

alexleechaksum 發表於 2020-3-14 17:58 來自手機 | 顯示全部樓層
jaclam 發表於 2020-3-14 17:30
無嘢搵嘢嚟搞 ...

咪係
落馬洲同馬場站都唔開,羅湖站都唔係唯一嘅選擇
tomtom2015 發表於 2020-3-14 20:18 | 顯示全部樓層

大埔墟站1號月台第二卡也找到這個貼紙。

評分

參與人數 1aPower +1 HugeC +10 收起 理由
alexleechaksum + 1 + 10 事情開始變得有趣 ;P

查看全部評分

toyl 發表於 2020-3-14 23:35 | 顯示全部樓層
jaclam 發表於 2020-3-14 15:39
想知羅湖站個排隊指示同時有出有入係咩玩法
點都係單向出入㗎啦

羅湖而家封關下幾乎沒有乘客,最啱用嚟貼住先試效果
sancouve 發表於 2020-3-15 00:29 來自手機 | 顯示全部樓層
toyl 發表於 2020-3-14 23:35
羅湖而家封關下幾乎沒有乘客,最啱用嚟貼住先試效果

馬場站一樣長期關閉,近住車廠,仲要係中途站,用佢嚟試如果啱心水直頭唔使搣走,唔係仲好咩?
HV9990 發表於 2020-3-15 01:46 | 顯示全部樓層

換貼紙不嬲都係呢間公司既強項
東鐵月台整完之後都換過好幾次啦
KCRC . Keep Moving
alexleechaksum 發表於 2020-3-15 02:49 來自手機 | 顯示全部樓層
sancouve 發表於 2020-3-15 00:29
馬場站一樣長期關閉,近住車廠,仲要係中途站,用佢嚟試如果啱心水直頭唔使搣走,唔係仲好咩? ...

圖入面應該係落馬洲站
羅湖站另有「只上無落」版本
tonyng 發表於 2020-3-15 16:21 | 顯示全部樓層
肯定唔係LOW,自己比較下:

LMC P1

LMC P1

LOW P1

LOW P1

評分

參與人數 1aPower +1 HugeC +10 收起 理由
alexleechaksum + 1 + 10 有圖有真相

查看全部評分

KU1143 發表於 2020-3-15 17:45 | 顯示全部樓層

9卡 12卡車混合營運時會換新廣播嗎?
還是提早現有廣播再加上9卡/12卡提示?