fv682 發表於 2021-8-4 15:32

過海穿梭快線 900 加班及班次調整

生效日期:2021年 8 月 9 日星期一
白石角開:
0700, 0720, 0732, 0745, 0800
灣仔開:
1740, 1752, 1805, 1820, 1845

來源:
https://search.kmb.hk/KMBWebSite ... 28061630_1878_0.pdf

下圖由hkitalk.media 小編加上

Justshamxx 發表於 2021-8-4 15:35

Hurray!!!!!:lol

<曲>九巴成功吸納港島電車流域乘客有望!</曲>;P

珀島魚蛋 發表於 2021-8-4 15:36

灣仔尾車早咗

lsc04d11 發表於 2021-8-4 15:37

張通告又冇proofread提早尾班車定頭班車呀?提早尾班車係衰退黎架喎 九巴。。。

ccchhhuuunnn 發表於 2021-8-4 15:41

lsc04d11 發表於 2021-8-4 15:37
張通告又冇proofread提早尾班車定頭班車呀?提早尾班車係衰退黎架喎 九巴。。。 ...

真係提早咗尾車
佢有話調整服務時間

jason969 發表於 2021-8-4 15:45

其實而家回程尾班都幾爆下,貿貿然改早10分鐘好趕客喎,反而我覺得延長至7:15pm仲多人

lsc04d11 發表於 2021-8-4 15:51

ccchhhuuunnn 發表於 2021-8-4 15:41
真係提早咗尾車
佢有話調整服務時間

標題就focus提早頭班
下面就highlight提早尾班

係囉 淨係寫調整唔得?
其他通告又唔見咁詳細? 係咪有heart表現?

話時話 沙田多唔多人換十送一/記得/知道去換十送一?

JCTK 發表於 2021-8-4 15:54

嗰頭係另一個post話900班次戇居, 好彩九巴都發現呢個問題, 終於肯修正

S3bl430 發表於 2021-8-4 16:17

如果900肯改回程起點(例如菲林明道),避開灣北塞車問題,會更加好

ate214 發表於 2021-8-4 16:21

S3bl430 發表於 2021-8-4 16:17
如果900肯改回程起點(例如菲林明道),避開灣北塞車問題,會更加好

灣北唔見得無人

但站位實在太差
要行到金紫荊迴旋處先返轉頭
得極少數司機敢直接扭右入U-turn位
頁: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
查看完整版本: 過海穿梭快線 900 加班及班次調整