hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 其他討論題目 (N) 分手了......
開啟左側

分手了......

307 發表於 2005-8-16 07:24 | 顯示全部樓層

[ref=340059]pstommy[/ref]  在 16.8.2005 00:16 發表:
只希望我能夠有一日再重臨舊地,能一笑至之。

咁呢個又應該唔係問題...

倫兄的講法相當正確,
而且兜路行都無助於事,
最緊要係自己話俾自己聽會無事的,
咁基本上你做任何事,
都唔好有個心態話自己散左,
應該係話我無事,
咁好多問題你都克服到。

當然,
我唔可以期望你會好似我咁樣,
參加「療程」一個星期就可以復元 (我又唔係任何纖體公司),
但我都希望你可以比沒有人幫助的情況下快一點復元,
咁大家都叫做成功了。
只罵不建議=不負責任
 樓主| pstommy 發表於 2005-8-17 02:57 | 顯示全部樓層
尋晚同今晚都有同佢msn(都係佢主動叫我),好似普通朋友咁lor,無之前咁冷淡,因為覺得自己就算痛都要表現得大方些。 但佢尋晚佢係咁叫我唔好唔開心,唔好諗咁多,搵d野做分下心,仲大講佢之前俾男仔飛的感覺........... 但始終呢d說話出自佢的口,感覺好奇怪。

決定左今個weekend同friend去廣州散散心,相信有d幫助。只少今日同friend去左迪欣湖同睇戲,都無諗咁多野。

[ Last edited by pstommy on 2005-8-17 at 02:58 ]
更多 @  http://tomican-bus.blogspot.hk
307 發表於 2005-8-17 07:26 | 顯示全部樓層
都算係咁樣啦....
肯同你講多兩句說話...

同個朋友散下心?
好事好事...
傾多d,
真係唔開心的,
亦都唔需要刻意扮無事,
朋友先至會幫到你的。
只罵不建議=不負責任
 樓主| pstommy 發表於 2005-8-18 02:33 | 顯示全部樓層

[ref=341347]307[/ref]  在 2005-8-17 07:26 AM 發表:

都算係咁樣啦....
肯同你講多兩句說話...

同個朋友散下心?
好事好事...
傾多d,
真係唔開心的,
亦都唔需要刻意扮無事,
朋友先至會幫到你的。

其實唔係佢肯同我講多兩句說話,而係佢由開始都好急進想同我做番朋友,
所以佢係msn的表現都好主動好friend咁,但只係我未放低未接受到,所以
msn對佢都好冷淡,係呢幾日先同佢msn傾下,無咁冷,始終唔忍心咁樣對
佢,但暫時都唔會主動係msn/icq叫佢。

但我知道自己仲係好緊張佢,除左依家日日開電腦都仲係即刻睇下佢有無
online,睇下icq/msn的info有無改,睇下佢的xanga有無new post,今日仲在巴
士上撞到一個佢剛識但算好熟的男仔朋友,我見個男仔拖住個女仔好恩愛
,雖然好眼淵(我的問題),但見到個女仔唔係佢,都鬆左一口氣......
更多 @  http://tomican-bus.blogspot.hk
307 發表於 2005-8-18 07:42 | 顯示全部樓層
嗯...
你未接受到都好正常,
我唔期望你可以即時接受到佢態度上的改變。
每個人都有自己的做法,
你自己覺得會舒服、對你同佢之間的朋友關係有好處就可以。

開ICQ/MSN睇info、睇xanga都好小事,
始終人都係會八卦,
但我好想你知道自己的心態係乜野,
同埋好應該為自己劃定一條界線,
去到乜野情況下唔可以再睇住。
當然,真係去到果d位的時候,
就真係記住要做到唔睇,
唔好得個講字,
由得自己呀~~

算啦...
咪咁緊張佢依家會做乜野啦...
咁樣唔太快樂的。
只罵不建議=不負責任
 樓主| pstommy 發表於 2005-8-19 22:37 | 顯示全部樓層
[ref=342412]307[/ref]  在 2005-8-18 07:42 AM 發表:

嗯...
你未接受到都好正常,
我唔期望你可以即時接受到佢態度上的改變。
每個人都有自己的做法,
你自己覺得會舒服、對你同佢之間的朋友關係有好處就可以。

開ICQ/MSN睇info、睇xanga都好小 ...

其實唔多明白點樣劃條界線唔可以再睇住,你意思是時間的deadline?

我明天就出發了,開始我去廣州的散心之旅。

下星期一夜晚先回來,希望到時全新的我就會出現。

其實我依家都已經好左好多,無諗咁多野,少左好多負面情緒,
就算諗番從前同佢的片段(都少諗好多),無左d酸流流的感覺。

無論如何,都要多謝大家,尤其是jason兄,真係幫左好多,只少
有個地方俾我訴下苦,宣洩下。 多謝晒,超級感激!!
307 發表於 2005-8-21 19:38 | 顯示全部樓層

[ref=344468]pstommy[/ref]  在 19.8.2005 22:37 發表:
其實唔多明白點樣劃條界線唔可以再睇住,你意思是時間的deadline?

我明天就出發了,開始我去廣州的散心之旅。

下星期一夜晚先回來,希望到時全新的我就會出現。

其實我依家都已經好左好多,無諗咁多野,少左好多負面情緒,
就算諗番從前同佢的片段(都少諗好多),無左d酸流流的感覺。

無論如何,都要多謝大家,尤其是jason兄,真係幫左好多,只少
有個地方俾我訴下苦,宣洩下。 多謝晒,超級感激!!

唔係...係如果你關心佢的事,
係出於對佢的「感覺」的話,
咁或許你自己應該唔理一下,
俾自己有多少少空間,
唔好再去想。

我自己剛從camp出來,
感覺上或許好了一點,
但似乎有好些事還沒有好好處理。

希望自己真係走得出啦...
好厭倦自己反覆跌入問題之中。

唔駛客氣啦tommy兄,
幫緊你的時候,
其實我都係要迫自己做得更好...

但係,去到呢個時候,
我唔可以再忍受自己反反覆覆。
只罵不建議=不負責任
 樓主| pstommy 發表於 2005-8-23 13:29 | 顯示全部樓層
我從廣州回來了!!!!!

呢個散心之旅都唔知叫成唔成功,係的確無諗咁多野,
但雖然感覺無咁強烈,但始終都係反反覆覆。
307 發表於 2005-8-23 21:54 | 顯示全部樓層
Tommy兄,
你見到我都要提自己咪反覆,
就知道呢件事係幾難啦...#
但係點講都好,
最緊要都係自己放得開先得...

慢慢就會好的了。

喜歡就繼續搵我傾啦...
雖然我呢排真係好唔得閒...
只罵不建議=不負責任
18092001 發表於 2005-8-23 23:21 | 顯示全部樓層

[ref=347941]pstommy[/ref]  在 2005-8-23 01:29 PM 發表:

我從廣州回來了!!!!!

呢個散心之旅都唔知叫成唔成功,係的確無諗咁多野,
但雖然感覺無咁強烈,但始終都係反反覆覆。

無咁強烈, 咁即係呢個旅程都幫到下你啦

感情係培養出黎
同樣地, 要對一個人沖淡都係要時間慢慢黎
多d 同朋友一齊, 感覺會好d