hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 hkitalk.net 站務資源中心 (Z) 站務事宜及分板事務討論 (Z23) 無限loop文問題(續)
開啟左側

無限loop文問題(續)

dongfeng 發表於 2014-3-19 21:54 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/thread-826554-1-1.html( `( [, s$ B3 r; R* ~" K
原文已鎖,在此繼續討論。* }: W0 S8 ?. S
- w& ^& g& r: m3 f
有關違規站友在停板期滿後,仍就962B兜深井的觀點,不斷回帶,情況惡化。
7 l4 _' [5 f2 e9 T這名站友繼續無視板主提示,挑戰站規。除了本人外,本人相信其他站友對其行為忍無可忍,希望板主鎖文,及嚴厲處分該站友。
에이핑크 대박!
BlackBird 發表於 2014-3-20 00:11 | 顯示全部樓層
果個人煩力驚人,同505有得揮,佢係香討仲誇張,係"香討巴版四大膠人"之一 1 I9 a4 i- c, W2 c' J9 l
嫌佢煩不如咪回佢文,佢既POST當笑話,跟住就食花生等佢比人BAN
P960早日摺線
le914 發表於 2014-3-20 11:32 | 顯示全部樓層
為免事情再惡化,濫用網站資源,亦影響HKiTalk聲譽,建議板主考慮鎖上該文。
3asv6 發表於 2014-3-20 18:02 | 顯示全部樓層

管0個版0個個admin48好耐無理版務.雖然我見
5 s; r9 c1 h8 D  I' {佢唔知係米我0係呢版搵過佢唔做0野佢有再login
  Q( J, Z6 y9 N& s( B* ~入黎,但佢仍然無理版務.login完就算.
+ W* o, k* e8 V* O4 ~/ b% Z$ l! o: L( ^: [4 S, \( d8 @. V
佢都識揀版貼,見呢版個admin唔做0野就走去
+ |. p% W# V$ t+ j8 _% v貼.貼去B2唔駛幾個鍾鎖文兼再停版了,3/14
7 ?- d2 k9 G9 @. s* G& U先反黎,過幾日就再反黎搞事...
未影:V6B: 7架, 55XX: 2架, 15XX 5架
3asv6 發表於 2014-3-20 19:17 | 顯示全部樓層
原帖由 le914 於 2014-3-20 11:32 發表/ I+ B; U9 C+ R' {8 y  g) k( T1 z& X

) A7 s# w3 y- |6 c! z  J為免事情再惡化,濫用網站資源,亦影響HKiTalk聲譽,建議板主考慮鎖上該文。
) a" z/ C$ l9 m6 F' m( a" y4 K2 F
' u5 u3 v4 E5 J9 u
搞事搞到出面...
4 n' O! S  J* @. l4 ~$ Ahttp://www.hkitalk.net/HKiTalk2/ ... 6&page=1#pid2944306
2 q8 w; s& Y8 {( X* j0 E
1 z% X5 b7 k3 A; a7 S1 |# H. d點只要鎖文,最好即刻永停.宜家0的人分身! ]3 _6 d* Q8 |
分到0甘地步,永停多0的人走實無錯...
& ]( m' r1 c- r6 k& A, }$ y/ c6 B% J" _  O
3ASV196 發表於 2014-3-21 08:14 | 顯示全部樓層
其實好多時admin 唔係唔知道有關情況, 但唔係話鎖文就鎖文, 尤其當仲有其他站友回文, admin 可以用咩理由鎖文? 話無討論價值? 仲有其他唔少人回緊文, 仲講到幾十版, 點可以叫無討論價值...?
* P6 w) l# e3 v- w: \
, x% L$ c& w0 [4 |! L; r* \0 U就重複論文問題, 亦是同一問題, 當有其他站友回文, 其他人當然可以就有關回文再回應, 這亦是討論區正常情況, loop 論點係一般雙方討論中亦不是少見, 就算我之前討論鐵路站名都有loop, 除非真係回應過於簡短/完全重複, 否則唔係咁易決定為灌水....0 w9 t* T4 `1 ~: ~. j

* l  q/ I. E4 ^% n0 r- J0 Q唔少人就係咁, 一方面自己忍唔住/唔抵得去繼續回應, 不斷將個標題拉返上黎去俾機會人再回應, 另一方面又不斷話希望admin 鎖文, 甚至講到咩影響站友, admin責任, 但鎖文根本沒有用, 鎖文後站友亦可以大條道理再開文討論.....唔通話巴士版唔俾討論某巴士線咩.....問題重點係當沒有其他人回應, 文章自然下沉, 有關人士亦唔可能做出自己回自己的明顯灌水, 問題自然解決...  F3 |- e7 q$ W6 k' E  v
! Y" E  Q/ c' R8 e( b* P' ~+ |
討論情況好多時唔係一個人可以造成, 正所謂一隻手掌拍唔響, loop, 罵戰等, 都係唔只一個人可以造成的, 有關情況同時亦增加緊admin 處理的難度...我有時都希望部分人可以明白.....& [& {: f4 w% ?, j9 e3 z

' I: n; S" Q4 Y$ w8 o: k以上我用站友a/c 作出的....
/ u8 }1 `/ e4 I; P7 m' B$ l& g1 g8 z, ]' K4 Q5 A; B; ]( m5 G. i2 l2 J
3ASV196.KE7270
 樓主| dongfeng 發表於 2014-3-21 10:51 | 顯示全部樓層

回復 6# 的帖子

其實呢,那篇文章在那位站友被停板後兩天,已開始自動沉底。不知你知不知誰將文章撈上來呢?
; ], w5 A4 V; H, e
2 d2 }% p0 ?, j& W- T( `/ d你說一些無討論價值的文章,大家不回應,便自動讓其沉底。假如以一般無違規,而無挑起任何多數人認為有爭議性的,問題不大。
9 m, J! Y# ]" J& i然而,我在本文提出的例子,其爭議性在眾站友已得到共識。惟板主不認為達違規程度,而負評分制度已取消,這已逼使對有關站友言論不滿者回文,以表達對其不滿。
에이핑크 대박!
FBI2 發表於 2014-3-21 10:55 | 顯示全部樓層
原帖由 3ASV196 於 2014-3-21 08:14 發表
1 g- U8 W1 Q6 v9 e: g+ Z其實好多時admin 唔係唔知道有關情況, 但唔係話鎖文就鎖文, 尤其當仲有其他站友回文, admin 可以用咩理由鎖文? 話無討論價值? 仲有其他唔少人回緊文, 仲講到幾十版, 點可以叫無討論價值...?
. x5 r+ \& a! h& k6 t; y1 o1 B& N6 p, i/ V, {  |
就重複論文問題, 亦是同 ...

" Z. \1 P1 I2 j0 z& f/ @7 @9 r3 q  B. y, m' `" _
其實唔係唔想IGNORE有關板友,令文章沉底,但係當站務人員一直沒有任何行動,表態和動靜,一班自律和忠誠的板友,能否忍受對討論敗壞視而不見嗎?
) B3 C& ^; s' _# t1 \再者,之前沉完底之後,又俾有關板友浮番上來繼續開PARTY,呢D係站務人員所謂的"尊重言論自由"嗎?

評分

參與人數 1aPower +1 HugeC +1 收起 理由
dongfeng + 1 + 1 非常同意

查看全部評分

屎巴特色: 亂PLAN線,燒銀紙,趕乘客,保冗員,乞政府,屈特工
kmb71k 發表於 2014-3-21 15:50 | 顯示全部樓層
原帖由 3ASV196 於 2014-3-21 08:14 發表
1 ^# p  @! {5 p6 L4 B9 V其實好多時admin 唔係唔知道有關情況, 但唔係話鎖文就鎖文, 尤其當仲有其他站友回文, admin 可以用咩理由鎖文? 話無討論價值? 仲有其他唔少人回緊文, 仲講到幾十版, 點可以叫無討論價值...?' n4 Z$ Q: O  @7 k! q" S; e# y- K" h2 _% E
$ e1 o' L$ Y2 U6 Z7 ?
+ g) s( ^- T' A$ L, n8 Y
唔少人就係咁, 一方面自己忍唔住/唔抵得去繼續回應, 不斷將個標題拉返上黎去俾機會人再回應, 另一方面又不斷話希望admin 鎖文, 甚至講到咩影響站友, admin責任, 但鎖文根本沒有用, 鎖文後站友亦可以大條道理再開文討論.....唔通話巴士版唔俾討論某巴士線咩.....問題重點係當沒有其他人回應, 文章自然下沉, 有關人士亦唔可能做出自己回自己的明顯灌水, 問題自然解決...: z( o- _1 Q7 B4 S& w1 F) W
唔少人就係咁, 一方面自己忍唔住/唔抵得去繼續回應, 不斷將個標題拉返上黎去俾機會人再回應, 另一方面又不斷話希望admin 鎖文, 甚至講到咩影響站友, admin責任, 但鎖文根本沒有用, 鎖文後站友亦可以大條道理再開文討論.....唔通話巴士版唔俾討論某巴士線咩.....問題重點係當沒有其他人回應, 文章自然下沉, 有關人士亦唔可能做出自己回自己的明顯灌水, 問題自然解決...; N( w4 O/ k6 [# L: J
唔少人就係咁, 一方面自己忍唔住/唔抵得去繼續回應, 不斷將個標題拉返上黎去俾機會人再回應, 另一方面又不斷話希望admin 鎖文, 甚至講到咩影響站友, admin責任, 但鎖文根本沒有用, 鎖文後站友亦可以大條道理再開文討論.....唔通話巴士版唔俾討論某巴士線咩.....問題重點係當沒有其他人回應, 文章自然下沉, 有關人士亦唔可能做出自己回自己的明顯灌水, 問題自然解決...[/[
1 w4 W+ K, S" e( d' [3 e" o5 c9 \( [' B
/ R! |  N9 `) Y  Y0 C
, p/ p" Z' N0 x# ?3 S* T7 `
5 ]. p& q) D- G$ j2 a$ h
+ g2 K8 k% j) r
0 Q: K) }; a9 T+ ?3 _3 q% W
/ ]% I2 e! D' v2 I: R" X
原本係呢位版友停版期間
7 V3 e/ K  `0 i. B) s5 V9 m2 |呢篇文已經自動沉底/ k2 `/ y% V8 m2 L6 \5 F
成個版面真係清新好多
# f) V( Y& e" Z) D$ c0 }+ p6 d
2 o8 D' p( {  [, K# |但係前幾日佢放番出o黎之後6 @5 X0 q6 x4 t
佢又挖番呢篇文繼續重複loop無限loop7 F0 l8 U1 m( f/ i
loop到而家33頁$ s: |; J6 l8 ]# k# z1 L& I
但佢D論點來來去去都係果幾樣重複又重複4 Z/ T8 S" s! y- p/ S+ e' c' J

5 K$ C. _) l- q+ ]$ Q! ?雖然有人回佢
- o8 B4 o' C2 ^7 k# i" d+ Q- h4 H雖然無講到太明顯
: M+ D& r0 _) e其實好多人係篇文裡面已經暗示緊佢唔該你收聲唔好再loop" W. X. G+ H, U" s5 \; k+ \
但佢都繼續自我繼續堅持己見繼續loop+ E' z4 N  Q% g0 O. ^
咁既討論帖仲有討論價值?
1 W9 ^* b- p& [5 M8 M+ U
, B1 o$ y1 D+ B/ h" l. w2 k' F佢另開新文, 就繼續鎖
; `3 X% Y3 Y, X8 O; @) K佢之後繼續開, 就俾個warning佢
( p, h4 L* S6 ?) `1 U佢再無視warning, 就停佢版
2 ?) v7 [0 \' ?  D! u" _2 {( s+ m5 X3 V4 w* u% y
唔停止佢繼續loop
; T2 Y7 s/ g$ c+ ?係咪想搞到個版繼續烏煙瘴氣?
以上回應,是否可行?是否合適?
3asv6 發表於 2014-3-21 21:31 | 顯示全部樓層

原帖由 kmb71k 於 2014-3-21 15:50 發表
6 \& T, ?0 S6 g; ]1 J
# w' t; ^! a2 p5 |# S* t原本係呢位版友停版期間# }$ A% f, f2 t2 s7 {
呢篇文已經自動沉底8 x) _, T. C5 O9 I+ E# e
成個版面真係清新好多
$ b! y! D! k3 ?1 @7 O; X% A: C. y. t2 O
但係前幾日佢放番出o黎之後
# j/ _: y. E/ m+ ~佢又挖番呢篇文繼續重複loop無限loop
! H* p4 ?/ N9 E8 V7 Aloop到而家33頁$ B5 f1 Q* ^4 N0 V) y  Q4 u/ Y% @
但佢D論點來來去去都係果幾樣重複又重複

0 C) g' V) D+ `" I# i. i# K
) Y3 ~" @. S9 P7 F+ s  N4 v0係佢原本開0個篇文佢停完反黎& s. W1 k% g: ]0 @
回已經"低掉"好多,不過佢又0係第版繼續' P$ [# ~$ P4 ]
玩先會0係原本開0個篇文回得0甘"低掉".等
9 X* b3 L$ {" }) n- P5 b7 a人以為佢改過.點知唔係.我唔再回0個兩% R$ o+ g% f* T) n& v$ j9 O
版篇文所以先反呢版回,"尤"0個兩篇文
! V( r$ [+ w; b"吽"到鎖文算.佢係都要浮反起篇文係要回文先
2 V, C9 A2 z+ t( s  K6 b1 h3 J再搵位睇下port唔port版主,當然希望4 G" x( v! l6 R' S+ s8 W& m1 y1 V
0的版主真係做0野吧.我地只係普通版友
2 l% T. S3 G% x) ~) Z3 e7 l" p# x7 uport左後admin唔理根本無0野做...
$ c7 H# h+ E4 ^) a2 B% c- r. _- p8 M( O" e7 W# H1 k/ d+ M- ~2 X
原帖由 kmb71k 於 2014-3-21 15:50 發表
4 r# d0 k) {4 E  v  d3 I* @雖然有人回佢
" N& i/ V0 Q7 K/ R, w雖然無講到太明顯6 g1 F6 G1 x7 [. w
其實好多人係篇文裡面已經暗示緊佢唔該你收聲唔好再loop' U$ I- t6 r! U$ T( v; j* D! m
但佢都繼續自我繼續堅持己見繼續loop
: R$ c, l" q( A咁既討論帖仲有討論價值?
0 ~9 y3 G8 h5 w1 b. f  w+ l/ s- a" T2 t/ a" w
佢另開新文, 就繼續鎖' w" L' ?* @$ }  b% \
佢之後繼續開, 就俾個warning佢
# f1 c3 d8 w1 u! X佢再無視warning, 就停佢版1 p  B* t6 X  U' x- o

, K5 d3 N4 b, D8 E$ k3 `9 O唔停止佢繼續loop
* U2 O# Y3 x" @1 _: z係咪想搞到個版繼續烏煙瘴氣?

6 g+ j; c$ M. C$ c1 D, i: J
1 ~6 {- A# x+ W( badmin唔鎖都無辦法,0係呢度回你已係
: I( s4 C8 y+ Y4 r行動唔理0個兩版兩篇文...
8 E' [2 P# _  O7 @. F9 I7 P/ Z
2 j0 W( H1 [% R) S5 \講真佢都停過版,再犯規只會直接停罰
# @1 d& A' u) ?# k$ x' D/ t得更重唔會再比警告...
! K# a  |+ s' R( o
7 ]/ m+ X9 P9 N/ z8 t[ 本帖最後由 3asv6 於 2014-3-22 00:19 編輯 ]