HA7569 發表於 2022-11-19 01:02

264R 加強服務可行性

而家星期六日好多時見 264R 近尾車時段都坐滿人入天水圍/大埔
其實 264R 有冇空間延長尾車至晚上十點呢?

同時雖然平日早上有 64X 65X 265S
其實有冇空間可以做埋平日晚繁服務呢?

歡迎大家討論

kmb71k 發表於 2022-11-19 02:00

64X 65X平日晚繁服務已落實

但未有實施日期

Choi 發表於 2022-11-19 07:19

抽64K車行全日264是否可行?

leefung 發表於 2022-11-19 07:36

264R都唔夠客...我坐親都係得3至4成客.....

12Lane 發表於 2022-11-19 08:08

264R客量好左唔少,有班次開始識坐滿人。但提早頭車好似比起延長尾車更加符合R線定位。唔知係錯覺定係點,西行好似比東行好客。

hadboy5 發表於 2022-11-19 09:08

12Lane 發表於 2022-11-19 08:08
264R客量好左唔少,有班次開始識坐滿人。但提早頭車好似比起延長尾車更加符合R線定位。唔知係錯覺定係點, ...

因為64K西行要站站停的機會高過東行站站好多

horivhyc 發表於 2022-11-19 09:39

264R肯全日(變264)兼做番通勤價
保證一定不時頂閘

佢而家都係因為收旅遊路線價先至嚇走一D人姐

FBI2 發表於 2022-11-19 09:55

horivhyc 發表於 2022-11-19 09:39
264R肯全日(變264)兼做番通勤價
保證一定不時頂閘

對佢整體盤數冇幫助嘛,因為班客唔坐264R都會坐64K,再唔係坐73X轉269D,點都係坐番九巴.

Dennis545 發表於 2022-11-19 10:10

64X及65X開全日好過啦,或者引入城巴加入競爭,可以拉近新界西及新界東的距離。

FBI2 發表於 2022-11-19 10:17

Dennis545 發表於 2022-11-19 10:10
64X及65X開全日好過啦,或者引入城巴加入競爭,可以拉近新界西及新界東的距離。 ...

支持65X轉全日,並加經元朗(早上現時65X那班維持不經元朗)
頁: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9
查看完整版本: 264R 加強服務可行性