hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 巴士迷吹水區 (B22) 如果你有版友lrt505一半身家,你會點用? ...
返回列表 發新帖
開啟左側

如果你有版友lrt505一半身家,你會點用?

s3n354 發表於 2013-4-10 01:04 | 顯示全部樓層

真係忍唔住要post呢張圖...

評分

參與人數 5aPower +5 HugeC +5 收起 理由
YanShing + 1 + 1 你狠狠地破壞了這個討論
smal + 1 + 1 正評 x10!!
nwfb1601 + 1 + 1 正評是俾幅圖的
S3BL417 + 1 + 1 唔比分點得
MP7638 + 1 + 1 正評不解釋

查看全部評分

DK704_3N133 發表於 2013-4-10 16:45 | 顯示全部樓層
原帖由 LV1012 於 2013-4-9 20:27 發表 http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/images/common/back.gif
講真,萬六蚊話多唔多話少唔少,我建議你上大陸搞生意,香港已經冇咩發展空間喇。你先去買兩張廣州直通車飛,就400蚊,再去信和買1000蚊咸碟,同佢講大量買打個折,應該買到50隻以上,要買鬼妹同日本妹的,唔好買其他,理由下面再講。hkitalk.net/ h8 y( l8 F$ b0 X$ ?

坐到上廣州你手上仲有100蚊,去買包雲煙5蚊,然後係車站旁邊睇下邊個蛇頭鼠眼,打個眼色比佢佢就知你想唱假人仔,90蚊唱500蚊番黎,同佢講要唱散唔要100蚊紙。唱完拎包煙出黎問佢食唔食,佢見你幫襯佢就有計傾,你打蛇隨棍上問下邊到賣咸碟好。
www.hkitalk.net& D# P( O: A$ U% Q4 u  w
將淨低果5蚊打散,用1蚊搭巴士入城,搵佢講既地方。然後搵間士多買罐可樂,比唱番黎既假50蚊佢,找番47蚊真人仔,袋好準備最後用。
hkitalk.net1 d% W7 i1 }# d
等到日落你就開始擺地攤,乜都唔洗,只要擺一塊黃布企係隔黎人地就知咩事。大陸憤青最憎架仔,暴發戶又媚外,你d架妹同鬼妹碟勁好賣。d碟唔係跟身,搵條後巷收好,有人黎就帶佢去收貨,一隻賣佢100蚊,一路賣一收收錢之餘一路將你d假人仔唱番晒出去。

賣完50隻,你應該已經賺到5000蚊,連埋你本身果47蚊+4蚊,已有5052蚊,你既利潤100%,冇野好搵得過咁。如是這你重複50,你既複利率收益已過億,可以買張武漢高鐵飛坐去溫州,用現金收購就黎執既廠,再請人造名牌手袋當真賣,不出3個月可翻10倍,到時應該有正牌注意到你,同你打官司,你就比5000萬個官庭外和解,跟住執左間廠,渣住9500萬番黎香港準備買殼股上市。
: ^0 r, D( w8 P- |! a* a
上市後洗人去蒙古做假新聞,話你間野挖到地下有稀土,即時炒起隻股,3日內再賺10倍,然後配股比基金佬配到自己既股份唔夠5%,你就正式引退,求其捐1000萬比仁濟醫院拎個名人身份黎做,再洗100萬登7張報紙支持政改同起高鐵,等特區政府頒大紫荊比你。
" l, N% V" s4 f+ \/ G, j
最後一步,就係等,等咩野?等天災。你最後需要既係一個機會,一有大型天災係內地發生,你捐會副身家上去,然後係街執垃圾比香港傳媒影到,舉世讚美你,1年內就做人大。
% H1 M0 Z1 \* v: t6 Y
做人大後你有得選舉共產黨既常委,選自己,呢個時候唔好忘記你當初留低既47蚊+4蚊,去搵萬里,佢係中共前朝唯一未死既大佬,你拎呢52蚊出黎話係你全副身家,佢會深受感動,重拾共產黨當年起義既激情,結果拉人隊幫拖投你,以佢既影響你你足到被委任為黨主席,去到呢步,唔洗再講啦...

Fail
支持遷拆尖碼及灣碼巴總
nwfb5512 發表於 2013-4-10 21:02 | 顯示全部樓層
如果我好似佢咁有錢既話,我先唔會亂咁洗有錢我會儲起佢
小弟而家係學生,就算我好似佢咁有錢都好
我亦會選擇返兼職搵多少少錢比自己用

我絕對唔會好似呢位中產學生咁,比咁多錢搭車下下坐幾個站就落車

評分

參與人數 1aPower +1 收起 理由
ma2 + 1 講得好!

查看全部評分

HY1012 發表於 2013-4-11 03:11 | 顯示全部樓層

如果我得三萬二都已經咁開心,我真係枉做人,
admin48 發表於 2013-4-11 06:51 | 顯示全部樓層
暫停貼文權通知 (id: 0q9w8e)

本人(admin48)現暫停一違規站友之貼文權。

標題:如果你有版友lrt505一半身家,你會點用?