hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 對新創建之感想
開啟左側

[其他] 對新創建之感想

PF2802 發表於 2016-8-26 07:47 | 顯示全部樓層

CRH5 發表於 2016-8-26 03:45
甘你唔識揾督察帶?紅隧口企左甘多係度!
我唔係要求隨傳隨到,但而家係一條重要既過海綫等七個字,個日太 ...

你都幾無恥
咩叫搵督察帶? 督察就實識?督察本身無野做?
由頭到尾個問題就係你自私
7個字一班車係問題咩
問題係你要等7個字車咋嘛
最好就人地等7個字 比哂d車你
TR5774
 樓主| ahken 發表於 2016-8-26 10:14 | 顯示全部樓層
CRH5 發表於 2016-8-25 03:19
半個鐘都試過
個次之後就怕左搭112

嘩, 小心柴小公司D職員又問你有冇actually攞個計時器去計啊, 又話閣下誇大又盛啦.....
截至2023年3月2日, 已有877累積積分
 樓主| ahken 發表於 2016-8-26 10:17 | 顯示全部樓層
CRH5 發表於 2016-8-26 01:06
咁我地唔係客?即係由得我地係街等七個字係應份?
我都有比錢搭車架。唔係話人地比多個八就淨係要serve 個 ...

0-1439分鐘真係笑左..........

但可悲既係, 竟然發生係香港........
CRH5 發表於 2016-8-26 12:34 | 顯示全部樓層

PF2802 發表於 2016-8-26 07:47
你都幾無恥
咩叫搵督察帶? 督察就實識?督察本身無野做?
由頭到尾個問題就係你自私

係呀,我好無恥架,我好自私架
原來而家七個字都等唔到一架車係我問題
我唔識搵多啦A夢借隨意門係我問題
我唔識游水過海係我問題
我唔識渣巴士係我問題
而家巴士脫班 竟然係乘客錯

而家好似係巴士公司自私,寧願比曬D車171 都唔比部102
搞到102 客要係條街度等七個字
CRH5 發表於 2016-8-26 12:36 | 顯示全部樓層
PF2802 發表於 2016-8-26 07:40
你有做既人地都有做你等車唔係應份 人地拉車比你就係應份呀?

我有等車呀!我真係等左七個字
我做左我責任等你架車黎,比錢上車;你呢?車呢?七個字先到呀!
CRH5 發表於 2016-8-26 12:39 | 顯示全部樓層
ahken 發表於 2016-8-26 10:14
嘩, 小心柴小公司D職員又問你有冇actually攞個計時器去計啊, 又話閣下誇大又盛啦.....
...

我個日真係係太子等
1923 等到 1958!真係火滾!
 樓主| ahken 發表於 2016-8-26 12:40 | 顯示全部樓層

CRH5 發表於 2016-8-26 12:36
我有等車呀!我真係等左七個字
我做左我責任等你架車黎,比錢上車;你呢?車呢?七個字先到呀!
...

兄弟, 人地有立場, 幫返間公司既, 同佢嘈個意義都不大的, 心平氣和會好D

CRH5 發表於 2016-8-26 12:41 | 顯示全部樓層
ma212223 發表於 2016-8-26 07:33
有底先揸得就應該間間專營巴士公司都係
等7個字係慘
但有時無車真係幫唔到你

我睇唔到係冇車
隔離 171 係不斷有車到

其實係,間間專利巴士都要操車
但搵督察帶路都唔係稀有事
CRH5 發表於 2016-8-26 12:47 | 顯示全部樓層
ahken 發表於 2016-8-26 12:40
兄弟, 人地有立場, 幫返間公司既, 同佢嘈個意義都不大的, 心平氣和會好D

...

我真係火都黎埋
唔識路搵督察帶成日都係咁架啦,有幾難?
第一次行搵Google Map 帶路好正常姐,我亦相信好少人會拿D 大本地圖
如果連地圖都唔肯睇,做咩司機呀?
有D Carlo 就算操過都要跟住Google Map行啦,搵Google Map帶路有幾奇?Google Map可以mark 路線同站點的
再唔係, 貴公司既新巴城巴app 都有此功能,條路線仲已經mark 定

stevechau 發表於 2016-8-26 13:29 | 顯示全部樓層

CRH5 發表於 2016-8-26 12:34
係呀,我好無恥架,我好自私架
原來而家七個字都等唔到一架車係我問題
我唔識搵多啦A夢借隨意門係我問題 ...

又咁講...171真係有咁多客係度, 而且平時見佢唔多有踢車既情況, 咁171又真係好易有車接車咁黎既情況~
(個人覺得, 同樣係西九開既過海線, 171既客量分分鐘連118都被收皮)

而個人覺得唔係102無車返到美孚總站, 而係被站長踢走晒去中途起載, 例如銀行中心甚至紅隧口~
呢樣野對西九過海線黎講可謂見怪不怪...SOUK果堆過海車, 邊條線都好, 10架返到黎7 8架都係踢走係等閒事~
所以下繁好多時D車未過太子已經坐滿...
而朋友你咁岩企果個好似聯合廣場站, 係叫天不應叫地不聞既尾站...
小弟只能深感同情, 唔係指責你錯/邊個岩~