大西北人 發表於 2022-8-26 04:14

miklcct 發表於 2022-8-26 04:19

當然應該。

當年263經VIP區目的係方便屯碼人轉輕鐵,而家已經無呢個需要。

263應該變成真正嘅點對點路線,來回中途只停屯門市中心同兩個轉車站。

E21A 發表於 2022-8-26 05:40

;P應該縮到去屯轉,全部客都要轉乘,咁先公平兼慳車

tommy14D 發表於 2022-8-26 05:49

應該縮到去屯轉,全部客都要轉乘,咁先公平兼慳車

屯轉去城轉更慳車

lsc04d11 發表於 2022-8-26 07:34

tommy14D 發表於 2022-8-26 05:49
屯轉去城轉更慳車

城轉都冇位u turn 沙田站仲唔夠咩?

如果跟你諗法既話 咁千祈唔好俾區議員爭取到開放城隧轉車站同起通道落去梨木樹
咁搞有可能263會屯轉至可風中學(車在梨木樹總站調頭)

講番正題 飛走vip 咪又令屯轉條隊仲長
263條隊有時都已經好長 如果要埋vip客都排既話....

leefung 發表於 2022-8-26 08:37

263其實可以改去屯碼,
咁59M/59X可以變相慳返幾架車....

反正VIP區係屯轉又唔係好多人等.....

he_01 發表於 2022-8-26 08:51

去屯碼就去唔到屯市

1320 發表於 2022-8-26 08:59

繁時的確應該部分班次去碼頭, 全日就不了, 會令263班次太疏

lsc04d11 發表於 2022-8-26 09:14

he_01 發表於 2022-8-26 08:51
去屯碼就去唔到屯市

參考259S.....哈
我知有啲邨巴回程都係屯市一站然後返屯碼

不過。。。入屯碼真係唔好,到最後都係唔領情都係要落屯轉排隊既。。。。

GD1570 發表於 2022-8-26 09:14

應該縮到去屯轉,全部客都要轉乘,咁先公平兼慳車

;P改為沙田站至屯門公路轉車站(循環線),
停完往屯門方向上層後經小欖交匯處去往轉車站(往市區方向),上客走人返沙田站,
慳位慳車慳時間。

將263喺轉車站原本往沙田嘅位畀荃葵青M線用。
頁: [1] 2 3 4 5 6 7 8
查看完整版本: 論263應否飛vip區