hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 巴士攝影作品貼圖區 (B3) A47X • 大埔直通新顯示
返回列表 發新帖
開啟左側

[即日快報] A47X • 大埔直通新顯示

Alex_Tsang 發表於 2016-6-18 00:18 | 顯示全部樓層

又唔好咁實牙實齒載空氣,半小時一班車,去到太和,可能仲有十幾個位坐,去到大埔中心,可能已經冇位坐,跟住又嘈比左貴價錢仲要等半粒鐘無位坐,會有何反應呢?可能都係打的大埔墟站上車,包有位坐包括行李包有位放。
RobynnNKendyFan 發表於 2016-6-18 00:26 | 顯示全部樓層
Alex_Tsang 發表於 2016-6-18 00:18
又唔好咁實牙實齒載空氣,半小時一班車,去到太和,可能仲有十幾個位坐,去到大埔中心,可能已經冇位坐,跟 ...

條線最後係改左唔經大和大中
講緊係大埔墟站之後一站上公路
反青沙撐獅隧
kmb71k 發表於 2016-6-18 06:25 | 顯示全部樓層
JF1261 發表於 2016-6-17 22:37
宜家條線係經區議會通過喎,係咪應該罰區議員

多謝民建聯要大埔人轉車先至可以搭到呢條A線

評分

參與人數 1aPower +1 HugeC +6 收起 理由
tracytracy1998 + 1 + 6 精闢見解

查看全部評分

以上回應,是否可行?是否合適?
kmb71k 發表於 2016-6-18 06:30 | 顯示全部樓層

Alex_Tsang 發表於 2016-6-18 00:18
又唔好咁實牙實齒載空氣,半小時一班車,去到太和,可能仲有十幾個位坐,去到大埔中心,可能已經冇位坐,跟住又嘈比左貴價錢仲要等半粒鐘無位坐,會有何反應呢?可能都係打的大埔墟站上車,包有位坐包括行李包有位放。

咪玩啦, 大埔區又唔係一個咩大地方, 全日每條邨每個地方會有幾多人需要搭直達車入機場?
仲要我轉車入去大埔墟火車站再轉A47X, 咁麻煩咁轉折咁我搭番E41好過啦
咁樣既A47X仲有乜作為?

kitarolo 發表於 2016-6-18 07:38 | 顯示全部樓層
只要寄望唔會減E41服務
去谷呢條線,已經好心滿意足,
A47X試行後係龍係鳳,真係無人知。

既然廣福邨都無站停
何不取道達運路進出?
(經地圖量度雖然多出數百米,
亦唔見得大埔區內會加站,但無站
就無謂塞燈位,早幾分鐘返總站俾
車長休息多一會更好)

coeywong88 發表於 2016-7-15 19:46 | 顯示全部樓層
cong 發表於 2016-6-17 11:50
條線去火車站應該改名做 AK47

AK47 , 應該會多人搭左
cktse 發表於 2016-7-16 20:18 | 顯示全部樓層

呢條真經典,俾民建聯搞走哂分站,要廣福宏福居民搭車去火車站轉坐呢條線,但又經返門口走,隨時響廣福迴旋處塞車搞到E41分站乘客眼望住部載空氣既A47X停響面前,想搭都唔得

評分

參與人數 1aPower +1 HugeC +6 收起 理由
tracytracy1998 + 1 + 6 英雄所見略同

查看全部評分

媽屐停
kmb71k 發表於 2016-7-16 21:45 | 顯示全部樓層
cktse 發表於 2016-7-16 20:18
呢條真經典,俾民建聯搞走哂分站,要廣福宏福居民搭車去火車站轉坐呢條線,但又經返門口走,隨時響廣福迴旋 ...

佢地話會於開線後建議加番個廣福邨站喎
到時民建聯又成功拉到票

評分

tracytracy1998 + 1 + 6 英雄所見略同

查看全部評分

tracytracy1998 發表於 2016-8-4 23:47 | 顯示全部樓層
coeywong88 發表於 2016-7-15 19:46
AK47 , 應該會多人搭左

AK47 , 應該會唔畀入機場
zh.hkferry.wikia.com 香港渡輪大典~