ksmbh 發表於 2021-8-4 10:16

806C自己做又話唔夠客要減ˋ班
但806AB線長中途站又難上車
而加有批去一城石門客都寧願27A再轉

Snoopy@FB8617 發表於 2021-8-4 11:41

10598C 發表於 2021-8-3 21:40
或者咁講,73A經優景里落白石角科學園,可以cover埋之後優景里三個發展項目
亦都咁講,埔公一帶亦都冇太 ...

優景里而家有28S插定旗
項目又唔係大
我諗都應該無咩望會改落去

埔公而家最大問題係條條都疏車
類似大窩西咁夾埋一條密少少既車
放走其他線其實係有機

咁講
而家806系開左個頭正路都係繼續做落去
小巴定巴士做真係有好有唔好
其實小巴佬要做既反而可能係分返開白石角流水
同埋特快係小瀝源/馬鞍山<>大埔客
free返中間位俾人上車

82D問題係就算行埋大涌橋路
都係小巴級既客量

LN9267 發表於 2021-8-4 12:00

https://www.districtcouncils.gov.hk/north/doc//common/committee_meetings_audio/ttc/19958/ttc_202023_m09_09.mp3

九巴在北區區議會交運會表示,基於274去的地方不是多人上班的地方,也許可以思考一下改道去多人上班的地方。

這個議程說北區去石門,也許九巴打算亮劍,打算用274與將來新招標小巴線去打,又是九巴一貫作風。

ryandroid 發表於 2021-8-4 14:19

Snoopy@FB8617 發表於 2021-8-4 11:41
優景里而家有28S插定旗
項目又唔係大
我諗都應該無咩望會改落去

埔公應該做密72A 經新城市改石門做總站
去荃葵青深水埗就新城市轉車
去觀塘黃大仙九龍城就石門轉轉車
73A 同74A行白石角好過274

YY487 發表於 2021-8-8 22:14

kmb71k 發表於 2021-8-9 00:15

YY487 發表於 2021-8-8 22:14
You are fake news

運輸署於2018年12月向沙田及大埔區議會發出諮詢文件,因應香港科學園及白石角的發展 ...

時間上可能記錯
但印象中改線應該係當年泛民要求下修改

頁: 1 2 3 4 5 6 [7]
查看完整版本: 九巴 274 加班及繞經白石角、科學園