hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士車務及車廂設備討論 (B0) 11/6 & 13/6 九龍灣廠車務調動消息
開啟左側

11/6 & 13/6 九龍灣廠車務調動消息

JZ3968 發表於 2016-6-11 22:38 | 顯示全部樓層

13X ATENU 點解換黎換去?

littlewi 發表於 2016-6-11 23:44 | 顯示全部樓層
LR931 發表於 2016-6-11 20:53
無堅料喎, 抄功課都要對下有無問題先好抄, 以子之矛http://kmb.hk2007.net/606.html

...

你所引的網頁
最底有個日子
1/6/2016

LR931 發表於 2016-6-12 00:39 | 顯示全部樓層
littlewi 發表於 2016-6-11 23:44
你所引的網頁
最底有個日子
1/6/2016

唔識睇就唔好學人講啦, 叫你對下又唔對, 仲要完
yoho 發表於 2016-6-12 01:11 | 顯示全部樓層

Gary_B 發表於 2016-6-11 15:56
有心飲尿就搵架電牌車飲啦

每朝返工見到呢幾部嘢就唔知上唔上車好,試過一上車啲冷氣勁屎,上斜又勁慢。
呢期咁熱,望都望唻部E50D
kmb71k 發表於 2016-6-12 05:30 | 顯示全部樓層
LR931 發表於 2016-6-12 00:39
唔識睇就唔好學人講啦, 叫你對下又唔對, 仲要完

唔係我想幫邊個
佢呢頁既掛牌車資料有時未必及時更新

以上回應,是否可行?是否合適?
ST5670@1A 發表於 2016-6-12 08:18 | 顯示全部樓層
kmb71k 發表於 2016-6-12 05:30
唔係我想幫邊個

13X冇11軌 正確應該係S01…
另外268C應該係20,22,23軌有調動
21軌係朗8全廣KG4410
應該係人為抄寫錯誤

ST5670@1A 發表於 2016-6-12 08:35 | 顯示全部樓層

JZ3968 發表於 2016-6-11 22:38
13X ATENU 點解換黎換去?

本身全ZF 跟住換番豬上今年年頭換哂Voith波箱舊頭同升降機,13X要上振華道,用v波上斜好啲,290因為同樣理由,九廠就換走哂啲ZF
btw,其實近排九廠留一批電都同豬做乜?
28差2架就全金,正路全豬
littlewi 發表於 2016-6-12 13:26 | 顯示全部樓層
kmb71k 發表於 2016-6-12 05:30
唔係我想幫邊個

同意
其實除了最底的 1/6/2016 日期外
我也對過該版友引用的純文字版字軌表
所有野都係過期資料

1005 已經更新埋, 跟年份網最新調動資料一樣
而今日的確有人報 UD759 行新掛牌線
係咪真係換曬個表果D車
咪放長雙眼睇囉
唔好寸人寸唔切
用過期資料去「大」其他人
一係就引用新證據去講
leefung 發表於 2016-6-12 14:33 | 顯示全部樓層
ST5670@1A 發表於 2016-6-12 08:35
本身全ZF 跟住換番豬上今年年頭換哂Voith波箱舊頭同升降機,13X要上振華道,用v波上斜好啲,290因為同樣理由 ...

白車除ADS外差不多全退
後備車用金車係正常
電牌好處日日周圍走唔駛左換右換
LR931 發表於 2016-6-12 14:59 | 顯示全部樓層

littlewi 發表於 2016-6-12 13:26
同意
其實除了最底的 1/6/2016 日期外
我也對過該版友引用的純文字版字軌表

唔識睇通聖經就唔好扮神父個純文字版係每月月頭更新, 資料係按路線1號顯示, 月中係唔會更新架

如果你有心對都發現唔倒問題咁你真係有問題
#16位師兄就有心對了, 答案都比埋你都仲未睇得明, 真係唔知點解釋比你知好

P.S. 你唔會係明知1/6資料都攞黎對上牌車咁醒目呀!!
如果係的話請盡快為智商充值