neoplan720p 發表於 2020-7-8 22:43

Eddie 發表於 2020-7-8 22:42
960,961係批全程往灣仔北/會展?之前有版友聲稱九巴係偷雞行菲林明路段

好似已經行得全程都個幾兩個月了。:handshake

RH7685 發表於 2020-7-8 22:50

Eddie 發表於 2020-7-8 22:42
960,961係批全程往灣仔北/會展?之前有版友聲稱九巴係偷雞行菲林明路段

960有埋E6X掛牌了

YUToWong 發表於 2020-7-8 22:52

83K/P/S,960C/P/S?

s3n370 發表於 2020-7-8 22:53

3asv@59x 發表於 2020-7-8 21:56
唔係太明點解59M /242X /259D /268X都可以用到12.8, 259B/C仲未批出

可能只係未入紙
例如42M全程都有其他線用12.8,
934A全程都有其他線用12.8,除佐橫睇掂睇都唔似會過唔到0既荃青交匯處以外。

s3n370 發表於 2020-7-8 22:55

ATE78 發表於 2020-7-8 21:52
似軒尼斯道左轉分域街同分域街左轉駱克道彎位?

呢兩個位都明顯靚過軒尼斯道左轉菲林明道

Eddie 發表於 2020-7-8 22:57

RH7685 發表於 2020-7-8 22:50
960有埋E6X掛牌了

我唔知啦,嗰位版友Post個excel cap圖話佢有內部消息係未批

Anonymous 發表於 2020-7-8 23:00

3asv@59x 發表於 2020-7-8 21:56
唔係太明點解59M /242X /259D /268X都可以用到12.8, 259B/C仲未批出

屯青里嘅話,12.8未必夠入。59M用12.8可能唔適用喺新屯中特班

RyanPun 發表於 2020-7-8 23:15

Eddie 發表於 2020-7-8 22:57
我唔知啦,嗰位版友Post個excel cap圖話佢有內部消息係未批
呢啲嘢最好唔好跟車太貼好啲。佢聲稱自己手揸嘅資料,係透過公開資料守則拎到,而九巴就擺到明上埋掛牌,好正路諗,白紙黑字寫明12.8掛960,點都唔會諗到佢偷雞偷到咁出面。唯有睇下有冇人願意玩大件事,走去問運輸處搞清楚960到底批咗未?

ky927 發表於 2020-7-8 23:28

我覺得170先經典。好記得以前老豆揸巴士,話170因為華富中要掉頭,所以派極都係都城慕嘉,唔派得3軸;轉26network就改行佛光街轉AD;行下行下又行到12m低地台;行下行下城巴有RAS又可以派12.8; 到宜家無RAS九巴都派得12.8............路真人行出黎。

2700 發表於 2020-7-8 23:30

kitarolo 發表於 2020-7-8 22:15
有一種「現存車隊反正都必然
過界,唔差在批埋12.8」嘅感覺

251B仲有錦上路站出面水馬陣,加埋亂泊,12米都難轉
頁: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 12
查看完整版本: 最新批准使用 12.8 米巴士之九巴路線