roquelcm 發表於 2022-7-18 13:05

不如110加鐘

htpxcw 發表於 2022-7-18 13:56

就算有冇608都好
606系都唔會有運行
鐵唔覆蓋嘅位有van,剩低個雞肋嘅耀東,再講是但一邊做特快都係益對家

至於606X,兩繁過後出入康民/工業城/九龍灣工業區需求就少,剩低位置有van有鐵,非繁巴士如果唔係開10-15分鐘都唔洗諗可以搶客,燒錢做咩
唔計608都仲有694藍田觀塘客(而且繁時唔少),冇理由白白送咁一半比對家仲要downgrade佢哋落13蚊,當年未有608傾606X柴灣回程城巴已經唔肯

nwfb1001 發表於 2022-7-18 13:59

Kj2052 發表於 2022-7-18 11:09
東區去觀塘坐鐵轉2次車夠玩死
仲要轉車時間分分鐘好長

紅小快但貴,606未計等車時間,兜完北角再入東隧個時,搭鐵應該去到油塘了

nwfb1001 發表於 2022-7-18 14:00

htpxcw 發表於 2022-7-18 13:56
就算有冇608都好
606系都唔會有運行
鐵唔覆蓋嘅位有van,剩低個雞肋嘅耀東,再講是但一邊做特快都係益對家

606放棄北角+耀東先有機會翻生

tommy14D 發表於 2022-7-18 14:00

JX9097 發表於 2022-7-18 12:40
同意608同613嘅存在令到606處境更尷尬(尤其是608同606明顯有重疊)
另外606九龍段行九商亦真係冇客(晚 ...

夜晚行返三彩中好,一係連夜晚都叫埋606A 606X做,606只做非繁

Kj2052 發表於 2022-7-18 14:02

nwfb1001 發表於 2022-7-18 13:59
紅小快但貴,606未計等車時間,兜完北角再入東隧個時,搭鐵應該去到油塘了
...

搭鐵我覺得鰂魚涌轉車本身都耐
昨日用咗超過8分鐘轉車
觀塘返太古如果606咁岩有車真係快過保鐵

tommy14D 發表於 2022-7-18 14:03

nwfb1001 發表於 2022-7-18 14:00
606放棄北角+耀東先有機會翻生

太古城去觀塘得606去到,608 694一早上橋,613又唔關事,連紅小都西灣河上橋

Kj2052 發表於 2022-7-18 14:03

tommy14D 發表於 2022-7-18 14:00
夜晚行返三彩中好,一係連夜晚都叫埋606A 606X做,606只做非繁

開606b夜晚行淘大嗰邊仲好

Kj2052 發表於 2022-7-18 14:03

tommy14D 發表於 2022-7-18 14:03
太古城去觀塘得606去到,608 694一早上橋,613又唔關事,連紅小都西灣河上橋 ...

608經太古
不過九龍頭站已經九龍灣

neoplan720p 發表於 2022-7-18 14:14

606X全日來回兜耀東(除606A服務時段以外),西灣河上落公路好過。

鰂太留返繁時幾班606A算。

再補多個608 / 613 <-> 601/619/671 轉乘優惠已經好夠。

依606而家既走線,
唔好講延長服務時間,
唔俾人減班縮時已經要還神。
頁: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 12
查看完整版本: 唔明點解606唔可以加鐘