kingprowm 發表於 2020-2-7 14:38

ATENU364TC196 發表於 2020-2-7 14:01
隔離荃灣條港島東線十劃都未有一敝,隨時嚟次遲來先上岸,X42C比較40P直情捷足先登,九巴對青衣算係幾好
...

荃灣去東區好似係上年 RPP 已出現,但好似要招標 ?

青衣搞港島東線居然都當係 948 系分支,都係九新各一,不招標由一間公司做

Edward_Chan 發表於 2020-2-7 14:49

ATENU364TC196 發表於 2020-2-7 12:09
44M 根本早就應該延長至青機...

Btw 其實今年份RPP 青衣繼續成為十八區入面嘅大贏家

唔算贏到開巷la.....A32減3架車 241X減2架車 1架車都無加到, 青南繼續無車去尖沙咀

RH7685 發表於 2020-2-7 15:01

leo_ku 發表於 2020-2-7 15:13

ATENU364TC196 發表於 2020-2-7 15:16

Edward_Chan 發表於 2020-2-7 14:49
唔算贏到開巷la.....A32減3架車 241X減2架車 1架車都無加到, 青南繼續無車去尖沙咀 ...

咁948E,X42C 嗰啲都叫多咗車嘅

ATENU364TC196 發表於 2020-2-7 15:17

kingprowm 發表於 2020-2-7 14:38
荃灣去東區好似係上年 RPP 已出現,但好似要招標 ?

青衣搞港島東線居然都當係 948 系分支,都係九新各 ...

基本上冇乜新發展區都好難招標

kingprowm 發表於 2020-2-7 15:18

leo_ku 發表於 2020-2-7 15:13
唔駛問,直頭係招標線,中左分分鐘好似608咁一鋪開全日。

當然 948E 有機會快過荃灣東區開到線,但兩巴聯營必定限制了發展,長遠一定係招標開出來的線服務質素會好好多

RH7685 發表於 2020-2-7 15:21

Edward_Chan 發表於 2020-2-7 15:24

ATENU364TC196 發表於 2020-2-7 15:16
咁948E,X42C 嗰啲都叫多咗車嘅

X42C應該係42C抽車出黎做 948E如無意外應該係948堆車

Ricky403 發表於 2020-2-7 15:26

KS 發表於 2020-2-7 14:00
36X 現時同 237A 一樣得一班車,
最繁忙一小時得53%載客率,
咁嘅客量都有得加班加回程。

問題係上葵多車抽,葵盛葵涌邨無車抽
33A/34/43都綁住其他區,唔似得上葵單係31B/35A/36A/36B都好多車夠拆特快
頁: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9
查看完整版本: 2020 - 2021 年度葵青區巴士路線計劃