hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 呢期新加嘅轉車站s開始俾人玩爛
開啟左側

[經歷分享/報告] 呢期新加嘅轉車站s開始俾人玩爛

大西北巴膠 發表於 2023-2-4 16:13 來自手機 | 顯示全部樓層

JX9097 發表於 2023-2-2 18:41
$0比$5少
所以「最多慳$5」文法上冇錯

(-inf,5], 最多慳5蚊嘅定義就係最少可以嘥多你無限咁多錢
rusf101001 發表於 2023-2-4 18:45 | 顯示全部樓層
AVCBWU469 發表於 2023-2-2 22:28
咁都要有線經美孚站先得㗎嘛

所以點解九巴一定要逼人係美孚轉?
佢個d路線大多數都可以美孚打後仲係重疊
擺明係玩野

936收皮935全日
Ricky403 發表於 2023-2-4 20:18 | 顯示全部樓層
rusf101001 發表於 2023-2-4 18:45
所以點解九巴一定要逼人係美孚轉?
佢個d路線大多數都可以美孚打後仲係重疊
擺明係玩野

係經美孚站呢個巴士站先有得加,上面青山道饒宗頤個站就唔當係嘅
.
UR7523UV7523 發表於 2023-2-4 20:30 來自手機 | 顯示全部樓層

屯門轉車站呢近排試左新玩法260X+67A+53/61M,第3程免費
既然轉其他荃灣/葵芳線免費,唔知轉960/961過海係咪可以4.6達成呢
tina 發表於 2023-2-4 21:09 | 顯示全部樓層
美孚同大窩口轉車站簡直係垃圾中垃圾
轉車優惠求其到爆,一係收平你,一係仲貴過直達路線

仲要唔係條條都足
之前去花墟諗住坐265B去美孚轉6C
點知上6C扣足全程,但想去問先知冇轉車優惠...

後尾先發覺得荃葵線有

265B 22年不變
Ricky403 發表於 2023-2-4 21:41 | 顯示全部樓層
tina 發表於 2023-2-4 21:09

265B剩係畀荃葵青同九華徑轉去大角咀
63X都係,藍地如果想話去青山道轉6/6D都係無優惠嘅
.
tina 發表於 2023-2-4 21:50 | 顯示全部樓層

Ricky403 發表於 2023-2-4 21:41
265B剩係畀荃葵青同九華徑轉去大角咀
63X都係,藍地如果想話去青山道轉6/6D都係無優惠嘅 ...

整啲唔整啲,仲要整到成劈屎咁
反正都係為招標而做啦,用多少少時間計好佢會死咩...
265B 22年不變
rusf101001 發表於 2023-2-4 22:00 | 顯示全部樓層
Ricky403 發表於 2023-2-4 20:18
係經美孚站呢個巴士站先有得加,上面青山道饒宗頤個站就唔當係嘅

未話九巴完全冇心做轉乘
31B/32/35/36B冇可能經美孚
但除左美孚好多站都重疊可以轉架?

936收皮935全日
rusf101001 發表於 2023-2-4 22:01 | 顯示全部樓層
tina 發表於 2023-2-4 21:09
後尾先發覺得荃葵線有

唔係全部
九巴你想做荃葵青唔該唔好做d唔做d
又死都要叫美孚轉車站篩走上葵

936收皮935全日
tina 發表於 2023-2-4 22:18 | 顯示全部樓層

rusf101001 發表於 2023-2-4 22:01
唔係全部
九巴你想做荃葵青唔該唔好做d唔做d
又死都要叫美孚轉車站篩走上葵

血化館隔得太遠係死罪...
只不過狗公都hea開北葵...
265B 22年不變