lsc04d11 發表於 2020-7-21 10:16

miklcct 發表於 2020-7-21 10:05
我建議多人上車嘅線盡量排前,即係:
[*]59M、59X;259D、259X
[*]962、962X、N962

傻啦 城巴一定置身事外 全部擺最後
望番呢帖嘅作者 又明白了。。。。
冇人會轉軑去搭962X囉嫌錢多?
反而52X,61M太耐冇車 轉962B俾青龍頭分段價都有啲可能始終青公嗰堆經濟壓力低啲

miklcct 發表於 2020-7-21 10:34

而家市區方向,周不時當960/961車鏈一斷,有962P埋站嗰陣960/961條龍成堆跑過後面追車嘅啦

ccchhhuuunnn 發表於 2020-7-21 11:03

而家市區方向,周不時當960/961車鏈一斷,有962P埋站嗰陣960/961條龍成堆跑過後面追車嘅啦
...

你都識講市區方向
屯門方向認真9唔搭8
962X做乜要同259D/67X跳槽?

lsc04d11 發表於 2020-7-21 12:12

...

我知(往港島)係有人跳但城巴有冇為左佢地將站位移前丫?
而且返工同放工係兩回事返工遲到可能會冇左嗰個月成千蚊既勤工獎放工遲左返去咪俾煮飯嗰個um一兩句。。。

你咁鍾意講ETA 而城巴個ETA仲要有埋距離   你咪睇下平時有幾多人咁樣由月台1跑去月台7?(我唔記得編號喇)

你將962X搬咁前咪搞到成車港島客嘥時間令更多客轉投你建議的962P下繁版(X962延長版) 咁中環嗰堆又更加上唔到車呢個問題一定係火燒連環船啦

2076 發表於 2020-7-21 13:25

52X 61M的乘客轉駄去962B 係差唔多班班962B都有人跳槽過去畀青龍頭分段搭
青公下路對價錢牌係唔敏感,有時52X 61M都要等10分鐘以上的時候,或者條龍好長的時候,有962B埋站係可以成20人轉駄搭962B

樂仔〞 發表於 2020-7-21 19:56

miklcct 發表於 2020-7-21 10:05
我建議多人上車嘅線盡量排前,即係:
[*]59M、59X;259D、259X
[*]962、962X、N962

理論上多人上車要盡量擺前
但屯轉往屯門結構問題,59M 59X 反而應該放最尾
因為 59M 59X 人多兼車密,擺最尾唔怕人流打交
而且最前嘅前面仲有路落下路轉車站,將 59M 59X 放最前其實都係會塞住條路
頁: 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 [14]
查看完整版本: 探討58X不經屯公轉車站的原因