hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 934 修定開車時間
開啟左側

934 修定開車時間

AVBWU291 發表於 2021-5-21 18:08 | 顯示全部樓層

HN745 發表於 2021-5-21 18:02
依家走線唔值得
咁咪改到合理為止

當你一改,就會慢咗。咁又會趕走部份人客喎
將軍澳係收視保證🫡 I mean 討論
HN745 發表於 2021-5-21 18:10 | 顯示全部樓層
AVBWU291 發表於 2021-5-21 18:08
當你一改,就會慢咗。咁又會趕走部份人客喎

仲好過放係到自生自滅....

當年40拉到去麗城 我都以為冇咩人

但依家坐過幾次又冇想像中咁差 有時唔到你唔信
JC8385 發表於 2021-5-21 18:39 來自手機 | 顯示全部樓層
kay 發表於 2021-5-16 21:09
其實荃灣過海大戰會唔會就咁完左
九巴對荃葵一向較HEA

934九巴而家都係最低成本守住基本盤姐
呢個回車速度同價錢牌,仲有邊條做到呀
天空之神 發表於 2021-5-21 18:42 | 顯示全部樓層

JC8385 發表於 2021-5-21 18:39
934九巴而家都係最低成本守住基本盤姐
呢個回車速度同價錢牌,仲有邊條做到呀 ...

其實934 牌面好做過 234X 多多聲貴成倍但行車時間只係一半左右,
去到灣仔就私紅隧返尖咀

反之亦然

但想做大就肯定無咩機會
.
Snoopy@FB8617 發表於 2021-5-21 19:47 | 顯示全部樓層
HN745 發表於 2021-5-21 18:10
仲好過放係到自生自滅....

當年40拉到去麗城 我都以為冇咩人

咁如果而家934都維持到收支平衡既話
又唔算自生自滅既

兜上荃景圍就趕西約客
山上開兜西約就對荃景圍無咩意思
寧願佢30同934夾南行班次加有BBI
拉入銅記要同紅小撼
行銅記外圍入北炮就要小冒險

某巴士公司疑似謊稱區議會重組方案經區議會通過
天空之神 發表於 2021-5-21 19:56 | 顯示全部樓層
Snoopy@FB8617 發表於 2021-5-21 19:47
咁如果而家934都維持到收支平衡既話
又唔算自生自滅既

其實930 930X 934 夾擊下
紅小都無左一半客有多

以前電腦城人等車到而家車等人
.
Ricky403 發表於 2021-5-21 22:01 | 顯示全部樓層

ATENU364TC196 發表於 2021-5-21 14:49
30個就真係⋯⋯有時仲要得10個添⋯⋯

936 都唔止呢個數啦

只計返工日
平時得灣景0630、0700同軒菲1600、1630客量係比較差
但差極都10+個客,起碼夠錢過西隧
星期六軒菲1250、1315一樣多數日子係夠錢過西隧
假如班班車都係灣北經紅隧私番灣景,加開幾班尤其去程並無不妥
.
Ricky403 發表於 2021-5-21 22:07 | 顯示全部樓層
天空之神 發表於 2021-5-21 18:42
其實934 牌面好做過 234X 多多聲貴成倍但行車時間只係一半左右,
去到灣仔就私紅隧返尖咀

未計私牌白做嘅時間同隧道費,計埋理論上同234X差唔多
但234X仲有流水客呢
南行$6.6/$5.4執多幾個
北行直頭全價$9.4做九龍流水,返到荃灣仲有幾個$4.1
.
ATENU364TC196 發表於 2021-5-21 22:13 | 顯示全部樓層
Ricky403 發表於 2021-5-21 22:01
只計返工日
平時得灣景0630、0700同軒菲1600、1630客量係比較差
但差極都10+個客,起碼夠錢過西隧

要開嘅話點都應該用934A 走線,荃富街出入,時間上唔差太遠,但個客路就廣好多
樂仔〞 發表於 2021-5-21 22:14 | 顯示全部樓層

andy92 發表於 2021-5-21 16:53
仲有肯早開做五點幾果班放工客已經贏哂

962C 開 1820,收五點幾果班根本唔會每日浪費半個鐘等你班車

962C 兜落北角都慢 960B 一截啦
同埋未有轉車站時 960B 直入屯門市中心,一個屯門人習慣轉車嘅地方
根本嬴到開巷 ...
960B 而家先加到 18:15 頭車再額外開 18:00 特車咪算遲