hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 巴士攝影作品貼圖區 (B3) 東涌站裡出S1
開啟左側

東涌站裡出S1

關閉 [複製鏈接]
238X 發表於 2009-2-16 11:16 | 顯示全部樓層

原帖由 SunnyJacky9094 於 15/2/2009 19:34 發表
"月經常掛在天邊, 而我的夢遺留在大地上"
好似呢句咁, 這就是他口中的"爭議性", 由頭到尾, 都係佢將自己嘅個人獨特見解 (見#4開始), 將呢篇文推到成179個reply.....又咁岩有班"志同道合"嘅人出黎wor, 加埋就演成呢場 ...

你呢句邊同呀?
之前樓主將成個詞隔開單獨使用,
你呢句個 "遺" 字係跟 "遺留", 何況 "夢遺" 係學術名詞.

另外, "人聲鼎沸" 果句,
如果係有人想乘機爆粗的話, 睇上文下理係會估到.
(何況都無人話樓主今次爆粗).
事實上, 如果玩野人數持續上升, 我認為站方有整頓必要,
包括文字獄.  如果真係有咁既事, 你只能怪玩野的人,
而且你亦唔應該當呢度係街外面, 鍾意點講野都唔駛負責.

最後, 你好似已經唔係第一次咁講.
見到人地有一次同你地唔同意見,
就無限上綱, 係咁 "舉例", "證明" 人地係又鬧唔係又鬧,
呢種言論比樓主的踩界取題更加嚴重.

推文或跟推文者帖,一律舉報,不作通知
admin35 發表於 2009-2-16 13:51 | 顯示全部樓層

評分判決

#1:
aPower +5          FBI2          2009-2-9 19:21          影此相難度極高,樓主心思盡顯
aPower +5         hksf         2009-2-10 23:41         少D 技術都影唔到

查相片質素並非如此高, 而且都有人阻 (樓主有承認),
站友 FBI2, hksf 沒有解釋有關相片心思何在,
評分無理, 全數抵銷.

FBI2 多次無理評分, 即時停板 14 天.
hksf 警告.

#4:
aPower -3          EU5472          2009-2-9 16:43          過度糾正,人地都唔係想講色情,唔好幫樓主亂 ...
aPower -5         98C         2009-2-13 08:00         留言過份嬌柱過正,沒有理會出文者感受. ..

貼文者的意思主要是不滿現時的風氣,
對樓主的指責並未如兩位評分者所言那麼嚴重,
若要扣分, 往後其他人 (包括貼文者其後貼出) 的回應可能更應扣分.

判 EU5472 抵銷 1 分;  98C 抵銷 2 分.

回應 #133 之評分合理, 不予抵銷.

評分管理專員示
DM17 發表於 2009-2-16 15:06 | 顯示全部樓層
原帖由 238X 於 2009-2-16 11:16 發表

你呢句邊同呀?
之前樓主將成個詞隔開單獨使用,
你呢句個 "遺" 字係跟 "遺留", 何況 "夢遺" 係學術名詞.

另外, "人聲鼎沸" 果句,
如果係有人想乘機爆粗的話, 睇上文下理係會估到.
(何況都無人話樓主今次爆粗).
事 ...

晌呢個post無限上綱點止佢一個丫
人聲鼎沸同粗口都拉得上關係,
閣下對文字既認識同想像力似乎比typ君更"厲害"
史上空前最強大戰!
df9321 發表於 2009-2-16 15:36 | 顯示全部樓層

原帖由 admin35 於 2009-2-16 13:51 發表
#4:1 _. n; v) q5 x: u0 Q3 C
aPower -3          EU5472          2009-2-9 16:43          過度糾正,人地都唔係想講色情,唔好幫樓主亂 ...巴士,鐵路,生活0 K7 |+ h8 \3 W- c1 Q0 f+ S( M
aPower -5         98C         2009-2-13 08:00         留言過份嬌柱過正,沒有理會出文者感受. ..
5 N3 M$ d! @8 I6 @) n巴士,鐵路,生活www.hkitalk.net$ ?! H" q2 E! P* y5 E: z6 h
貼文者的意思主要是不滿現時的風氣, ! S2 Q1 ]) F+ g
對樓主的指責並未如兩位評分者所言那麼嚴重, www.hkitalk.net7 N2 f' e8 y& I& q2 N$ R# O& F
若要扣分, 往後其他人 (包括貼文者其後貼出) 的回應可能更應扣分.巴士,鐵路,生活. k8 C) i; p* h  x2 {3 A- M
- T* N# g" m4 Y) |7 M. _0 I, A
判 EU5472 抵銷 1 分;  98C 抵銷 2 分.
評分專員你對今次件事既觀點似乎嚴重影響到今次既判決喎 ,
咩叫做 "若要扣分, 往後其他人 (包括貼文者其後貼出) 的回應可能更應扣分 " ?

即係合你心意既就唔應該扣分 , 不合你心意既就可能更應扣分 ?巴士,鐵路,生活. k8 C) i; p* h  x2 {3 A- M
無聊中......
typ 發表於 2009-2-16 16:07 | 顯示全部樓層
簽名被屏蔽
df9321 發表於 2009-2-16 16:10 | 顯示全部樓層
原帖由 typ 於 2009-2-16 16:07 發表

公道自在人心。

雖然我覺得我既善意批評標題一d 都唔值得被持相反意見之人士扣分,
但非常體諒該位版友98C可能因為年輕無知,不知中X之意思,導致一時衝動去扣分。
能夠令各位及有關專員關注到目前版規對標題是否有適當 ...
唔係98C唔知中出的意思,
而係你歪曲了中出的意思...

是否公道自在人心,
從這位評分專員的立場來看,
我看來不是了...
無聊中......
98C 發表於 2009-2-16 17:00 | 顯示全部樓層

回復 186# 的帖子

in fact, i really didn't know the meaning of 中出, knew it after this word is explained in details......

EU5472 發表於 2009-2-16 17:19 | 顯示全部樓層

回復 187# 的帖子

本人一開始也是不知道"中出"點解
有時幫人亂扣帽子並唔係一件好事
樓主無端端比人扣左一頂宣揚色情資訊的帽子,真可憐
typ 發表於 2009-2-16 17:21 | 顯示全部樓層
簽名被屏蔽
typ 發表於 2009-2-16 17:26 | 顯示全部樓層

簽名被屏蔽