hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 九巴35X新增回程消息
開啟左側

[路線消息] 九巴35X新增回程消息

kps19862008 發表於 2018-4-19 22:46 | 顯示全部樓層

rusf101001 發表於 2018-4-19 13:29
係收貴$1.1
35A $7.7 35X $8.8

乜35A會收車既咩?我見親35A都只有密到過份,前面爆車後面有部跟住,仲要後面最多得半車人,邊有可能載唔晒,cut多幾班都夠載
MU6103~^^ 發表於 2018-4-19 22:50 | 顯示全部樓層
kps19862008 發表於 2018-4-19 23:46
乜35A會收車既咩?我見親35A都只有密到過份,前面爆車後面有部跟住,仲要後面最多得半車人,邊有可能載唔 ...

知你妒忌35A la
天空之神 發表於 2018-4-19 23:09 | 顯示全部樓層
最簡單直接既方法咪將 36A 併入 36B 改行葵涌道同長沙灣道 來往九龍
最多咪加多幾班 36X 單向比你

梨木樹來往青山公路仲有 32
咁九巴一定最開心......
.
JC1464 發表於 2018-4-19 23:16 來自手機 | 顯示全部樓層

kps19862008 發表於 2018-4-19 22:46
乜35A會收車既咩?我見親35A都只有密到過份,前面爆車後面有部跟住,仲要後面最多得半車人,邊有可能載唔 ...

35A成日都收車㗎啦
rusf101001 發表於 2018-4-19 23:18 | 顯示全部樓層
kps19862008 發表於 2018-4-19 22:46

有一晚9-10點睇ETA已經收到15分鐘一班
然後ETA班次後面有部鬼車(不存在於ETA)冇人坐咁濟
仲要鬼鬼祟祟碌住咁行,驚死追到前車比人睇到咁

936收皮935全日
西九小確幸 發表於 2018-4-20 09:08 | 顯示全部樓層
hk20020062 發表於 2018-4-18 20:32
回程經美孚黑點屈上青公?
定好似呢條 35X 山上左兜右兜?

要避開美孚黑點上青公嘅話根本就唔行得西廊
但行下路嘅話又肯定搞到山上左兜右兜
咁唯有落隧道直出海輝道跟936行連翔道算啦
西九小確幸 發表於 2018-4-20 11:07 | 顯示全部樓層

PKD32 發表於 2018-4-19 11:59
但咁兜,可能多啲人支持

但肯定更多人支持……唔住
GW4866 發表於 2018-4-20 20:18 | 顯示全部樓層
天空之神 發表於 2018-4-19 23:09
最簡單直接既方法咪將 36A 併入 36B 改行葵涌道同長沙灣道 來往九龍
最多咪加多幾班 36X 單向比你

將36A併入36B改行葵涌道同長沙灣道直接同鐵路重疊喎
除咗梨木樹都無乜客吸到
九巴肯混吉都唔肯比你咁改...

同埋上葵呢邊寧願棄32都唔會放36B走
打開門,行出去,去遠啲!
GW4866 發表於 2018-4-20 20:23 | 顯示全部樓層
西九小確幸 發表於 2018-4-20 09:08
要避開美孚黑點上青公嘅話根本就唔行得西廊
但行下路嘅話又肯定搞到山上左兜右兜
咁唯有落隧道直出海 ...

936咁出法哂氣啦,咁搞法拉直返36B回程仲著數

美孚調頭根本唔係24小時都塞
西行唔行西廊咪唯有不停站經大埔道+呈翔道
都好過你跟936咁塞燈陣行
打開門,行出去,去遠啲!
西九小確幸 發表於 2018-4-21 01:45 | 顯示全部樓層

GW4866 發表於 2018-4-20 20:23
936咁出法哂氣啦,咁搞法拉直返36B回程仲著數

美孚調頭根本唔係24小時都塞

鬼叫36X回程開唔成咩?根本原本36X回程就係大埔道+呈翔道上青公經石籬石蔭翻梨木樹,35X就可以下路後直接經石蔭翻安蔭唔洗兜翻落去石籬。問題係梨木樹屬荃灣區,理你葵青區嘅安蔭都有味