dydx 發表於 2019-2-15 13:03

jpoon 發表於 2019-2-14 05:27
講乜鬼九巴吖,沙中綫通車後金鐘落一層就係南港島綫,到時171係咪仲咁好客先,睇下隧道口班客到時有幾多客 ...

紅磡站鑊到咁,幾時通到車都仲係一個大問號:L

932gz6061 發表於 2019-2-15 17:57

叫唔夠車嘅九巴做埋南區呀?搞掂自己條68E先啦
另外,九巴做590收幾多錢呀?8蚊?8個半?之後你記住搵齊800人坐wo
同埋我再講多次,係咪九巴做就解決到香隧塞車?
講左係嘅話我支持城新立即執笠

932gz6061 發表於 2019-2-15 18:00

同埋好似有人提到用590搶592客
請問你會放棄放5.1車轉坐8蚊,由海怡落CWB嗎?
未計舊590A行法行勁耐都未出到中環
想睇8蚊590變線王,我黎學野

053h4 發表於 2019-2-15 18:37

932gz6061 發表於 2019-2-15 18:47

如果要比8蚊又要快點解我唔坐鐵?
要平嘅又有592,海怡人點解要坐8蚊車但得592服務?
592唔塞車根本就冇問題唔會回唔到車

你連南區人比城巴縱到好度縮你都唔知,係到開條8蚊590
知唔知南區幾多人會等72唔上38/42?
知唔知會有人坐90唔坐590,因為貴?講緊係未開南港島線嘅事
笑到我

同埋我再再講多次,係咪九巴做就解決到香隧塞車?
答到我未呀?

053h4 發表於 2019-2-15 18:59

alpha003 發表於 2019-2-15 19:04

053h4 發表於 2019-2-15 18:59
592服務係痴玻璃,590服務係有位坐。直係唔知你如何定義592服務。

重有,南區居民都唔怕香港仔隧道塞車 ...

你究竟想九巴做既係590定係590A?
一時話做特快轉九巴西隧線,一時又話落灣仔搶592客。

932gz6061 發表於 2019-2-15 19:16

你用5.9vs5.1例子去比較8.0 vs 5.1?
你真係好好笑
我補充下,揀72唔揀38/42係回程個邊
同一路線,唔同巴士公司,你要個客比多30%嘅錢?
訓醒未?

南區居民都唔怕香港仔隧道塞車,592先痴玻璃?
咁點解592會減班嘅?就係香隧回唔到車有人去左黨鐵囉
唔見171學番以前咁開5分一架?

姐係其實呢飛橋唔會快好多
同埋坐得巴士都唔會介慢非繁慢
然後你計劃用一條8蚊線搶5.1線嘅非繁灣仔客?
同埋呢.592都可以揀飛橋架,咁你條線仲有冇用?
好心啦講咩九巴對港島有興趣?睇下葵青線脫班率先啦

同埋我再再再講多次,係咪九巴做就解決到香隧塞車?
答到我未呀?
你唔答我我永遠都post比你同大家睇架唔駛擔心

JH_LE4612 發表於 2019-2-15 22:13

alpha003 發表於 2019-2-15 19:04
你究竟想九巴做既係590定係590A?
一時話做特快轉九巴西隧線,一時又話落灣仔搶592客。 ...

我理解係用 590個冧把行 590A條線……

如是者,點解一開始 cut嗰條叫 590A唔係叫590呀?因為有條 90爭客嘛,灣消仲有唔疏嘅 592。灣北等多幾年開鐵都係死,特登插支得幾年命嘅旗,九巴咁有社會責任幫M記接客呀?

要九巴開條線嚟同 592搶灣消客,半條線同人地平行嘅,對家開翻密啲 592 90已經整死你九巴啦,幫人倒米架喎,特登過大海開條執雞線嫌錢多?

DA70 發表於 2019-2-17 00:00

053h4 發表於 2019-2-15 18:37
36X只係做大街灣仔都800人一日啦。8蚊係南區未必好貴,AMS出灣仔都要9.1

另外,592灣仔都唔少客落,大約 ...

坐咗幾多年監?36X連間公司都執埋喇喎清
仲有36X係做銅鑼灣喎,9up都要有個譜先得架
頁: 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10
查看完整版本: 討論城巴新巴獨大下的南區巴士服務