FBI2 發表於 2022-6-7 22:53

54區準街坊表示: 城巴講就兇狠

正當大家對54區招標線抱有期望之際,城巴拋出來既服務計劃令一眾準街坊媽聲四起,直斥城巴"講就兇狠,做就...........(兩字粗口唔出得街)",同時已強烈要求九巴在67A開線時改為虎地交匯處直出屯門公路,回程相若.

其實而家新界線投標,真係唔知為乜,完全睇唔到九巴以外的公司,可以有能力做起長途線. 當然,中短途線俾九巴以外既營辦商,例如城巴或嶼巴,街坊表示歡迎的.

希望城巴努力一點,投中屯天新線,認真服務街坊,呢堆54區長途線就算了,反正做全日都未必有數圍,唔做又俾街坊鬧.

說到尾,都係運吉既錯.

HR1377 發表於 2022-6-7 23:00

建議 閣下向巴士公司和運輸署反映,要求67A開線時直出屯公

andy92 發表於 2022-6-7 23:13

九巴投到既,267X, 960C 就有得發大攪

而家 ? 唔湯唔水

Snoopy@FB8617 發表於 2022-6-7 23:18

andy92 發表於 2022-6-7 23:13
九巴投到既,267X, 960C 就有得發大攪

而家 ? 唔湯唔水
咁又諗太多啦
唔係屍水會進場
九公郁都廢事郁

12Lane 發表於 2022-6-7 23:26

難聽講句,54區只係一個比兆康同良田夾住嘅幾個屋邨。近欣田果面去晒西鐵,近良田果面不如行去搭番良田巴士,全日有駁腳車加上到屯轉都真係劏雞還神。最慘係現有九巴仲要冇得話踢就踢入去,疊埋心水搭西鐵或者慢祿67A啦。

eric278 發表於 2022-6-7 23:34

難聽講句,54區有咩特別巴閉?只係一個比兆康同良田夾住嘅幾個屋邨。近欣田果面去晒西鐵,近良田果面不如行 ...

54區除了菁田及和田兩邨外,其實還有將成為屯門最大的私人屋苑的項目NOVO LAND(整個項目會有14座樓宇,並有大型商場)

qunow 發表於 2022-6-7 23:34

唔俾停屯公三站,得嗰幾棟鐵路站隔離嘅樓,點全日?冇屯公三站個客量基礎仲差過54區喎因為近鐵路站,要怪就怪運輸署劃線

12Lane 發表於 2022-6-7 23:43

54區除了菁田及和田兩邨外,其實還有將成為屯門最大的私人屋苑的項目NOVO LAND(整個項目會有14座樓宇, ...

咁又點呢?novo land個位衰極都係最近寶田總站同一堆其他巴士路線,批比私人樓個地段差極有限。真係叫遠到要搭車駁腳嘅係菁田同和田咋。而家想踢260x 258d呢類全日線入去都冇得揀,搭番一日幾班50同55啦。招標真好:)

SSBT 發表於 2022-6-7 23:44

54區除了菁田及和田兩邨外,其實還有將成為屯門最大的私人屋苑的項目NOVO LAND(整個項目會有14座樓宇, ...

係就係商場
不過得果5萬尺都唔夠
面積唔會大過欣田囉

JC8385 發表於 2022-6-7 23:45

難聽講句,54區有咩特別巴閉?只係一個比兆康同良田夾住嘅幾個屋邨。近欣田果面去晒西鐵,近良田果面不如行 ...

無咩巴閉,但連大興都有1M1X嘅時候
54區居然淪落到咁
頁: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
查看完整版本: 54區準街坊表示: 城巴講就兇狠