KG1428 發表於 2022-4-29 19:31

東鐡過海段5月15日通車

如題

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20220429/bkn-20220429033035500-0429_00822_001.html
巴士線301將會短時間取消
104/170/171/182會大減班

有咩線會有影響

tommy14D 發表於 2022-4-29 19:33

距離善水執笠又行咗一大步

JX9097 發表於 2022-4-29 19:36

善水末日了…

tommy14D 發表於 2022-4-29 19:38

JX9097 發表於 2022-4-29 19:36
善水末日了…

如果專心搞好東隧過海嘅話都叫有得救下, 起碼六字頭嗰啲線完大部分都係山上客

ky927 發表於 2022-4-29 19:40

我覺得紅隧某啲線很會大影響,但畢竟過海路線(包括三條隧道)已經係巴士公司較為搵錢同「單頭」較高嘅部分,尤其對應新界東過海路線,應該都會盡力救亡。

jocosben 發表於 2022-4-29 19:49

一埸浩劫在所難免,希望978仲keep到繁時搭

Citcalag 發表於 2022-4-29 19:50

善水rip 除非善水投到安北新線救亡,否則都應該係咁先🤪

tommy14D 發表於 2022-4-29 19:51

Citcalag 發表於 2022-4-29 19:50
善水rip 除非善水投到安北新線救亡,否則都應該係咁先🤪

安北嗰度起好都唔知執咗未, 下面仲有成堆九巴同佢玩,突唔突到圍都係一大問題

214P_world 發表於 2022-4-29 20:00

tommy14D 發表於 2022-4-29 19:38
如果專心搞好東隧過海嘅話都叫有得救下, 起碼六字頭嗰啲線完大部分都係山上客 ...

東隧例塞,除咗執價錢 執班次 執轉乘 做返好配套之外,都避唔到東隧塞車

Citcalag 發表於 2022-4-29 20:02

tommy14D 發表於 2022-4-29 19:51
安北嗰度起好都唔知執咗未, 下面仲有成堆九巴同佢玩,突唔突到圍都係一大問題 ...
安北只係個煙幕,你當係用來泊車啦,睇返rpp寶達直出個走線,繁時淨係靠秀暉寶達兩個站,搶哂九巴堆601/13X都夠賺

所以我覺得石礦場係個金礦場來架,如果屎水搶唔到呢舊金,食又食哂堆豬頭肉(eg 20 20A 22 797),再加上大量過海線跌客,就好難翻到身
頁: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
查看完整版本: 東鐡過海段5月15日通車