hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 九巴98R開辦消息
開啟左側

[路線消息] 九巴98R開辦消息

GR1473 發表於 2018-4-23 23:46 | 顯示全部樓層

簽名被屏蔽
cong 發表於 2018-4-24 00:06 | 顯示全部樓層
~誰@359~ 發表於 2018-4-24 00:10 | 顯示全部樓層
GW5878 發表於 2018-4-23 22:07
由取消 692 果日開始已經見得出厹司根本唔係真心為將北,利益一步步咁向山上傾斜,開 290 殺完 692 仲要抽 ...

我又真心好奇點解98D自從290X開線之後就瘋狂收車,12收到變20,但居民議員都冇乜動作
字大只顯得人自大
EX-TL 發表於 2018-4-24 00:17 | 顯示全部樓層

PF2802 發表於 2018-4-23 16:27
你串到比你串緊嗰個都唔知比你串緊, 你好威水

我建議你搵個名師補吓中文, 唔係嘅話真係浪費咗你嘅才華

係你弱啫, 我唔威水.

好過你亂吹唔係行同一條路, 俾人一句暗中反問, 跟人口水尾講九巴新巴當成自己答案, 真係笑死無命賠!

我老鬼嚟, 仲學乜鬼中文, 學嚟托?!
PF2802 發表於 2018-4-24 00:22 | 顯示全部樓層
EX-TL 發表於 2018-4-24 00:17
係你弱啫, 我唔威水.

好過你亂吹唔係行同一條路, 俾人一句暗中反問, 跟人口水尾講九巴新巴當成自己答案, ...

九唔答八都唔知你想表達乜

98R同796R好明顯唔係同一條路喎,你反問問乜嘢?

你係老鬼唔代表中文得架
又唔學好咪搞到而家咁九唔答八囉
TR5774
EX-TL 發表於 2018-4-24 00:26 | 顯示全部樓層
10598C 發表於 2018-4-23 21:14
九巴做貴過將南就預左啦,本身九巴就收得貴,但新巴嘅796R就快過796X好多倍

但講搶錢價嘅話,其實九巴冇 ...

咁又好難直接比較嘅, 新巴用緊九巴秀茂坪價做康城, 796X同11X一樣係$7.5, 如果同時用11X去比, 條數, 你懂的.
EX-TL 發表於 2018-4-24 00:42 | 顯示全部樓層

PF2802 發表於 2018-4-24 00:22
九唔答八都唔知你想表達乜

98R同796R好明顯唔係同一條路喎,你反問問乜嘢?

係咪要回帶?

98R 796R都係去將軍澳, 259R 260R一樣係去屯門, 但兩組共四條路線都係行唔同路, 點解後者會一樣價錢, 前者就有分別, 原因只係行唔同路?

嗱, 上一段係問句.

我而家又答一次, 前者原因係一架係九巴, 另一架係新巴, 你之前都跟人口水尾講過㗎, 後者兩線都係九巴, 但明明259R 260R屯公之後都唔同路, 但係收費一樣喎, 咁關行唔行同一條路咩事!

我第一次回你, 咪就係串緊你唔關同唔同路事, 而係關唔同巴士公司事, 串完你仲夠膽出嚟大大聲串返我轉頭, 喂, 你自己get唔到俾人串仲話人地中文唔好, 不如話你思想簡單唔識轉圜, 標點都唔識多個!

點解可以連我串緊你啲乜都要詳細解釋呀, 我覺得好好笑!
EX-TL 發表於 2018-4-24 00:52 | 顯示全部樓層
GR1473 發表於 2018-4-23 23:46
呢條友出咗名傻仔,最鍾意動物噏當秘笈,
收佢皮就啱㗎喇。

哈, 我記得兩年前盂蘭節, 你喺度俾人收過皮, 俾人衷心祝您盂蘭節快樂, 自此之後板友們排住隊嚟收你皮, 收到你而家變左隻過街老鼠咁款, 仲夠膽出嚟吠?!
GR1473 發表於 2018-4-24 01:00 | 顯示全部樓層
簽名被屏蔽
superbus 發表於 2018-4-24 01:19 | 顯示全部樓層

~誰@359~ 發表於 2018-4-24 00:10
我又真心好奇點解98D自從290X開線之後就瘋狂收車,12收到變20,但居民議員都冇乜動作
...

290X 同 98D 根本大纜都扯唔埋
我唔知你地成班人點解成日拉埋一齊講