hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 屯門公路巴士轉乘站(往屯門方向啓用後)的交通及運輸安排 ...
開啟左側

[服務調整] 屯門公路巴士轉乘站(往屯門方向啓用後)的交通及運輸安排

ey3231 發表於 2013-3-12 20:40 | 顯示全部樓層

原帖由 LF5502 於 2013-3-12 20:29 發表
屯門元朗的 20條無英文字的路線...

50:被 68取代
51:依家仲起度
52:西鐵通車後取消
53:依家仲起度
54:依家仲起度
55:依家的 K65
56:依家的 K66
57:依家的小巴 33
58:依家的小巴 35
59:被輕鐵 507 取代
60:西鐵通車 ...

西鐵通車前已經無左52...
68有存在過...
icecone 發表於 2013-3-12 20:43 | 顯示全部樓層
好心放埋258D 同放多條X線(59X)入去啦
好過叫D人死等259D/60X而後見到呢D車係出面飛站

仲有點解唔俾人長轉長線補差價
巴士最大既缺點係等車耐,轉乘站做得好就可以解決呢個問題
佢唔快D做好D到夏天又趕番D人搭鐵
fw1321 發表於 2013-3-12 20:43 | 顯示全部樓層
原帖由 LF5502 於 2013-3-12 20:29 發表
屯門元朗的 20條無英文字的路線...

50:被 68取代
51:依家仲起度
52:西鐵通車後取消
53:依家仲起度
54:依家仲起度
55:依家的 K65
56:依家的 K66
57:依家的小巴 33
58:依家的小巴 35
59:被輕鐵 507 取代
60:西鐵通車後取消
61:被輕鐵 610 611 612取代
62:被輕鐵取代
63:被輕鐵 610 611 612取代
64:無存在過
65:無存在過

66:建議取消
67:無存在過
68:無存在過
69:無存在過

52 係轉做 52X,西鐵後取消果條係 52M。

64 同 65 都存在過,只係後來轉做 64K 同 65K。

68 就唔駛講,你一開始都提過。不過 50 當年同 68 其實係並存過,
直至荃灣線通車後轉做 50M。

69 都有存在過,不過唔係屯門元朗線。
FW614@6 發表於 2013-3-12 20:48 | 顯示全部樓層

N260同N962入去有咩用
kids 發表於 2013-3-12 20:52 | 顯示全部樓層
唔該
加番第三程轉乘
先好同我諗259D不經屯門市中心

無啦啦要我比第三程
對我e d 要搭29M接駁既人好唔公平lo

成個計劃原意係冇人要因此比多d車費
e+搞到背道而馳

比我估中埋
九巴轉E33係冇BBI既
同一集團都係咁
真係冇眼睇
dippy 發表於 2013-3-12 21:03 | 顯示全部樓層
HF3204@243M 發表於 2013-3-12 21:06 | 顯示全部樓層

1. 青衣繼續你有你既 68A,我有我既 M 線轉車...

2. 962X 置樂搶客不成,而家成組 962 系屯公搶客...

3. 53 長遠應該要諗拆線...

4. 而家加番 57M 落去轉乘,即係唔洗死?

5. 58M 67M 61M (57M) 真係可以食得晒碼頭同藍地客? 定係因為屯公難上車,令到荃灣至大窩口嗰幾個站迫爆轉車站/送客搭地鐵?
2076 發表於 2013-3-12 21:06 | 顯示全部樓層
沒有提及962系重組,是否已經擱置?
抗議962B重組
還我962全日服務
LF5502 發表於 2013-3-12 21:08 | 顯示全部樓層
發左 din....

記錯左 52M.....

原帖由 hkaiw 於 2013-3-12 20:37 發表

正確是改為52X線:
http://hkbus.wikia.com/wiki/%E4%B9%9D%E5%B7%B452%E7%B7%9A

同埋以為當年 74 75 係直接轉 64K 65K
ATE24 發表於 2013-3-12 21:11 | 顯示全部樓層

原帖由 icecone 於 2013-3-12 20:43 發表
好心放埋258D 同放多條X線(59X)入去啦

放多條 X 線入去有咩意思?尤其是當屯門大部份 X 線o既終點都o係亞皆老街以北o既時候,我入得去轉 X 車點解我唔去幫襯翻原有o既 X 車?
除o左三聖青山灣一帶 (唔使同 52X 陪兜) 同埋藍地洪水橋一帶 (唔使再等 63X) 之外,要去 59X 可以覆蓋倒o既地方不如乖乖坐翻屬區 X 車啦。
公器公用 香港早要有品