hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 一幅路線圖解構城巴 962 系列路線
開啟左側

[其他] 一幅路線圖解構城巴 962 系列路線

kwn1029 發表於 2021-9-9 14:27 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

(感謝 #35 版友 siupy 幫我二次創作幅路線圖)

962系列路線圖

962系列路線圖

有效日期由 2021-9-13
如路線圖有錯請指,謝謝
(部份中途起載車 [例如 962B 青龍頭中途起載等班次] 並不在此列出)

放大版(old)︰請按此

放大版(new)︰請按此

新/舊圖在路線服務上並無不同,只係清晰返d標示咁解

評分

參與人數 20aPower +44 HugeC +156 收起 理由
oldenglish + 1 + 10 大師級作品
湯美 + 4 + 10 多謝分享
DIH + 5 + 10 大師級作品
HF3204@243M + 3 + 10 大師級作品
10598C + 1 + 10 大師級作品
PD7829 + 7 經典相片
99MAN + 2 + 10 大師級作品
3asv259d + 3 + 5 大師級作品
kenny0323 + 10 大師級作品
北歐暖男洛基 + 1 + 10 大師級作品 我咪就係要呢啲囉
ccchhhuuunnn + 3 + 10 大師級作品
LRT1027 + 3 + 10 大師級作品
ky927 + 2 + 6 大師級作品
nwfb2x + 10 大師級作品
MatthewY + 5 大師級作品
edhong + 5 + 10 大師級作品
FatStupid + 10 大師級作品
fly831 + 1 大師級作品
ATENU135 + 2 + 10 大師級作品
dennisung + 1 大師級作品

查看全部評分

請時刻保持感恩及包容的心
siupy 發表於 2021-9-13 01:06 | 顯示全部樓層

樓主整得好好
我覺得用服務時間類別順序
睇會方便過用巴士號碼排
所以二次創作
希望不要介意
放大版

評分

參與人數 3aPower +7 HugeC +20 收起 理由
kwn1029 + 1 + 10 何止不介意, 感激不盡就真
dennisung + 3 大師級作品
ATENU135 + 3 + 10 大師級作品

查看全部評分

dennisung 發表於 2021-9-9 14:45 | 顯示全部樓層
可以用呢個方法
整962系既服務時間
fly831 發表於 2021-9-9 16:52 | 顯示全部樓層

置樂同三聖調轉次序係咪會好睇D?

最愛猛男
Quanta 發表於 2021-9-9 16:55 來自手機 | 顯示全部樓層
整得好。962系複雜成咁,巴迷都記唔掂啦,城巴官方本身都應該整幅解說圖啦

評分

參與人數 1HugeC +10 收起 理由
ccchhhuuunnn + 10 巴迷都記唔掂

查看全部評分

天空之神 發表於 2021-9-9 16:58 | 顯示全部樓層
R962 同 G962 未出場
.
edhong 發表於 2021-9-9 17:21 | 顯示全部樓層

簽名被屏蔽
LessIsMore 發表於 2021-9-9 17:21 | 顯示全部樓層
共用路段嘅線拍埋一齊,唔同路嘅叉開,會比較好
nwfb2x 發表於 2021-9-9 17:35 | 顯示全部樓層

咩係G962??
ky927 發表於 2021-9-9 17:42 | 顯示全部樓層

師兄,公平D,整埋九巴74系得唔得先?XDDDDDD

你唔出呢個圖,我先識問.......962G同X962,只係做龍門居同湖景,邊個先後真係咁大分別到要開兩條線咩?!XDDDD
 樓主| kwn1029 發表於 2021-9-9 17:52 | 顯示全部樓層
fly831 發表於 2021-9-9 16:52
置樂同三聖調轉次序係咪會好睇D?

大改左張圖
而家三聖/置樂花園個次序互換返
另外加了屯官中 for 962C/X
同埋 962A 個 9月13起不停屯轉直接洗走左佢

歡迎大家繼續比意見,謝謝
請時刻保持感恩及包容的心