HT408 發表於 2022-11-25 21:04

九巴 95 調整班次

28/11 生效

翠林開
星期一至五 12-25、星期六15-25、假日 20-25

九龍站開
星期一至五 15-30、星期六 20-25、假日 25

ref : http://search.kmb.hk/KMBWebSite/AnnouncementPicture.ashx?url=1669349734_4777_0.pdf

tommy14D 發表於 2022-11-25 21:15

95都疏過213D乜事, 依家越嚟越多越住秀明道嘅都寧願坐213D出入旺角,事先聲明呢班都係想慳下錢嘅客,想快嘅已經去咗紅van

214P_world 發表於 2022-11-25 21:26

點解回程仲疏過去程...

tommy14D 發表於 2022-11-25 21:27

214P_world 發表於 2022-11-25 21:26
點解回程仲疏過去程...

回程不入彩虹道,去程不嬲多客過回程

214P_world 發表於 2022-11-25 21:32

tommy14D 發表於 2022-11-25 21:27
回程不入彩虹道,去程不嬲多客過回程

但冇需要減到30吧... 如果要減, 我寧願臨到收車嗰d鐘數西行30囉

Steven_BUS 發表於 2022-11-25 21:34

95定位, 向來模糊, 9字頭路線只有10%覆蓋到將軍澳區(西貢區)
安達,安泰邨入伙, 多左213D,213X爭食,
秀茂坪段(佐敦方向)又同1A一樣票價$7.6,
四順一段到喉唔到肺, 唔可以逼27客仔轉移玉步搭95,
太子道東轉入清水灣道支路, 愈來愈擠塞

tommy14D 發表於 2022-11-25 21:36

Steven_BUS 發表於 2022-11-25 21:34
95定位, 向來模糊, 9字頭路線只有10%覆蓋到將軍澳區(西貢區)
安達,安泰邨入伙, 多左213D,213X爭食,
秀茂坪 ...

27咁平,除非去油麻地,否則坐返27啦

天空之神 發表於 2022-11-25 21:42

不如 95 改上安達臣道好過啦
然後再諗處理 213D 就算

tommy14D 發表於 2022-11-25 21:46

秀茂坪去新蒲崗點處理?早繁有12靠呢堆客撐住

214P_world 發表於 2022-11-25 22:00

比舊客鬧死都似😂 之前某位前議員都試過
頁: [1] 2 3 4 5 6 7
查看完整版本: 九巴 95 調整班次