ATSE40 發表於 2022-6-27 21:21

城巴 88R 調整班次

官網聲稱由 2022.5.23 起生效。

沙田第一城開
星期一至六
0610 - 2300(13 - 20)
星期日及公眾假期
0700 - 2300(20)

中區政府碼頭開
星期一至六
0950 - 2340(12 - 20)
星期日及公眾假期
1000 - 2340(20)

LN92830 發表於 2022-6-27 23:31

沙田第一城嘅所謂「邨巴服務」既唔肯服務沙田區內, 又唔肯服務周邊地區(深水埗, 黃大仙, 九龍城及荃灣),
所以我覺得NR88嘅所謂「邨巴服務」根本係越權, 濫用兼夾多餘!!!!!
強烈要求NR88大幅削減至每日上午去程服務及星期一至星期五下午回程服務, 或者縮短走線至沙田區內或周邊地區(深水埗, 黃大仙, 九龍城及荃灣), 以達至其他營辨商嘅要求, 完!!!!:@

avianwind 發表於 2022-6-28 06:56

參考返近期例子

就算你有意想做
運吉都只會話
現時已有相關路線服務該地區
;P

b123as 發表於 2022-6-28 07:43

沙田第一城嘅所謂「邨巴服務」既唔肯服務沙田區內, 又唔肯服務周邊地區(深水埗, 黃大仙, 九龍城及荃灣),
所 ...

九巴俾停站先算啦,運輸署俾,都要九巴唔反對

B.B.B. 發表於 2022-6-28 07:45

建議加682B 轉乘塞住上面個口

天空之神 發表於 2022-6-28 08:37

居民服務係唔需要理其他區晚意願
同 TD 傾掂數就得

szeto993 發表於 2022-6-28 09:00

所 ...

根據掃管笏個post嘅結論,人哋邨巴服務唔關你班巴士迷同週邊地方事

eric278 發表於 2022-6-28 09:05

天空之神 發表於 2022-6-28 08:37
居民服務係唔需要理其他區晚意願
同 TD 傾掂數就得

沙田第一城居民巴士雖然是城巴營運,但其實是沙田第一城業主會(揸莊人)委託城巴。

JX9097 發表於 2022-6-28 09:56

所 ...

你識唔識分莊閑?

ky927 發表於 2022-6-28 10:18

好野,星期日晚2100後南行仲keep到20分鐘一班,真係要對開所以焗住沙田出去要行返20?
頁: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
查看完整版本: 城巴 88R 調整班次