ricky 發表於 2021-11-11 17:23

KMBAP1 發表於 2021-11-11 16:27
油塘旺角 得垃圾紅van ,九巴連任何有誠意小小既BBI都冇
旺角人流咁多啵
...

反而通宵就有N216,日間無直車,通宵有直車,好罕見

lsc04d11 發表於 2021-11-11 17:32

2076 發表於 2021-11-11 16:56
其實近排問過下安友居民先至發現佢地唔係好敢坐259D,唔知幾時先入安友,驚搭錯車,所以東九返安友走左去 ...

唔係掛?
我反而覺得宜家成班街客永遠淨係識問經唔經轉車站
有時都懷疑佢問呢句但其實佢自己就係去嗰條線原本會直去嘅地方。。。。。

老實講 佢已經打造左張紙 白色就係入屯市安友。橙色就唔入不過 當然你唔係頭位 要睇到張紙都有少少難度。。。。

nokia 發表於 2021-11-11 17:53

根本由259D第一日開始,就唔應該咁樣同62X對著幹!
已成歷史,

只係唔明白點解屯門可以咁多線來往東九龍?
元朗有幾多條?

硬係冇一條真特快,
本來諗住258X+259X收咁貴,可以唔入轉車站,唔停少幾個屯門區部分尾站!
攪到宜家越嚟越少人搭

ricky 發表於 2021-11-11 17:54

WN4156 發表於 2021-11-11 16:52
油塘算好。起碼33,613,A26,214真係有用。14X 30分鐘一班去尖沙咀,係用45/50分鐘一班去觀塘嘅14C換,多 ...

油塘在最盡頭,鐵路又到,全個東九龍的主要點都經晒(畢架山花園、豐力樓、黃大仙、鑽石山/新蒲崗、牛池灣、九龍灣、牛頭角、觀塘、藍田)
以前油塘無地鐵,東九龍線總站(38,42C)多在藍田尾站算數。

ricky 發表於 2021-11-11 17:56

根本由259D第一日開始,就唔應該咁樣同62X對著幹! 已成歷史,只係唔明白點解屯門可以咁多線來往東九龍?...

因為屯門地方分散,反觀元朗區的集中人口只局限於元朗市(268C)同天水圍(269C,69C),而洪水橋(258A,258P)就會黐屯門嚟開線。另外,69C應該要全日服務,最多非繁30分鐘一班。

ccchhhuuunnn 發表於 2021-11-11 17:56

lsc04d11 發表於 2021-11-11 13:23
見到呢個重點,我就希望全個消息係錯

但相信都八成係有人望錯月曆 都要開始接受現實

電牌寫「不經乜乜乜」仲衰過唔寫
啲鹹魚睇唔到個不字又嘈
平時塊橙色紙牌全日擺出嚟,熟客就會明
唔使搞個電牌

GD1570 發表於 2021-11-11 17:57

2076 發表於 2021-11-11 16:56
其實近排問過下安友居民先至發現佢地唔係好敢坐259D,唔知幾時先入安友,驚搭錯車,所以東九返安友走左去 ...

咁坦白..屯轉去安友豐景園可以有三個唔同嘅月台(唔計N260啦,計埋就四個㗎喇)...

有時真係唔係好明厹點諗,259D都仲叫做有時間唔入,擺喺碼頭月台都算,
反正都唔係好遠...
最唔明嘅就係961,有幾多山景客真係會搭佢由轉車站返山景呢?
擺埋喺安友月台咪好地地唔駛班客分三個月台上車囉...

又唔見258D會擺返喺良田建個月台囉:L

ccchhhuuunnn 發表於 2021-11-11 18:00

根本由259D第一日開始,就唔應該咁樣同62X對著幹!
已成歷史,

268/269非繁開12分一班
62/259拆完都只係20分一班
屯門屋苑分散咁多,點同
屯門一定係傾向多綫疏車
元朗集中大馬路一定係少綫密車

ccchhhuuunnn 發表於 2021-11-11 18:02

lsc04d11 發表於 2021-11-11 17:32
唔係掛?
我反而覺得宜家成班街客永遠淨係識問經唔經轉車站
有時都懷疑佢問呢句但其實佢自己就係去嗰條線 ...

屯門九巴路線標準問題就係經唔經轉車站
明顯仲係只係識認純數字轉M綫X線返屋企

znc1911e 發表於 2021-11-11 18:16

KMBAP1 發表於 2021-11-11 16:27
油塘旺角 得垃圾紅van ,九巴連任何有誠意小小既BBI都冇
旺角人流咁多啵
...
咪有14<>2A
紅日坐半個鐘出到旺角
兩條都開15分班啱啱好譽港灣會轉到車

P.S. 紅Van完全唔垃圾
車密又快 有咩問題?唯一麻煩係唔收八達窿
$11無散紙就找9蚊神沙
頁: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12 13
查看完整版本: 九巴62P, 62X, 259D消息