tszhinchan3 發表於 2021-6-23 08:30

AVW28 發表於 2021-6-23 07:52
我都明白任何改動都總有利弊,到底假設真係要郁286M,議員要求89C特快轉全日做替代都好合理既。
部分議員 ...

唔好意思,從來只係交通組織要求89C轉特快,議員係想286M保留

FBI2 發表於 2021-6-23 08:33

運輸署可能話:『你地呢班刁民,我都費事同你地講,反對理由又唔充分,殺線不可惜。』

js904 發表於 2021-6-23 08:45

Ravenclaw 發表於 2021-6-23 08:27
一個問題,馬市往來77區d人系咪唔搭286M
睇返馬鞍山交通關注組果篇post, 反而係77區嘅居民對286M往返馬鞍山市中心嘅需求好大
原因都係果幾個, 例如行去港鐵站好遠, 巴士可以夾時間, 810上唔到等

另, 77區啲居民響個post度都寸「馬鞍山交通關注組」其實係「馬鞍山市中心交通關注組」 , 當然呢度就唔會有人提 :lol

tszhinchan3 發表於 2021-6-23 09:12

睇返馬鞍山交通關注組果篇post, 反而係77區嘅居民對286M往返馬鞍山市中心嘅需求好大
原因都係果幾個, 例如 ...
其實只係製造另一個問題出黎,區內線不如用89S做埋仲好。

FBI2 發表於 2021-6-23 09:16

tszhinchan3 發表於 2021-6-23 09:12
其實只係製造另一個問題出黎,區內線不如用89S做埋仲好。

想殺286M,絕對應該搵萬能KEY既89S和82K幫手,廢物利用,可惜九巴冇心做.

1320 發表於 2021-6-23 09:23

LN9267 發表於 2021-6-22 19:47
https://www.facebook.com/475287422512978/posts/5733585196683148/?d=n

區議員提出了臨時動議要求觀察至 ...

屯門唔見得之後有咩線會大力加車/加線 wo................
垃圾P960? 佢用豪華車......沙田車過晒去都無用

Ravenclaw 發表於 2021-6-23 09:33

原因都係果幾個, 例如 ...

叫86c入77區搞店呢個流水問題...

又可以推多d長深客落286c...

{:2_32:}

js904 發表於 2021-6-23 09:45

FBI2 發表於 2021-6-23 09:16
想殺286M,絕對應該搵萬能KEY既89S和82K幫手,廢物利用,可惜九巴冇心做.

而家82K連非繁都養到班客, 好難會再郁
星期六晚八點幾坐過全程, 不停有人上落, 冇數足都有三四十人上落, 講真冇諗咁好客

js904 發表於 2021-6-23 09:48

要氹到班客響市中心俾多2蚊去77區先得囉...

S3bl430 發表於 2021-6-23 09:57

86C遲早會上斷頭台

點解唔搵89C改去市中心解決件事呢?
你唔係覺得89C在恆安會有死忠坐佢出觀塘?
頁: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11
查看完整版本: 沙田區交通會前膽