FBI2 發表於 2022-10-18 22:29

新巴初步有意重整682系

最近膠液廣場掃地爆料,新巴有初步構思想重組682系,大概想法如下:
1/ 取消現時682早繁南行和下繁北行班次
2/ 早繁南行和下繁北行,將由682A,682P,988等線瓜分
3/ 682B有意取消,由986和982C瓜分服務
4/ 繁時有意港島一拆二,一條經北角去西灣河,一條西灣河落高速碌去柴灣,回程也是,但只限繁時單向
5/ 其餘時間繼續由682一條搞掂

以上只是初步構思,未正式上TD

.KD.8283. 發表於 2022-10-18 22:44

屎水真係好鍾意一條拆n條跟住唔同時段唔同號碼慌死d客唔睇到頭都大埋:L

kmb71k 發表於 2022-10-18 22:45

上幾年既RPP仲建議682B加強服務
去到今年就話有意想取消
即係客量不似預期

咁到時水泉澳會搵982C做定986做?
搵986做又好似太長?

VK4642 發表於 2022-10-18 22:47

繁時一拆二,唔知682D個no.有無機會翻生:lol
988回程幾時開?

koneotis 發表於 2022-10-18 22:50

VK4642 發表於 2022-10-18 22:47
繁時一拆二,唔知682D個no.有無機會翻生
988回程幾時開?
西灣河落橋有潛質叫X682;P

682B開半全日,cut走佢係想乘機cut走非繁,定係非繁照行西隧?雖然其實cut走非繁都無所謂

dennis28a 發表於 2022-10-18 22:55

.KD.8283. 發表於 2022-10-18 22:44
屎水真係好鍾意一條拆n條跟住唔同時段唔同號碼慌死d客唔睇到頭都大埋

雖然係咁,但橙巴比我鬧足咁耐終於訓醒做實事。

無論點拆都好,依個建議我大力支持。

kay 發表於 2022-10-18 22:57

682依家增長點得返泥涌同十四鄉
其他地方要搞隨時好似962系迫人減少選擇

YY487 發表於 2022-10-18 23:01

ccicoltd 發表於 2022-10-18 23:04

YY487 發表於 2022-10-18 23:01
682b 收檔即係廣源行西隧去東區?

留條生路予 NR811。

ky927 發表於 2022-10-18 23:15

北角唔撞680咩
頁: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9
查看完整版本: 新巴初步有意重整682系