CRH5 發表於 2022-10-3 12:09

運輸署計劃擴建屯門公路轉車站

運輸署計劃擴建屯門公路轉車站
- 九龍方向外車道 (屯門公路) 後方: 加設兩個停車處
- 屯門方向上層 (屯門公路) 最前方: 增設一個停車處
工程預計 2023 年內完成。

Ref: https://www.facebook.com/watch/?v=2050700551984153&extid=NS-UNK-UNK-UNK-IOS_GK0T-GK1C&ref=sharing

下圖由 hkitalk.media 小編加上

1133_1211 發表於 2022-10-3 12:55

屯門方向

九龍方向

Samuel8204 發表於 2022-10-3 12:19

真係神奇,唔係諗將啲多餘線踢出去轉車站,而係夾硬擴建。超哥啲奴才果然秉承「一日解決一個問題,但係引申N個問題」嘅理念🤣

leefung 發表於 2022-10-3 12:42

呢D小修小補,都改善唔到轉車站既問題......

kay 發表於 2022-10-3 12:47

繁忙時間排長龍入轉車站應該唔會多幾個停車位就解決到

3asv@59x 發表於 2022-10-3 13:16

入屯門點解唔係而家樓上起多層?樓上比59 67 citybus,樓下比58 60 66系,係大工程d,不過如果有扶手電梯上落唔會唔方便,同埋唔駛塞住同一綫入站

3asv@59x 發表於 2022-10-3 13:23

Samuel8204 發表於 2022-10-3 12:19
真係神奇,唔係諗將啲多餘線踢出去轉車站,而係夾硬擴建。超哥啲奴才果然秉承「一日解決一個問題,但係引申 ...

962P 962G X962
58P 60M 62X

960C 961P 960P(如961全日銅鑼灣)

暫時數到呢堆線應該飛走轉車站

rusf101001 發表於 2022-10-3 13:28

260X/263開兩味直接點對點運人已經少好多人轉車

ky927 發表於 2022-10-3 13:35

真係神奇,唔係諗將啲多餘線踢出去轉車站,而係夾硬擴建。超哥啲奴才果然秉承「一日解決一個問題,但係引申 ...

我又覺得轉車站理應所有基本線都必停先起到作用。(仲要密)

TYChow 發表於 2022-10-3 13:48

3asv@59x 發表於 2022-10-3 13:23
962P 962G X962
58P 60M 62X

60M同62X無可能飛站,因為呢兩條線需要接載外區入屯門工廠區返工嘅乘客。

反而係59A、59M同59X要重組路線,例如59A改行湖景邨,59X不停「小欖轉車站」

增加轉車優惠:
59M、59A與234X在荃景圍轉車
59X與6號線在太子站(旺角警署)轉車
頁: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
查看完整版本: 運輸署計劃擴建屯門公路轉車站