214P_world 發表於 2022-2-12 16:46

JX9097 發表於 2022-2-12 13:45
將馬將碩係封對家後門

將埔前景冇想像中咁差

將馬/將石應該靠轉乘網絡食糊

但將埔其實非繁前景如何呢?始終要入白石角,而且係行將藍,吸引力唔知會唔會74X轉292/293強d

284 發表於 2022-2-12 17:50

將馬線竟然唔俾798系列,新城玩完了

asv98.kw131 發表於 2022-2-12 17:53

叫 292 同 293 ⋯⋯ 點解唔用未用嘅 294 同 295 嘅?不過呢兩條線贊成畀九巴做,一來將軍澳本身唔係九巴天堂,唔需要特登好似北區、大埔咁引入競爭,二來呢幾條線客量不明確,如果太少人搭加劇窮巴嘅財政危機,如果太多人搭又會唔夠人揸車,唔應該冒呢個險。

至於將埔線,唔知富蝶邨係咪真係俾城巴做,如果確定係嘅話,咁樣將埔線都一樣應該畀九巴,理由同上面一樣,如果富蝶邨最終係俾九巴嘅話,咁樣呢條線就唔應該畀九巴,因為大埔而家都仲係九巴天堂,得 307 係半條城巴路線。

User12345678910 發表於 2022-2-12 17:57

JX9097 發表於 2022-2-12 10:27
行西沙?你坐埋我嗰份

行西沙同大隧差大約幾耐?

JX9097 發表於 2022-2-12 18:01

214P_world 發表於 2022-2-12 16:46
將馬/將石應該靠轉乘網絡食糊

但將埔其實非繁前景如何呢?始終要入白石角,而且係行將藍,吸引力唔知會 ...

292/ 293非繁本身都唔會太密
(預計都係20,甚至30)
咁不如直接就時間坐將埔好過

JX9097 發表於 2022-2-12 18:04

User12345678910 發表於 2022-2-12 17:57
行西沙同大隧差大約幾耐?
是但篤坑口站出發去烏溪沙大老山長3公里,但快8分鐘

呢個setting已經favour to西沙
咁你諗下若果去馬通,甚至恆耀又會再差幾多

asv98.kw131 發表於 2022-2-12 18:24

JX9097 發表於 2022-2-12 18:04
是但篤坑口站出發去烏溪沙大老山長3公里,但快8分鐘

呢個setting已經favour to西沙

仲未計行西沙要站站停

214P_world 發表於 2022-2-12 18:28

JX9097 發表於 2022-2-12 18:01
292/ 293非繁本身都唔會太密
(預計都係20,甚至30)
咁不如直接就時間坐將埔好過

20算唔差啦,斷估將埔非繁點都冇可能密過15掛

User12345678910 發表於 2022-2-12 18:31

214P_world 發表於 2022-2-12 18:28
當年都好多人以為將沙冇市場,點知最後客似雲來

JX9097 發表於 2022-2-12 18:32

開20都算好喇
我估都係30居多
頁: 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 19 20 21 22
查看完整版本: 將馬線、將石線及將埔線由九巴中標