hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 hkitalk.net 站務資源中心 (Z) 站務事宜及分板事務討論 (Z23) 無限loop文問題(續)
開啟左側

無限loop文問題(續)

dongfeng 發表於 2014-3-19 21:54 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/thread-826554-1-1.html
0 B! V2 z$ v$ B  T0 K原文已鎖,在此繼續討論。+ [2 ]% e) a0 A( j+ S& W. S% b
% s' j' r: U9 |' l
有關違規站友在停板期滿後,仍就962B兜深井的觀點,不斷回帶,情況惡化。
! J- B% I5 Z* s  D1 [+ H這名站友繼續無視板主提示,挑戰站規。除了本人外,本人相信其他站友對其行為忍無可忍,希望板主鎖文,及嚴厲處分該站友。
에이핑크 대박!
BlackBird 發表於 2014-3-20 00:11 | 顯示全部樓層
果個人煩力驚人,同505有得揮,佢係香討仲誇張,係"香討巴版四大膠人"之一
* A4 x9 U6 @7 x% J& }8 C  p嫌佢煩不如咪回佢文,佢既POST當笑話,跟住就食花生等佢比人BAN
P960早日摺線
le914 發表於 2014-3-20 11:32 | 顯示全部樓層
為免事情再惡化,濫用網站資源,亦影響HKiTalk聲譽,建議板主考慮鎖上該文。
3asv6 發表於 2014-3-20 18:02 | 顯示全部樓層

管0個版0個個admin48好耐無理版務.雖然我見6 }8 _( [. E' ]/ K9 e
佢唔知係米我0係呢版搵過佢唔做0野佢有再login% i  L8 c4 z6 I7 l. n
入黎,但佢仍然無理版務.login完就算.
! c+ A" D/ v+ W( H1 _8 r4 _
; T" O: u# V0 y2 f) t佢都識揀版貼,見呢版個admin唔做0野就走去
4 V9 J. U$ y8 e! o- `0 x$ w" f# p1 b貼.貼去B2唔駛幾個鍾鎖文兼再停版了,3/149 F: i& j& r: W! [
先反黎,過幾日就再反黎搞事...
未影:V6B: 7架, 55XX: 2架, 15XX 5架
3asv6 發表於 2014-3-20 19:17 | 顯示全部樓層
原帖由 le914 於 2014-3-20 11:32 發表
5 P0 V8 y6 y6 j) K& D( t
; a4 P' ~5 _7 c5 k3 F為免事情再惡化,濫用網站資源,亦影響HKiTalk聲譽,建議板主考慮鎖上該文。

x# w, r, d1 j$ R9 t6 \- Z  m
9 G. c6 c9 k4 q- H搞事搞到出面...
5 o4 J9 q; y% E7 Xhttp://www.hkitalk.net/HKiTalk2/ ... 6&page=1#pid29443067 d8 ?/ j8 x5 y: M7 K3 I$ ]% P
8 R! n. Y- [/ i/ H& u) A2 H
點只要鎖文,最好即刻永停.宜家0的人分身) l2 a! G( _. r3 R! h
分到0甘地步,永停多0的人走實無錯...
4 A+ [' `1 t/ ~7 D# v- {. U  b8 `3 C5 o
& c' g4 {2 i- V# j" r9 h' `4 c+ t  ?[ 本帖最後由 3asv6 於 2014-3-20 19:19 編輯 ]
3ASV196 發表於 2014-3-21 08:14 | 顯示全部樓層
其實好多時admin 唔係唔知道有關情況, 但唔係話鎖文就鎖文, 尤其當仲有其他站友回文, admin 可以用咩理由鎖文? 話無討論價值? 仲有其他唔少人回緊文, 仲講到幾十版, 點可以叫無討論價值...?
/ Q$ s1 V; M4 O& _4 U/ K; \" d9 k1 y) F/ F2 @1 d! z; g( k; B
就重複論文問題, 亦是同一問題, 當有其他站友回文, 其他人當然可以就有關回文再回應, 這亦是討論區正常情況, loop 論點係一般雙方討論中亦不是少見, 就算我之前討論鐵路站名都有loop, 除非真係回應過於簡短/完全重複, 否則唔係咁易決定為灌水....
" n6 N' V# s' X  q8 }2 P; |
6 @1 u! P9 e: a/ F, D* z唔少人就係咁, 一方面自己忍唔住/唔抵得去繼續回應, 不斷將個標題拉返上黎去俾機會人再回應, 另一方面又不斷話希望admin 鎖文, 甚至講到咩影響站友, admin責任, 但鎖文根本沒有用, 鎖文後站友亦可以大條道理再開文討論.....唔通話巴士版唔俾討論某巴士線咩.....問題重點係當沒有其他人回應, 文章自然下沉, 有關人士亦唔可能做出自己回自己的明顯灌水, 問題自然解決...9 K( T; ?3 t9 i* M
1 H6 E) A3 R! ?; b) t4 p
討論情況好多時唔係一個人可以造成, 正所謂一隻手掌拍唔響, loop, 罵戰等, 都係唔只一個人可以造成的, 有關情況同時亦增加緊admin 處理的難度...我有時都希望部分人可以明白.....
! j, ~) i$ Y. C$ P0 f
) ]% m8 h6 l, B9 e/ z1 Z$ x以上我用站友a/c 作出的....
8 m/ c' s; s0 m9 H7 `; ~( C3 w, U3 ]6 z' F
3ASV196.KE7270
 樓主| dongfeng 發表於 2014-3-21 10:51 | 顯示全部樓層

回復 6# 的帖子

其實呢,那篇文章在那位站友被停板後兩天,已開始自動沉底。不知你知不知誰將文章撈上來呢?
+ @% ?3 x0 E; W0 f. B
& y( f" F8 v) q  L你說一些無討論價值的文章,大家不回應,便自動讓其沉底。假如以一般無違規,而無挑起任何多數人認為有爭議性的,問題不大。2 b6 R% g2 a$ t( q
然而,我在本文提出的例子,其爭議性在眾站友已得到共識。惟板主不認為達違規程度,而負評分制度已取消,這已逼使對有關站友言論不滿者回文,以表達對其不滿。
에이핑크 대박!
FBI2 發表於 2014-3-21 10:55 | 顯示全部樓層
原帖由 3ASV196 於 2014-3-21 08:14 發表
/ z5 n2 V: l& {3 K( p其實好多時admin 唔係唔知道有關情況, 但唔係話鎖文就鎖文, 尤其當仲有其他站友回文, admin 可以用咩理由鎖文? 話無討論價值? 仲有其他唔少人回緊文, 仲講到幾十版, 點可以叫無討論價值...?
' d; u3 p" E2 J; N* D5 q1 z5 g% L! w' q+ M/ [
就重複論文問題, 亦是同 ...
$ Q) Q2 n9 j: \+ E( e) D
, P( K; v2 `1 s2 q
其實唔係唔想IGNORE有關板友,令文章沉底,但係當站務人員一直沒有任何行動,表態和動靜,一班自律和忠誠的板友,能否忍受對討論敗壞視而不見嗎?
7 X$ }0 Z0 v6 I再者,之前沉完底之後,又俾有關板友浮番上來繼續開PARTY,呢D係站務人員所謂的"尊重言論自由"嗎?

評分

參與人數 1aPower +1 HugeC +1 收起 理由
dongfeng + 1 + 1 非常同意

查看全部評分

屎巴特色: 亂PLAN線,燒銀紙,趕乘客,保冗員,乞政府,屈特工
kmb71k 發表於 2014-3-21 15:50 | 顯示全部樓層
原帖由 3ASV196 於 2014-3-21 08:14 發表 ' g& O+ j- y7 R8 j' L8 |, C/ N% w
其實好多時admin 唔係唔知道有關情況, 但唔係話鎖文就鎖文, 尤其當仲有其他站友回文, admin 可以用咩理由鎖文? 話無討論價值? 仲有其他唔少人回緊文, 仲講到幾十版, 點可以叫無討論價值...?' n4 Z$ Q: O  @7 k! q
' E3 [& f4 Q7 `) x# n; u! ~! [
* p9 Q& ]' a: V/ X6 J# s+ k9 I  o- C+ M+ N9 I
唔少人就係咁, 一方面自己忍唔住/唔抵得去繼續回應, 不斷將個標題拉返上黎去俾機會人再回應, 另一方面又不斷話希望admin 鎖文, 甚至講到咩影響站友, admin責任, 但鎖文根本沒有用, 鎖文後站友亦可以大條道理再開文討論.....唔通話巴士版唔俾討論某巴士線咩.....問題重點係當沒有其他人回應, 文章自然下沉, 有關人士亦唔可能做出自己回自己的明顯灌水, 問題自然解決...2 H. M& d! B' U+ }0 r$ t
唔少人就係咁, 一方面自己忍唔住/唔抵得去繼續回應, 不斷將個標題拉返上黎去俾機會人再回應, 另一方面又不斷話希望admin 鎖文, 甚至講到咩影響站友, admin責任, 但鎖文根本沒有用, 鎖文後站友亦可以大條道理再開文討論.....唔通話巴士版唔俾討論某巴士線咩.....問題重點係當沒有其他人回應, 文章自然下沉, 有關人士亦唔可能做出自己回自己的明顯灌水, 問題自然解決...* n: I) |/ l3 a5 N/ A
唔少人就係咁, 一方面自己忍唔住/唔抵得去繼續回應, 不斷將個標題拉返上黎去俾機會人再回應, 另一方面又不斷話希望admin 鎖文, 甚至講到咩影響站友, admin責任, 但鎖文根本沒有用, 鎖文後站友亦可以大條道理再開文討論.....唔通話巴士版唔俾討論某巴士線咩.....問題重點係當沒有其他人回應, 文章自然下沉, 有關人士亦唔可能做出自己回自己的明顯灌水, 問題自然解決...[/[9 z0 h% R/ Y+ S) Y7 R

( z& J1 d% ]: N9 K, _; W" l: O2 O& i' s, V9 Z
  w) V" C4 @2 P8 _& O4 P

; Y/ @* @6 |3 A) t) d- g- p/ g- z$ V
$ X3 O5 L8 S# `" g- k- c1 V8 S

( D1 l2 ]8 }, s原本係呢位版友停版期間
" G( N* ^2 M6 G# ?$ h% Q0 F呢篇文已經自動沉底
2 M# Z$ `9 g* I5 D  r成個版面真係清新好多7 m% ?) q) I4 L
' d( g% K4 d( X
但係前幾日佢放番出o黎之後. J6 `. y7 o( B& ^% V) ^
佢又挖番呢篇文繼續重複loop無限loop
# s- F0 h& R; H. B. @9 b0 \loop到而家33頁% Z; G# I# s" n, f- l% Z& t
但佢D論點來來去去都係果幾樣重複又重複5 ~/ b4 D. `+ C

: Y, f2 D& ?; _( B2 k# _3 P雖然有人回佢
2 \( U! P( e8 Q, G( `4 |: j" ]' `3 N雖然無講到太明顯
' {+ k- p* S& W: m8 I' ]; H& q5 f其實好多人係篇文裡面已經暗示緊佢唔該你收聲唔好再loop$ ?& y/ k5 @! |" Y
但佢都繼續自我繼續堅持己見繼續loop* T9 I4 P( E! T) @
咁既討論帖仲有討論價值?
1 o% x1 y0 |+ A0 ~1 b5 n, ?$ x/ ?5 N$ G) O
佢另開新文, 就繼續鎖. b# j' j* ^0 ~6 j
佢之後繼續開, 就俾個warning佢. s/ d- d3 e9 b6 s
佢再無視warning, 就停佢版
$ f0 n1 p8 Q) {& M. K9 V3 H
& X5 O: S6 Y1 y! q6 `* o唔停止佢繼續loop* Y7 S: D# L0 k1 h, G3 f
係咪想搞到個版繼續烏煙瘴氣?
以上回應,是否可行?是否合適?
3asv6 發表於 2014-3-21 21:31 | 顯示全部樓層

原帖由 kmb71k 於 2014-3-21 15:50 發表, \9 v1 J6 E7 n" k0 }3 c$ Q

; G( b8 O1 O) F* a: A0 Q/ S原本係呢位版友停版期間
0 c$ L4 `9 `8 j( r1 \2 o/ c9 d呢篇文已經自動沉底  {" U& v% C+ D1 t3 @0 J; z
成個版面真係清新好多
( V3 c, n$ ]1 u) X' i9 d. }
8 Y- }4 C* r* b+ ~# G但係前幾日佢放番出o黎之後
7 W- q9 t, Q/ k$ d: M5 o( m& \3 a佢又挖番呢篇文繼續重複loop無限loop
1 a4 K  Y+ o7 Wloop到而家33頁- q1 R) r; F/ a2 P( N
但佢D論點來來去去都係果幾樣重複又重複

7 F4 n) d& i: n" v, T* _0 E
' ~# g) A& M& }1 X9 F0係佢原本開0個篇文佢停完反黎6 m! o+ w- G9 N4 D, q
回已經"低掉"好多,不過佢又0係第版繼續
2 ^6 x& C! `6 g" K4 N玩先會0係原本開0個篇文回得0甘"低掉".等- c; k$ ?: F; K; D0 q
人以為佢改過.點知唔係.我唔再回0個兩
* D4 {% t: {9 s" c$ G9 c版篇文所以先反呢版回,"尤"0個兩篇文* p, n- G# I2 e& \: X
"吽"到鎖文算.佢係都要浮反起篇文係要回文先
# c( B0 S/ U$ @! w; }% `6 |8 h0 D再搵位睇下port唔port版主,當然希望1 R+ D, m2 y# H
0的版主真係做0野吧.我地只係普通版友$ f6 F+ \: ^9 }4 S
port左後admin唔理根本無0野做...4 r/ R0 k) j2 d

$ ~" i  B$ O2 W, }+ l+ r- w
原帖由 kmb71k 於 2014-3-21 15:50 發表
) `6 C& ^- n7 R  S% C, X雖然有人回佢7 V' s+ L9 m7 i7 D1 D1 W/ ?0 o/ |
雖然無講到太明顯
! |7 g/ C/ j' J$ r6 `其實好多人係篇文裡面已經暗示緊佢唔該你收聲唔好再loop
' \: h# C0 W4 [; \& O3 U% Z* ?但佢都繼續自我繼續堅持己見繼續loop/ t, l1 ^" U# D5 D. J: p
咁既討論帖仲有討論價值?
' h/ ]: o" v! `+ X7 m
3 r  [2 G/ w1 U佢另開新文, 就繼續鎖
/ a1 f: X. }) g6 i7 ]' Q佢之後繼續開, 就俾個warning佢5 q, c! H: L; D1 v: N. a( e! b
佢再無視warning, 就停佢版
9 l4 @* A3 P) _4 x7 x* a+ j' J: G$ {# Y$ c/ j5 a
唔停止佢繼續loop3 X' u5 K5 ^$ k3 Y) W! ]
係咪想搞到個版繼續烏煙瘴氣?
, \; B, a+ W4 [
$ \' {8 @- e' y: n. {& [
admin唔鎖都無辦法,0係呢度回你已係
7 y  M/ C* b$ n3 ]1 ]' o) s+ ~" B行動唔理0個兩版兩篇文...3 r9 _5 c$ ~) _( C; A: i3 J  y
. f* G/ J# o2 y
講真佢都停過版,再犯規只會直接停罰' W) ^: i% x) M) c
得更重唔會再比警告...
) p! L( ^& U) j
5 Z& f& v) {1 T3 Y5 N5 Z: i[ 本帖最後由 3asv6 於 2014-3-22 00:19 編輯 ]