hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 由E21A雙向入滿東看良性競爭的好處
開啟左側

[其他] 由E21A雙向入滿東看良性競爭的好處

珀島魚蛋 發表於 2021-8-9 13:05 來自手機 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

AVBWU291 發表於 2021-8-9 13:13 | 顯示全部樓層
東頭灣道同滿東嘅需求好明顯唔同啦。冇可比性囉

評分

參與人數 2aPower +2 HugeC +13 收起 理由
cky + 1 + 3 人數差咁遠,滿東啲村屋人數仲多過東頭灣道.
Justshamxx + 1 + 10 英雄所見略同

查看全部評分

將軍澳係收視保證🫡 I mean 討論
Chnnr 發表於 2021-8-9 14:17 | 顯示全部樓層
住滿東就有成邨居民日日出入
東頭灣道, 你日日出冊 ?

評分

參與人數 19aPower +18 HugeC +171 收起 理由
minions0204 + 10 日日出冊Lmao
KW2523 + 2 + 10 日日出冊
UT6461 + 5 lol
KMBAP1 + 1 一點也不出奇
neoplan720p + 3 + 10 lol
ky927 + 4 + 10 滿分
cky + 1 + 10 佢應該坐開單向車
hokachung + 10 日日出冊
HG3632 + 1 + 10 日日出冊
HM3044 + 2 + 10 日日出冊
ate214 + 1 + 10
HV7967 + 10 笑到
nwfb1601 + 1 + 10 日日出冊
天空之神 + 10 笑到收唔到掣
ATH1 + 10 日日出冊
GD1570 + 10 日日出冊
Justshamxx + 1 + 10 日日出冊萬歲
99MAN + 2 + 10 日日出冊
kitarolo + 5 最好樓主示範日日出冊

查看全部評分

kitarolo 發表於 2021-8-9 14:31 | 顯示全部樓層

一方面龍運E線同里數
都便宜過城巴,但有競爭時
無論樓主舉嘅例子或 E32 與
290系轉乘減5蚊 (應對 A26 A29)
甚至安泰安達秀茂坪可 A41 <> 88 ……
呢類近乎放血級BBI咪靠獨市位補助囉

龍運條A43(P)足夠貼晒有餘
城巴喺北區最多咪得半條678
GD1570 發表於 2021-8-9 14:45 | 顯示全部樓層
九巴/龍運入到赤柱先講啦...

評分

參與人數 1aPower +1 HugeC +10 收起 理由
Justshamxx + 1 + 10 英雄所見略同

查看全部評分

你有你可愛,我有我好笑。
Justshamxx 發表於 2021-8-9 15:00 | 顯示全部樓層
GD1570 發表於 2021-8-9 14:45
九巴/龍運入到赤柱先講啦...

佢哋要入赤柱?一係就一次過買一大堆E6M齋行赤柱路線(再長啲嘅車都入唔到赤柱),一唔係用晒啲ATSE,搞到7B冇晒短車行,去紅磡確立兜入延文禮士道嘅走線……

照我話,進智啲小巴兜入去東頭灣我都嫌益咗佢……
硬食燴撻膠通啦!
當然他不肯放手,如果准我重新學過可會白頭
GD1570 發表於 2021-8-9 15:07 | 顯示全部樓層

Justshamxx 發表於 2021-8-9 15:00
佢哋要入赤柱?一係就一次過買一大堆E6M齋行赤柱路線(再長啲嘅車都入唔到赤柱),一唔係用晒啲ATSE,搞到7 ...

就算蝕水肯畀,進智就唔會應承囉..
所以,樓主都係返屋企發吓夢先啦...
你有你可愛,我有我好笑。
KE7066 發表於 2021-8-9 15:08 | 顯示全部樓層
以往爬龍舟九巴都搵架短車入赤柱支援自己龍舟隊

已經入咗啦,6 6x 63 73 260雙向入東頭灣道未?
teddybus 發表於 2021-8-9 15:56 來自手機 | 顯示全部樓層
使唔使兜埋富豪海灣?
kitarolo 發表於 2021-8-9 18:47 | 顯示全部樓層

GD1570 發表於 2021-8-9 15:07
就算蝕水肯畀,進智就唔會應承囉..
所以,樓主都係返屋企發吓夢先啦...
...

http://www.kmb.hk/tc/news/press/archives/news202106233848.html

九巴與香港電車及進智公交延長轉乘優惠計劃

啱唔啱樓主口味?

評分

參與人數 1aPower +1 HugeC +10 收起 理由
Justshamxx + 1 + 10 KMB-AMS alliance forever!!!!

查看全部評分