932gz6061 發表於 2022-12-2 16:46

UA2892 發表於 2022-12-2 16:39
係呀?
官方當年叫人坐18P轉1/5B/10喎

692好地地一程車做咩要cut?
212好地地一程車做咩要cut?

你係邊個,要就晒你獨特坐法開個分段比你?

皇后像行去置地都行唔到建議求醫唔好出post啦

UA2892 發表於 2022-12-2 16:48

htpxcw 發表於 2022-12-3 15:15

自從56A事件之後,九巴都開始wer爛面
直接喺區議會回覆話想食對家條聯營線應該係第一次

JX9097 發表於 2022-12-3 17:03

...

出口啫
真係要食先算
(新巴根本唔會放口)

kay 發表於 2022-12-3 19:20

JX9097 發表於 2022-12-3 17:03
出口啫
真係要食先算
(新巴根本唔會放口)

咁依家904提早到2100尾班同埋本身有0.5條
做埋新巴個份其實都唔係多好多班車

假日計西區開出做埋新巴個份個度都唔夠20班車
不過問題係做埋新巴個份
新巴個堆班次有利潤?
無既話接手有少少黑人問號

屎巴比人話得多佢倒米
依家佢同你癲繼續倒米做904
見好就收好重要
否則有日九巴轉左立場同新巴一樣要斬非繁
到時又無仇報

ctb213 發表於 2022-12-4 11:50

其實九巴咁偉大肯接管904不如先頂左cut 左的班次,開番到十二點,再唔係在904沒有營運的時間開條904A,由九巴獨自營運

cruisesnet 發表於 2022-12-4 12:31

...

有時君子協定打破咗就係打破咗

UA2892 發表於 2022-12-4 14:20

wingho_cwh 發表於 2022-12-4 14:24

ctb213 發表於 2022-12-4 11:50
其實九巴咁偉大肯接管904不如先頂左cut 左的班次,開番到十二點,再唔係在904沒有營運的時間開條904A,由九 ...

904 本身收十一點。。
同埋,如果成條 904 畀晒九巴,睇在公關 / 好似 108 vs 116 咁打返 905 轉頭份上,佢應該會肯回復十一點尾車
但係如果佢插唔到旗,你純粹要佢頂咗屎水唔做嗰啲班次,咁就係只有付出沒有回報,正常人都唔會肯
(因為插到支旗,駁到個九巴網絡,有轉乘,所有班次有月票先係重點)

kay 發表於 2022-12-4 15:00

cruisesnet 發表於 2022-12-4 12:31
有時君子協定打破咗就係打破咗

但依家唔係九巴想做埋新巴個份就一定得
而且睇返之前其他版友口供
屎巴提左堆隧巴重組建議比九巴反對
其中原因係九巴唔想屎巴套到更多車去新區

依家口供似乎有唔夾

904依家結果其實應該係九巴想要
cut非繁同做埋新巴個份
新巴就有車free到出黎第二度打九巴
迫新巴蝕錢做生意先係高招
頁: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11
查看完整版本: 中西區區議員要求改善904服務