TuNg''=) 發表於 2019-6-3 18:46

ricky 發表於 2019-6-3 15:20
其實預計非繁客量少的路線,可以開小巴線,唔使下下開巴士,非繁會蝕。
...

其實有bbi 非繁好似E31及E32a咁一條線做東涌北,一條做逸東滿東+市中心

而家E11A兜都可以理解,東涌北返中上環都叫有班客,亦都較少港島人返機場夜班

E23A其實除左出佐敦,勉強去埋尖咀係有需要之外,真係冇
但本身條線長到咁都唔應該再兜,而家夜班果d要陪兜東涌北。

mtrA279-262 發表於 2019-6-3 18:53

吳宗錡 發表於 2019-6-3 16:02
客量少就繼續轉車啦!
唔通荃錦公路又要開小巴去九龍乜?
唔兜點迫你班人坐A車出市區?
城巴唔會好似龍運咁成日收車已經算偷笑

吳宗錡 發表於 2019-6-3 18:58

mtrA279-262 發表於 2019-6-3 18:53
唔兜點迫你班人坐A車出市區?
城巴唔會好似龍運咁成日收車已經算偷笑

(直)當年邊個提出開E22P嘅?
真係要好好稱頌渠。
可惜今時不同往日:'(:'(

053h4 發表於 2019-6-3 19:26

mtrA279-262 發表於 2019-6-3 19:35

053h4 發表於 2019-6-3 19:26
我唔明點解後勤區唔團結為自己爭取權益。
成日有人嘈A線貴巴士態度依舊都忍得?起碼嘈到後勤區路線獨立招 ...

因為城巴A線有員工優惠咪無乜人嘈

ricky 發表於 2019-6-3 22:44

TuNg''=) 發表於 2019-6-3 18:46
其實有bbi 非繁好似E31及E32a咁一條線做東涌北,一條做逸東滿東+市中心

而家E11A兜都可以理解,東涌北 ...

E23A經佐敦道,紅磡應該都有人會去,但距離尖沙咀都好遠。至於去新蒲崗或慈雲山,搭E21A轉E22或E22A等再行過去或轉車,快過E23A。

PC6429_JY6516 發表於 2019-6-4 17:30

053h4 發表於 2019-6-4 17:40

PC6429_JY6516 發表於 2019-6-4 20:13

ricky 發表於 2019-6-4 20:36

吳宗錡 發表於 2019-6-3 18:58
(直)當年邊個提出開E22P嘅?
真係要好好稱頌渠。
可惜今時不同往日

E22P/X係超強返放工線,日日頂閘無難度。
頁: 1 2 3 4 5 6 [7]
查看完整版本: 城巴已安排車長為A23線操車