hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 934 修定開車時間
開啟左側

934 修定開車時間

paul2357paul 發表於 2021-5-15 13:43 | 顯示全部樓層

UF6850 發表於 2021-5-15 11:34
其實所有西隧線下繁都應該咁樣執執佢
疫情下個個準時五六七點收工回家
七點打後已經好少客

晚上冇哂逛街客?
堂食去到晚上十點已經有一段時間。
GD1570 發表於 2021-5-15 15:47 | 顯示全部樓層
天空之神 發表於 2021-5-15 12:06
自從 930 延長到愉城 同埋分拆左做 930X 大部分時間全日之後,934 同 934A 只可以填窿窿咁做

一條線做哂 ...

我有時就到會寧願搭934。

930X嗰啲時段入沙咀道例塞,
依家仲要入埋如心添。

你有你可愛,我有我好笑。
neoplan720p 發表於 2021-5-15 23:21 | 顯示全部樓層
GD1570 發表於 2021-5-15 15:47
我有時就到會寧願搭934。

930X嗰啲時段入沙咀道例塞,

係,934一站直到祈德尊,
定線上對愉景、西約係足夠吸引既。

反而930X入埋如心之後,
對愉景既吸引力已經細左唔少。
古生死左,大家終於可以支持返青衣有合理既巴士服務啦。
Tummy 發表於 2021-5-15 23:55 | 顯示全部樓層

neoplan720p 發表於 2021-5-15 23:21
係,934一站直到祈德尊,
定線上對愉景、西約係足夠吸引既。

934 以咁嘅走綫 非繁過港島都坐得滿 1/3 至半車
其實都算係咁 (不過假日返荃灣就要加把勁嘞 ........
同埋祈德尊眞係會有部分人專登行出去等車
拉埋上荃威開嘅話 食到多啲客就更加好啦

反而 930 嘅營運情況就眞係堪虞喇
一過早繁連 934 936 都多人過佢

Tobychow : 大窩口巴士服務全葵青最差
kay 發表於 2021-5-16 00:05 | 顯示全部樓層
Tummy 發表於 2021-5-15 23:55
934 以咁嘅走綫 非繁過港島都坐得滿 1/3 至半車
其實都算係咁  (不過假日返荃灣就要加把勁嘞 ........ : ...

所以今年建議930兜銅鑼灣海皮返灣仔北
但摩頓台依家都爆爆地

而九巴就索性擺高士威道
可能九巴就聰明D
世界很簡單 人類很複雜
Tummy 發表於 2021-5-16 00:15 | 顯示全部樓層
kay 發表於 2021-5-16 00:05
所以今年建議930兜銅鑼灣海皮返灣仔北
但摩頓台依家都爆爆地

930 單邊兜銅記眞係夠晒反智
寧願佢唔入都唔好畀假希望人 以為佢來回都入

不過點都要單邊兜嘅話 我寧願佢回程先兜銅記
始終回程大家歸心似箭 都唔想轉車先返到屋企

Tobychow : 大窩口巴士服務全葵青最差
HN745 發表於 2021-5-16 00:27 | 顯示全部樓層

九記見到933 開左都冇咩動作

應該都繼續乜都唔改
Ricky403 發表於 2021-5-16 20:47 | 顯示全部樓層
HN745 發表於 2021-5-16 00:27
九記見到933 開左都冇咩動作

應該都繼續乜都唔改

934同936好似都係930X建議全日後一年先上RPP
九巴有乜動作,應該下年先知
.
kay 發表於 2021-5-16 21:09 | 顯示全部樓層
其實荃灣過海大戰會唔會就咁完左
九巴對荃葵一向較HEA

世界很簡單 人類很複雜
DC3938 發表於 2021-5-16 21:16 | 顯示全部樓層

kay 發表於 2021-5-16 21:09
其實荃灣過海大戰會唔會就咁完左
九巴對荃葵一向較HEA

咁咪933開條A線跟33A去到葵涌道上公路囉!