FBI2 發表於 2022-10-28 14:30

膠液廣場吹水料之九世發篇

頭先食飯,撞到掃地阿嬸,講左兩句,有幾多真幾多假自己研究:

阿嬸話城記睇到948客量驚人,都唔知點解咁多人搭,所以同對面紅公司傾緊大改948,大致想改的範圍如下:
1/ 下繁北行948拆線,一南一北,但時段未傾掂
2/ 上繁新增948北行班次
3/ 延長平日948南行尾車至1900
4/ 加密948部分時段班次
5/ 新增N948,2出2入,類似N307玩法
6/ 948E北行加多2班

另外,荃灣至南區線,太公話打算招標。

吹到咁多咋。

VK4642 發表於 2022-10-28 14:33

睇黎會有948C同948D
荃灣至南區線之前又話城巴做,叫930C既:o

FBI2 發表於 2022-10-28 14:34

VK4642 發表於 2022-10-28 14:33
睇黎會有948C同948D
荃灣至南區線之前又話城巴做,叫930C既

有948C,但唔知係乜

slsso 發表於 2022-10-28 14:37

非繁地獄走線都可以總站開 30分鐘上公路,45分鐘到中環,60分到銅鑼灣

中段無鐵區域仲再快啲,無客至奇

Mercer 發表於 2022-10-28 14:37

一南一北咁涌美路點算,

定係長亨果條係做北
青衣碼頭果條做南?

荃灣至南區線 叫人930 930X轉970 970X 971 973咪得.
唔通行隧道咁開心

GD1570 發表於 2022-10-28 14:44

Mercer 發表於 2022-10-28 14:37
一南一北咁涌美路點算,

定係長亨果條係做北

青衣碼頭就應該無位再擺線做總站。

估緊會唔會係長安照上長宏再落青衣邨,停埋工業中心就上路,
然後另一條就青衣站直去翠怡再上山然後落山。

荃灣南區線緊係招標啦...無理由九巴會無興趣囉。

kay 發表於 2022-10-28 14:45

948非繁幾時唔再玩你一班我一班先

GD1570 發表於 2022-10-28 14:46

19:00南行尾車絕對唔應該傾,而係要立即做。

17:00根本唔方便放工客。

m_rd08 發表於 2022-10-28 14:51

GD1570 發表於 2022-10-28 14:44
青衣碼頭就應該無位再擺線做總站。

估緊會唔會係長安照上長宏再落青衣邨,停埋工業中心就上路,

如果只係用黎做下繁既落客站既話,其實總站放邊都應該冇問題既

GD1570 發表於 2022-10-28 14:53

m_rd08 發表於 2022-10-28 14:51
如果只係用黎做下繁既落客站既話,其實總站放邊都應該冇問題既

SOR...我以為全日一拆二...
頁: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
查看完整版本: 膠液廣場吹水料之九世發篇