hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 運吉否決91S恆常化
開啟左側

[報刊新聞] 運吉否決91S恆常化

cwsj2003 發表於 2021-11-24 22:02 | 顯示全部樓層

JX9097 發表於 2021-11-24 21:18
個人覺得九巴會藉住呢個機會拉入觀塘
(反正架車出到將轉,最快都要落到去狗屋先有得調頭)
不過運吉就明 ...

去將轉係第一步,我估想運吉唔BAN何況車源唔多去將轉落狗屋掉頭就應該較易回到車

真係延長去藍田兜個圈應該冇咩「反對」

不過有轉乘都少選擇

User12345678910 發表於 2021-11-24 22:35 | 顯示全部樓層
JX9097 發表於 2021-11-24 21:18
個人覺得九巴會藉住呢個機會拉入觀塘
(反正架車出到將轉,最快都要落到去狗屋先有得調頭)
不過運吉就明 ...

冇話「有所保留」即係應該都有啲機會
nchmt 發表於 2021-11-24 22:38 來自手機 | 顯示全部樓層
JX9097 發表於 2021-11-10 08:15
九巴回應係「直達觀塘」
所以延長出觀塘唔係板友ff一般人認知嘅觀塘絕對唔會係轉車站
(「觀塘警署」都當 ...

幾時到九龍巴士話事
九巴回應不嬲都係果督屁 話「非常樂意」
teddybus 發表於 2021-11-24 23:33 來自手機 | 顯示全部樓層

nchmt 發表於 2021-11-24 22:38
幾時到九龍巴士話事
九巴回應不嬲都係果督屁 話「非常樂意」

梗係啦,講真話會hurt到班玻璃心嘛
咪求其用「非常樂意」嚟應酬下囉!
214P_world 發表於 2021-11-24 23:54 | 顯示全部樓層
teddybus 發表於 2021-11-24 23:33
梗係啦,講真話會hurt到班玻璃心嘛
咪求其用「非常樂意」嚟應酬下囉!

咁又唔係, 之前見過唔樂意嘅時候係會答 "依家服務已經好多元化/未有打算...", 所以非常樂意應該真心想 只不過佢想唔代表人哋會批比佢開
獨學而無友,則孤陋而寡聞
dennis28a 發表於 2021-11-25 03:33 | 顯示全部樓層
214P_world 發表於 2021-11-24 23:54
咁又唔係, 之前見過唔樂意嘅時候係會答 "依家服務已經好多元化/未有打算...", 所以非常樂意應該真心想 只 ...

都話左 91S 直達觀塘一事「預料」有交通機構出聲阻撓,運吉咪索性拖下當拆彈。總之紅色公司坑口直上將隧出觀塘幾乎無可能,
頂多只會批 98A 隧道特車行法或警署調頭不設站。

要怪就怪綠色同黃橙色公司。
惡意回復是不道德的行為。
 樓主| JX9097 發表於 2021-11-25 06:48 | 顯示全部樓層

dennis28a 發表於 2021-11-25 03:33
都話左 91S 直達觀塘一事「預料」有交通機構出聲阻撓,運吉咪索性拖下當拆彈。總之紅色公司坑口直上將隧 ...

綠色公司我明但關黃橙公司咩事?
214P_world 發表於 2021-11-25 15:31 | 顯示全部樓層
dennis28a 發表於 2021-11-25 03:33
都話左 91S 直達觀塘一事「預料」有交通機構出聲阻撓,運吉咪索性拖下當拆彈。總之紅色公司坑口直上將隧 ...

所以紅色公司睇嚟真係好樂意, 差在運輸署遲定早批(包括可以無限期地遲)

btw 黃橙色公司點解關事? 797,796s,N796又唔經坑口, 應該冇嘢直接競爭
獨學而無友,則孤陋而寡聞
dennis28a 發表於 2021-11-26 01:05 | 顯示全部樓層
214P_world 發表於 2021-11-25 15:31
所以紅色公司睇嚟真係好樂意, 差在運輸署遲定早批(包括可以無限期地遲)

btw 黃橙色公司點解關事? 797,79 ...

792P 本身就係想出觀塘,而唔係將轉止步。
如果 91S 出到觀塘黃橙公司會反檯。

家陣運吉為免攬炒事件重演迫使 91S 齊齊將轉止步。
惡意回復是不道德的行為。
天空之神 發表於 2021-11-26 07:36 | 顯示全部樓層

dennis28a 發表於 2021-11-26 01:05
792P 本身就係想出觀塘,而唔係將轉止步。
如果 91S 出到觀塘黃橙公司會反檯。

公平角度睇應該好似 797/98 咁齊齊落觀塘全日

而唔係魚蛋論
.