hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 科大開學日 91/91P客量報告
開啟左側

[經歷分享/報告] 科大開學日 91/91P客量報告

GZ9464 發表於 2021-9-3 11:29 | 顯示全部樓層

其實科大交通十年如一日,出咩車都係果啲位頂閘,果啲時間留後架啦,有咩需要每日報告客量

入到u就識多幾個人玩多幾個活動,有能力就搵女朋友好過日日望住巴士同數客啦

過來人上
Ohm 發表於 2021-9-3 11:31 | 顯示全部樓層
GZ9464 發表於 2021-9-3 11:29
其實科大交通十年如一日,出咩車都係果啲位頂閘,果啲時間留後架啦,有咩需要每日報告客量

入到u就識多幾 ...

入得ust就唔好諗咁多異性啦

評分

參與人數 1aPower +4 HugeC +10 收起 理由
kiwai + 4 + 10 sad but true

查看全部評分

樓主| LRT610-1092 發表於 2021-9-3 15:27 來自手機 | 顯示全部樓層

今日3半落堂,南閘條隊排了一個U形之前一班ATSE@91頂閘走,我被留後。
結果上了一部頂閘ATSE@91M走。
User12345678910 發表於 2021-9-3 15:36 | 顯示全部樓層

GZ9464 發表於 2021-9-3 11:29

入到u就識多幾 ...

有親友讀UST話讀UST唔會有空閒時間
Billy~~ 發表於 2021-9-3 16:21 來自手機 | 顯示全部樓層
其實九巴係有加班,不過又好似食唔正最多客嘅時段
CX401 發表於 2021-9-3 17:27 | 顯示全部樓層
開學頭一兩個星期"準時"返學放學既學生會好多, 之後會"相對"少咗學生...走堂既走堂, 遲走搞Soc 活動, 拉把自閉0既自閉...所以搭車情況會"好少少".
(都有啲懷念以前坐298綠柱短龍, 黃柱3+2 91M ADS既日子...試過坐十一點幾前收工果轉91M返鑽石山, 師姐響北閘出發可以20分鐘返到總站...)
lsc04d11 發表於 2021-9-3 17:32 來自手機 | 顯示全部樓層

Ohm 發表於 2021-9-3 11:31
入得ust就唔好諗咁多異性啦

冇異性咪。。。。。。。?
GA6072 發表於 2021-9-3 17:40 來自手機 | 顯示全部樓層
JX9097 發表於 2021-9-1 19:01
呢個情況應該唔會再持續好耐
依家新舊清路口做緊改善工程
整完理論上會畀到12米車用

有機會繼續唔批
GA6072 發表於 2021-9-3 17:41 來自手機 | 顯示全部樓層
User12345678910 發表於 2021-9-3 15:36
有親友讀UST話讀UST唔會有空閒時間

University of Stress and Tension

評分

參與人數 1aPower +1 收起 理由
User12345678910 + 1 多謝分享

查看全部評分

Billy~~ 發表於 2021-9-3 18:37 來自手機 | 顯示全部樓層

其實科大交通都冇乜好討論,日日如是,基本上每人班車都會留後,由3點半開始去到7點,無論南閘定係北閘都係咁,只不過係南閘有91p同291p會好小小。今日星期五九巴91同91m分別都keep到20/15分鐘一班,再加上91m同91都有吉車由南閘起載,即使今日小巴成30分鐘先得一兩架,九巴都叫清到客同搶咗唔少小巴嘅客。成個下午南閘係得1830果班91p同291p冇頂閘,其他都爆到不得了

巴士條龍排到去校園入面一度有起碼200幾人,而小巴都排到出馬路

評分

參與人數 1HugeC +1 收起 理由
User12345678910 + 1 有圖有真相

查看全部評分