JM3928 發表於 2020-7-9 17:44

263A 無申請12.8?

UB7843 發表於 2020-7-9 17:47

Pklqwer 發表於 2020-7-9 16:34
214幾時改總站上12.8 / 加密班次,日日任何時間都見班班8成滿

214唔係總站位fail,而係去油塘方向過咗澤安邨上龍翔道個隧道仔細彎位,12米車都已經鏟壆。

AVBWU291 發表於 2020-7-9 18:25

M722 發表於 2020-7-9 12:14
960(12.8米車), 軒尼詩道要騎住一、二線才可左轉入菲林明道入灣仔北。

12米車都要騎線。長0.8米對轉向能力只有少少影響,所以呢個位傾掂數。

但其實好多位都係12米啱啱好夠行,長少少已經唔得

Pklqwer 發表於 2020-7-9 18:25

214唔係總站位fail,而係去油塘方向過咗澤安邨上龍翔道個隧道仔細彎位,12米車都已經鏟壆。 ...

甘泉街/荔技角內街應該都fail?
路窄+泊車

nickk 發表於 2020-7-9 19:32

JX9097 發表於 2020-7-9 16:02
乜apm地下環境真係咁好咩

夏天計,出面都有時會有d風,入面就要長期拎住紙巾抹汗

FBI2 發表於 2020-7-9 20:17

214唔係總站位fail,而係去油塘方向過咗澤安邨上龍翔道個隧道仔細彎位,12米車都已經鏟壆。 ...

214往油塘方向行唔到12.8

Eddie 發表於 2020-7-9 22:21

AVBWU291 發表於 2020-7-9 18:25
12米車都要騎線。長0.8米對轉向能力只有少少影響,所以呢個位傾掂數。

但其實好多位都係12米啱啱好夠行 ...

呢個位連11.3米B9都要騎,印象中用車限制都搬過幾次龍門
960轉12米時只可中軸驅動車,之後用放寬後軸,之後930可以12.8米RAS,最後到而家
唔知12.8米B9有冇機會挑戰埋

lyp036 發表於 2020-7-9 22:45

72之前直情有部12.8掛過幾日牌,仲以為今日會批

S3V15 發表於 2020-7-9 22:50

JM3928 發表於 2020-7-9 17:44
263A 無申請12.8?

263A同263C已批行12.8M

AD264 發表於 2020-7-9 22:59

80 行唔行到 12.8 ?
頁: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 16 17 18 19
查看完整版本: 最新批准使用 12.8 米巴士之九巴路線