andy92 發表於 2020-8-7 10:41

港鐵巴士 K58 班次調整

星期一至五
上午:13-20
下午:15-20

星期六:20

HR1377 發表於 2020-8-7 10:43

K58建議取消下午班次和星期六所有班次

m_rd08 發表於 2020-8-7 10:48

K74好似都減到17-25分鐘?

I20091157 發表於 2020-8-7 11:10

連一向喺疫情冇減開班嘅MTR Bus都收車?:L
話說輕鐵又有冇減班?

lsc04d11 發表於 2020-8-7 11:20

臨時調整咋嘛?以前星期六好鍾意等佢 因為15分鐘一班好準時   宜家都係20者(然後就會有人同我講 宜家有eta嘛)   但港鐵好明顯唔想玩競爭喇(註:聽日開始可以搭58m由良景總站去寶田/青松觀與華都花園)

GD1570 發表於 2020-8-7 12:07

個人估計應該係疫情+暑假減班ONLY。

平時正常上學時段都有一大堆學生客需要使用的。

he_01 發表於 2020-8-7 12:15

I20091157 發表於 2020-8-7 11:10
連一向喺疫情冇減開班嘅MTR Bus都收車?
話說輕鐵又有冇減班?

屯門基本上全線單卡 751下繁cut到得返7單2拖

Anonymous 發表於 2020-8-7 13:34

lsc04d11 發表於 2020-8-7 11:20
臨時調整咋嘛?以前星期六好鍾意等佢 因為15分鐘一班好準時   宜家都係20者(然後就會有人同我講 宜家 ...

K58成段都唔係好夠人爭

青山灣至屯門站都係執雞多。市中心搭番上去嘅話,良景可能快左,但唔夠密車好難吸引人搭,所以客量都係偏低

leefung 發表於 2020-8-7 14:39

Anonymous 發表於 2020-8-7 13:34
K58成段都唔係好夠人爭

青山灣至屯門站都係執雞多。市中心搭番上去嘅話,良景可能快左,但唔夠密車好難 ...

K58最大問題係車疏,如果送車尾,等15分鐘,我坐505/507已經到左巿中心....
回程仲要面對58x/58M/260x車海...良田人更加唔會坐.....

HE7921 發表於 2020-8-7 14:42

直按將K53同K58合併並全日行駛仲好啦
頁: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
查看完整版本: 港鐵巴士 K58 班次調整