znc1911e 發表於 2021-11-12 11:05

ricky 發表於 2021-11-12 10:33
但崇德圍總站仲有位?

崇德圍泊街咋嘛
畫返個位咪得
你講鯉魚門邨先無位啦下話
有吉坑剩咩?
6P都要放出馬路

ricky 發表於 2021-11-12 11:23

62X屯市至兆康南的停站位係?

GD1570 發表於 2021-11-12 11:50

ricky 發表於 2021-11-12 11:23
62X屯市至兆康南的停站位係?

應該係跟A33X去到屯門醫院後上兆康南。
出九龍都係一樣,只係唔入屯門站ONLY。

ccchhhuuunnn 發表於 2021-11-12 12:26

10598C 發表於 2021-11-12 08:03
但講有鐵嘅話,好似同62X擺過去兆康有啲自相矛盾...?
真係唔同鐵打嘅話就應該直接唔入兆康南,擺富泰A33 ...

特工好似有提過兆康都係純粹擺位就算唔計擺位,淨計兆康
兆康站唔似屯門站咁有保證有位坐,亦唔似屯門站可以行去屯市
(勉強行去大興體育館都要15-20分鐘258D,仲要露天)
齋計屯門站比兆康站,兆康有綫都合埋啲

ccchhhuuunnn 發表於 2021-11-12 12:29

andy92 發表於 2021-11-12 09:14
塞車都只係朝早,但朝早係 62P/258P/267X 各自分工
所以非繁 62X 兆康南>富泰>紅橋走線根本唔會塞車
...

似乎想照顧新地御半山點都要屈入景峰青山公路
呢個位算係近年屯門區內服務大躍進嘅位置
又有A33X又有62X同267X

ccchhhuuunnn 發表於 2021-11-12 12:32

arfung 發表於 2021-11-12 10:19
如果富泰塞得落新62X,當然泊富泰好過兆康南。
點睇不近鐵路站都較易儲客。

似乎想鋪路谷267X做第4條東九半全日/全日
一開波就62X包埋的話,到時又要坳補唔補返嶺南個位

ccchhhuuunnn 發表於 2021-11-12 12:35

GD1570 發表於 2021-11-12 10:40
K58已經好長了,仲要去埋兆康南,真的不了。
計行車穩定性去兆康南仲好過入富泰畀迴旋處死車阻住;P
不過鐵巴肯為咗九巴讓個位出嚟就另一回事

ricky 發表於 2021-11-12 12:49

ccchhhuuunnn 發表於 2021-11-12 12:32
似乎想鋪路谷267X做第4條東九半全日/全日
一開波就62X包埋的話,到時又要坳補唔補返嶺南個位
...

九巴似想四圍包抄,搞到城巴條54區觀塘線好難改線,借良田同兆康客做全日,又令建生有特快車去出東九龍。

andy92 發表於 2021-11-12 13:24

ccchhhuuunnn 發表於 2021-11-12 12:35
計行車穩定性去兆康南仲好過入富泰畀迴旋處死車阻住
不過鐵巴肯為咗九巴讓個位出嚟就另一回事

其實K58富泰站頭只係一個巴士泊位,唔係車坑

讓出黎都唔夠 62X 用

ccchhhuuunnn 發表於 2021-11-12 14:00

andy92 發表於 2021-11-12 13:24
其實K58富泰站頭只係一個巴士泊位,唔係車坑

讓出黎都唔夠 62X 用

K58個位泊一架休息車再同A33X share孖坑都叫再鬆動啲
不過都係唔會無緣無故讓畀你
頁: 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 15 16 17 18
查看完整版本: 九巴62P, 62X, 259D消息