hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 為何背景類似的E11系列和269/8B再鐵路通車後命運不同? ...
開啟左側

[問題] 為何背景類似的E11系列和269/8B再鐵路通車後命運不同?

da93 發表於 2023-2-2 15:15 | 顯示全部樓層

PF2802 發表於 2023-2-2 15:11
你前面話「唔想面對一個擠逼嘈吵,大媽聲充斥車廂嘅環境。」
即係你覺得大媽聲係一定會出現,同你而家啲 ...

事實丫,唔通你好想?

通關後有咩咁出奇先?大媽可以黎香港,佢地嘈唔係預左咩?
唔駛平反啦,最緊要係唔好俾我見到你第日用同一個語法去講野,如果唔係我一樣會用同一個方法黎質問你。

PF2802 發表於 2023-2-2 15:15 | 顯示全部樓層
da93 發表於 2023-2-2 15:06
你有認真接觸過?接觸過幾多?睇住人俾人拉未?睇住你識嘅人俾人告暴動未?有冇見過當日你嘅戰友,今日判 ...

原來呢啲小事竟然可以串連到咁,你影衰緊理念同公義呢幾個字
TR5774
PF2802 發表於 2023-2-2 15:18 | 顯示全部樓層
da93 發表於 2023-2-2 15:15
事實丫,唔通你好想?
通關後有咩咁出奇先?大媽可以黎香港,佢地嘈唔係預左咩?

唔知你係無恥定中文能力真係咁差,永遠講A你就會拉去B
算啦

係囉,嘈就預咗,仲分咩家?
TR5774
KE7066 發表於 2023-2-2 15:18 | 顯示全部樓層

da93 發表於 2023-2-2 14:56
咁循例我有責任同佢講清楚我打錯字,令對方明白嘅

佢具有滋擾性,一方面可以執法解決,另一方面可由政策 ...

87D + 81C 客群又係咪同 A 線同一社群

邏輯混亂一派胡言
da93 發表於 2023-2-2 15:23 | 顯示全部樓層
PF2802 發表於 2023-2-2 15:15
原來呢啲小事竟然可以串連到咁,你影衰緊理念同公義呢幾個字

小事?你同我講小事?拉左嘅唔在講?幾多人逼住走你知唔知,果d係我識左十幾廿年嘅老友黎,佢地原本可以晌香港架,佢地好想走架?你講少事咁口響,係咪你出機票錢俾時間俾我去睇佢地?你睇下你自己個款你可以俾得幾多次?

我影衰唔緊要,你做好佢囉
PF2802 發表於 2023-2-2 15:25 | 顯示全部樓層
da93 發表於 2023-2-2 15:23
小事?你同我講小事?拉左嘅唔在講?幾多人逼住走你知唔知,果d係我識左十幾廿年嘅老友黎,佢地原本可以 ...

我話呢個post入面講緊嘅嘢係小事呀無恥之徙
TR5774
da93 發表於 2023-2-2 15:28 | 顯示全部樓層

PF2802 發表於 2023-2-2 15:25
我話呢個post入面講緊嘅嘢伙小事呀無恥之徙

無恥得過你?樣樣都可以好小事架,巴士改唔成好小事,俾人告非法集結告暴動,拉去坐監好小事,移民都可以係小事,死人冧樓一樣可以小事黎架,你夠唔夠厚面皮咁講咋嘛

我無恥?你試下有我呢個經歷,識嘅人拉嘅拉走嘅走各散東西,我睇你會唔會話無恥?
PF2802 發表於 2023-2-2 15:33 | 顯示全部樓層
da93 發表於 2023-2-2 15:28
無恥得過你?樣樣都可以好小事架,巴士改唔成好小事,俾人拉去坐監好小事,移民都可以係小事,死人冧樓一 ...

你嘅經歷關人咩事?
我講嘅重點係你用巴士改唔改呢啲小事拉到去政治犯同移民度,
小唔小事係有對比嘅,或者你覺得兩件事嘅嚴重程度係相等啦,不過我而家就覺得你好厚面皮喇

TR5774
da93 發表於 2023-2-2 15:39 | 顯示全部樓層
PF2802 發表於 2023-2-2 15:33
你嘅經歷關人咩事?
我講嘅重點係你用巴士改唔改呢啲小事拉到去政治犯同移民度,
小唔小事係有對比嘅,或 ...

小唔小事係有對比呀,大陸死十個當五雙,一樣係小事一單,駛唔駛搵埋佢黎做對比?
梗係唔關人事啦,俾人拉被逼走果班唔係你識嘅人,唔係你老友嘛,過時過節想面對面傾下計都唔得嘅唔係你嘛,係呀,梗係唔關你事架。

係我地傻仔咋嘛,學藍屍話齋,唔出黎攪野,咪唔會咁囉
PF2802 發表於 2023-2-2 15:48 | 顯示全部樓層

da93 發表於 2023-2-2 15:39
小唔小事係有對比呀,大陸死十個當五雙,一樣係小事一單,駛唔駛搵埋佢黎做對比?
梗係唔關人事啦,俾人 ...

你搵咩嚟比你嘅事,我而家講緊係巴士線改動係小事,而你將巴士改動同政治犯相題並論就係無恥到極。

我有冇咁嘅經歷唔需要好似你咁厚顏上嚟懶矯情意圖情緒勒索嘅,講到我害你咁
你啲理念同公義教你上嚟Italk叫?教你攞嘢做本同人罵戰食人血饅頭?
TR5774