hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 巴士攝影作品貼圖區 (B3) The new Cityflyer · 機場同樂日 (14P)
開啟左側

The new Cityflyer · 機場同樂日 (14P)

S3BL417 發表於 2013-3-29 18:21 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

其實 ...
朝早十點果時頭單係好地地既
雖然巴迷數目唔少,但都好守秩序架

有幸成為8001的首航乘客

新既冷氣掣,有d似飛機上用緊果隻

去到北角就唔同了
一度有人要求司機玩牌

去到機場,啱啱落車
真係好恐怖
起碼都有三四十人
聽人講係途人報警

其實真係好無辜
自己做好本份無出馬路周圍走
但最後都比個交通警喝罵我地唔好出馬路影相,唔係就拘捕我地(好似係)

真心希望大家
出到黎機場 就唔係比啲面遊客
唔好當係呢到係你屋企咁自把自為
啲遊客一踏出香港既第一步 就見到班友仔係到周圍顛
你話失唔失禮死人?
唔該真係好本分 唔好再比人覺得巴士迷係一班異體

最後送上,
謝謝點閱

評分

參與人數 23aPower +16 HugeC +20 收起 理由
HJ7480 + 1 + 1 最後一幅相!
千年 + 1 + 1 超高質素相片!
KMBAVC19 + 1 最尾果張最正
HR2174 + 1 + 1 最尾一張
hokachung + 1 last photo
93A_S3_6:30am + 1 最尾一張
syleung + 1 agree and good photo
ma2 + 1 機場地方,話晒有唔同皮膚的人..唔該識做d啦 ...
Jaso0n2010 + 1 + 1 認同你講嘅野 最尾一張好相 (Y) ...
petcity + 1 + 1 like
FS4088 + 1 + 1 nice
KG4055-70X + 1 + 1 唔好再比人覺得巴士迷係一班異體 ...
nwfb1601 + 1 + 1 最尾0個張果然不失霸氣
look5 + 1 最後一張三代同堂
o3o724 + 1 Good
MW2917@60x + 1 good
GA_1948 + 1 + 1 Like第二張同最後一張!
daiteioh + 1 good photo!
軒NeL + 1 + 1 Like~
2076 + 1 + 1 last one
ATE220 + 1 + 1 認同樓主~
Mandurah__Line + 1 最後一張 #good#
DA64-GY2679 + 1 + 1 加分係俾最後一幅相~~

查看全部評分

EE9255 發表於 2013-3-29 18:26 | 顯示全部樓層
又係呢d文…樓主唔好徙口水講偉論了,就算幾多人講都唔會有改善的,不如將主題放返係架車度吧啦

評分

參與人數 7aPower +2 HugeC +7 收起 理由
3941 + 1 + 1 sad but true
KG4055-70X + 1 樓主唔好徙口水講偉論了
teddybus + 1 agree!
tsoikc + 1 AGREED~
DA8218 + 1 唔好徙口水
happykeroro + 1 心水清
KC8249 + 1 + 1 就算幾多人講都唔會有改善的

查看全部評分

行山友 發表於 2013-3-29 18:26 | 顯示全部樓層
所以我今日都唔想去影, 搞到大件事就麻煩啦成日都係咁, 好的巴迷比這班巴膠
害死了, 好的巴迷都怕左佢地
 樓主| S3BL417 發表於 2013-3-29 18:31 | 顯示全部樓層

原帖由 EE9255 於 2013-3-29 18:26 發表
不如將主題放返係架車度吧啦

老實講,架車平路好唔掂
避震上同舊款E500無分別
happykeroro 發表於 2013-3-29 18:35 | 顯示全部樓層
警察唔正式拉D唔守規距既人
一日都唔會有阻嚇作用
PS8851@182 發表於 2013-3-29 18:44 | 顯示全部樓層
HV9990 發表於 2013-3-29 19:36 | 顯示全部樓層

人地佔領機場地面運輸中心o者,又唔係佔領中環,區區幾十人就影響香港形象?
你諗多o左啦
KCRC . Keep Moving
Neutroginger 發表於 2013-3-29 19:41 | 顯示全部樓層
一部新車岩岩先出黎行, 基本上大把時間慢慢影
洗唔洗咁心急老遠走入機場
仲要比人鬧?

評分

參與人數 1aPower +1 HugeC +1 收起 理由
DA8218 + 1 + 1 agree

查看全部評分

GK9141 發表於 2013-3-29 20:00 | 顯示全部樓層
原帖由 S3BL417 於 2013-3-29 06:31 PM 發表

老實講,架車平路好唔掂
避震上同舊款E500無分別

平路真係笠左d
避震感覺上好似好過舊款E500小小
skh30 發表於 2013-3-29 20:36 | 顯示全部樓層

架車有大把日子係街行,我唔明點解咁執著“首航日“就去影!
如果警察最終真係拉左人都好架,等佢地驚下嗎!
再係咁終有一日實出事!