hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 垃圾運輸署/城巴幫 930 又想倒客
開啟左側

垃圾運輸署/城巴幫 930 又想倒客

FBI2 發表於 2017-7-8 09:24 來自手機 | 顯示全部樓層

又係月經post,930行上角街的確方便到街坊,唔駛穿過商場去搭車,係好左,咁都有得曲?
CliveTo@FB 發表於 2017-7-8 10:47 | 顯示全部樓層
三巴合一 發表於 2017-7-8 02:55
11)九巴有責任提供服務,不可能單靠shuttle bus.

11)你當綠van透明?既然已經有綠van,即係該處有合理公共交通,咁九巴就冇責任開線
荃錦就話冇綠van肯做,九巴有責任開51啫,你貨櫃碼頭有綠van,客又唔係多,九巴做乜要開線服務你?九巴使唔使開線上城門水塘、芙蓉山、浩景臺?呢啲地方一樣冇巴士
HT408 發表於 2017-7-8 10:57 來自手機 | 顯示全部樓層
CliveTo@FB 發表於 2017-7-8 10:47
11)你當綠van透明?既然已經有綠van,即係該處有合理公共交通,咁九巴就冇責任開線
荃錦就話冇綠van肯做 ...

城門水塘好似係九巴唔做先畀小巴
JC2048 發表於 2017-7-8 14:31 | 顯示全部樓層

三巴合一 發表於 2017-7-8 02:48
40有心轉特快?點解又要兜落美孚?
要為美孚著想無問題,點解無人為下九龍城著想?
講到尾又係針對荃葵既動 ...

兜落美孚其中一個原因就係為咗俾人轉 2A 6D 去九龍城,
係改路既補償措施之一,
冇需要過份解讀.

P.S. 睇黎城仔一日唔將930拆多幾條BCDEFG去哂銅記北角筲箕灣 or even 小西灣再條條5分鐘一班
呢D月經post都會繼續存在
三巴合一 發表於 2017-7-8 14:43 來自手機 | 顯示全部樓層
ML3941 發表於 2017-7-8 14:53 | 顯示全部樓層
唔明白點解樓主會認為
大窩口道係葵涌邨中心位

明明整個葵涌邨兩邊包圍住條上角街

樓主| JU2541 發表於 2017-7-8 14:54 | 顯示全部樓層

FBI2 發表於 2017-7-8 09:24
又係月經post,930行上角街的確方便到街坊,唔駛穿過商場去搭車,係好左,咁都有得曲? ...

由兩個站既客變做得返全部一個站
你有冇諗過 有幾多客行遠左??

唔好以為自己好勁識哂咁多區
你又知唔知依家 930 批客響邊度黎?
你又唔知上角街批新香港人其實唔會返咁遠?
有咁遠其實已經落左地鐵?

回頭是岸啦

你話月經 post...搵到上個月有類似post咩

人一九,腦便殘
 樓主| JU2541 發表於 2017-7-8 15:05 | 顯示全部樓層
JC2048 發表於 2017-7-8 14:31
兜落美孚其中一個原因就係為咗俾人轉 2A 6D 去九龍城,
係改路既補償措施之一,
冇需要過份解讀.

重點係點解城記將 930 用黎倒客
一直有幾多就倒幾多

點解X 有高層撐腰就有得去銅記
而正線等左十幾年冇得去

點解要將 930 入左個塞車黑洞將舊客再趕走
但係又搵唔到新客
但又冇問過任何一位民同舊行就去做

而唔係要去港島東拆幾條支線

做人高智返少許唔該

人一九,腦便殘
HR1377 發表於 2017-7-8 15:33 | 顯示全部樓層
三巴合一 發表於 2017-7-8 14:43
要轉車去九龍城,大把方法,
根本無需要響美孚轉,
所以有心改40特快,不可能兜美孚,

等油荃線招標完畢後,如何由九巴中標有機會與40重組。

而家將40抽離美孚,到時觀塘嘈冇特快車去美孚
s121424 發表於 2017-7-8 16:05 | 顯示全部樓層

JU2541 發表於 2017-7-8 15:05
重點係點解城記將 930 用黎倒客
一直有幾多就倒幾多

城記開架全日930俾荃灣友,已經好仁慈。成條荃灣線唔駛你轉車就出到港島。人哋北區等足廿年先有條全日出港島,將軍澳朋友cut cut下 cut剩一條半條出港島。你以為全港只有荃灣區?