hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (V) 汽車討論區 私家車,商用車,政府及特種車輛 (V) [新聞] 福特明年推「港的」 破豐田壟斷
開啟左側

[商用車] [新聞] 福特明年推「港的」 破豐田壟斷

AVD1 發表於 2013-3-25 10:14 | 顯示全部樓層

原帖由 DGCNYO 於 2013-3-22 23:45 發表

E6只係吹,我都可以吹掉75部車黎香港,但有無車主咁膠俾個牌BYD玩先

日產果部個Look齋到爆,但聽聞5座賣點喎!

Prius都仲有一大堆會出

我覺得歐洲車都係小貓三四隻,而大陸車?你睇下黎段

目前已經有 3 個由他們與 ...

Nissan 個價仲要係一字頭,
搞到而家 Toyota 都要減到去 $ 199,000;
今次最大得益都係的士佬囉 ,

其實呢 D 商用車最重要都係睇佢保養成本,
既然而家 Toyota 都減價囉,
Nissan 睇黎就 .....
LJ7006 = MF5119 = AVD1
DGCNYO 發表於 2013-3-25 18:09 | 顯示全部樓層
原帖由 AVD1 於 2013-3-25 10:14 發表

Nissan 個價仲要係一字頭,
搞到而家 Toyota 都要減到去 $ 199,000;
今次最大得益都係的士佬囉 ,

其實呢 D 商用車最重要都係睇佢保養成本,
既然而家 Toyota 都減價囉,
Nissan 睇黎就 ..... ...

都要睇,Y31當年都叫高級車的商用化,入面後門個拉位真係comfort無得鬥

又有5座
未算無得整,但當然就無可能左近都報到價.....總好過買BYD.....

如果自己車,Prius都唔錯,最少安全好多....Y31年介26歲的設計就有D...就商用車既水平囉...

siupy 發表於 2013-3-25 22:03 | 顯示全部樓層
原帖由 DGCNYO 於 2013-3-22 23:45 發表

目前已經有 3 個由他們與多間合作夥伴建立的充電站完工,它們分佈在九龍的愛民邨(6 個充電設備)、龍翔廣場(6 個充電設備)和新界的石圍角邨(3 個充電設備);而第二批將在香港島和大嶼山建立的 3 個充電站預計在 5 月前完工。他們的短期目標是為每輛 e6 的士提供一個充電設備,此後的計劃是在 2014 年大規營運 1,000 輛,2015 年就會達到 3,000 輛以上。

1000部?邊個傻佬用自己的士牌黎玩野,唔洗錢都咁話,更何況要45 萬港幣的車價?BYD算吧啦你!

傳聞脾罅敵E6有優惠價月租八千大洋
不過一年都九萬六
依家買部金豐都唔洗二十萬
邊會有人俾八千元租
如果三千元月租全包撞爛唔洗賠
或者有人會諗下
DGCNYO 發表於 2013-3-26 17:57 | 顯示全部樓層

原帖由 siupy 於 2013-3-25 22:03 發表

不過一年都九萬六
邊會有人俾八千元租
或者有人會諗下 ...

2年幾都買到部金豐......頂多年Prius都買到啦.....
fyw709 發表於 2013-3-28 16:09 | 顯示全部樓層
其實的士有無限用咩車?
點解以前汽油出唔到牌依家prius又得呢?

雖然prius無comfort維修咁快,
但係如果自己車就安全好多......
volvo3asv 發表於 2013-3-28 21:33 | 顯示全部樓層
原帖由 fyw709 於 2013-3-28 16:09 發表
其實的士有無限用咩車?
點解以前汽油出唔到牌依家prius又得呢?

雖然prius無comfort維修咁快,
但係如果自己車就安全好多......
係唔俾出柴油車而唔係電油車,即係話,石油氣或電油車都可以。
oman 發表於 2013-4-8 11:52 | 顯示全部樓層

日產的士, 以前新出石油氣時坐過, 個司機話架車窄d, 唔知新款有冇改善.

而家係街o既的士, 好多都就黎散咁. 希望多返d 新車款入黎, 多d 人出新車.
日產, 真係要企得住腳, 唔係就成街都係金豐.
DGCNYO 發表於 2013-4-9 21:49 | 顯示全部樓層
原帖由 oman 於 2013-4-8 11:52 發表
日產的士, 以前新出石油氣時坐過, 個司機話架車窄d, 唔知新款有冇改善.

而家係街o既的士, 好多都就黎散咁. 希望多返d 新車款入黎, 多d 人出新車.
日產, 真係要企得住腳, 唔係就成街都係金豐. ...

似終都係80年代的中型房車Y31(無錯,基本上就係Y31,整,咩改動連內裝都係保留唔少),當年房車緊係細,以前既中型房車BMW 5系,今時今日1系都差少少大過佢

但咁講,除左窄左D外,好帶真係一部Y31(金豐己經係原生商用車車系....所以同皇冠關係可有可無)....其實都唔算差,但座5個真係窄
starwise 發表於 2013-4-10 00:40 | 顯示全部樓層
原帖由 siupy 於 2013-3-25 22:03 發表

不過一年都九萬六
邊會有人俾八千元租
或者有人會諗下 ...

車租極濕碎,牌租先係甘。
DGCNYO 發表於 2013-4-10 20:11 | 顯示全部樓層

原帖由 starwise 於 2013-4-10 00:40 發表

車租極濕碎,牌租先係甘。

45部,開個賭盤會風化幾多部仲好,我睇死BYD到時割到月租3000都未必有牌主彩你