81c 發表於 2010-8-10 00:20

身為板主,必須有很強的危機感,
面對眾板友質疑動機、想法,挑戰管治
,應該盡快、小心處理和交代,
釋除板友的疑慮。

然而,板主閣下在其他板貼文、貼特見
,卻以事忙掩飾。在事件發生一星期後,
,第一百篇回文才回應。這絕並非板主
應有的表現。

而且,閣下還選擇性回應,迴避多項重要
問題。閣下這樣的回應,相信眾板友亦不
會滿意,至少本人不會幼稚得「收貨」。

更甚的是,閣下「明白上述回應未能令
各位滿意」,那麼板主閣下應該很清楚眾
板友的訴求是甚麼。寫數百字的明知不能
釋除板友疑慮、不能讓板友接受的所謂
「回應」實在毫無誠意。

板主閣下可以繼續迴避問題,但這件事
一日未圓滿解決,閣下將亳無管治威信
可言,板上不必要的爭端勢必越來越多。
一旦令板面混亂、公信力盡失,或者使
板友交流不再,板面陷於癱瘓,閣下必定
難辭其咎。

最後給你兩個提示:
人在做,天在看。

公道自在人心。

另外,本人希望站方不要以為這只是一件
芝麻綠豆的事。這事關乎板務人員的人格、
誠信,還有板面管治、站方聲譽,必須嚴
肅處理。

091320906 發表於 2010-8-10 00:33

238X 發表於 2010-8-10 00:44

回復 119# 的帖子

我睇到呢度有少少頭暈...
你地想佢澄清乜嘢?

一、「有無私下『指示』代理板主罰人」?
如果係咁,咁我又有問題:
你地認為代理板主會有咩誘因要跟從呢個所謂
「指示」?呢度只係一個網,原訴人又唔係站長,
站長又講左無要求人罰人,代理板主照計並無壓力。
所以呢個指控其實好莫名其妙,當事人完全唔識應係唔奇。

二、「點解一邊話歡迎一邊就投訴」?
呢個明顯係失言,正確做法:
一係講完歡迎吞左道氣;一係撕爛塊面講明要投訴佢。
但呢度似乎道理顯明,無乜特別需要「解釋」之處。

三、定係仲有 D 咩要佢出來講,我無留意到的?

edhong 發表於 2010-8-10 00:52

~誰@359~ 發表於 2010-8-10 02:36

或者咁講
而家個勢係有部分板友都唔妥CPY繼續做板主
而且,究竟佢有冇公器私用,CPY澄清後依然有板友質疑,但CPY都冇further explain
根本CPY已經失晒做板友既民心
問心,佢真係好有heart去收集熱狗時間,我好歡迎佢咁做
但係今次,佢走去問冷馬時間,用泥博熱代冷,已經過左火位
仲要人前人後兩個樣,加埋佢D「敬酒唔飲飲罰酒」呀
10-002既辯護令我覺得佢似係恐嚇陪審員呀,等等(代理板主呢單野我都係建基於10-002先唔信CPY)
都證明佢唔適宜做板主,而係適宜做冇站規執行能力既文章專員…

sea1986 發表於 2010-8-10 03:05

原帖由 238X 於 2010-8-10 00:44 發表 http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/images/common/back.gif
二、「點解一邊話歡迎一邊就投訴」?
呢個明顯係失言,

呢個唔係失言喎
明顯係一個帶緊假面具做人喎
呢一秒就話歡迎人批評
後一秒就即刻攞把刀捅人
等於以前皇帝歡迎眾臣諫言
但遇到唔啱聽既就轉過頭拖出去斬、滿門抄家
咁樣都仲叫失言?
238X板友你對CPY講既嘢認真有獨特既見解啦:lol

S3BL100 發表於 2010-8-10 05:45

原帖由 238X 於 2010-8-10 00:44 發表 http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/images/common/back.gif
我睇到呢度有少少頭暈...
你地想佢澄清乜嘢?

一、「有無私下『指示』代理板主罰人」?
如果係咁,咁我又有問題:
你地認為代理板主會有咩誘因要跟從呢個所謂
「指示」?呢度只係一個網,原訴人又唔係站長,
站長又講左無要求人罰 ...

另外兩條已經有人答左。

代理板主有冇誘因跟「指示」唔係重點,重點我相信係:如果CPY有提出要求將ATE24停版30天,可能已經有違中立原則。

dongfeng 發表於 2010-8-10 06:32

回復 126# 的帖子

既然CPY不適合繼續做板主,那麼我們應該要求CPY辭去italk所有板主職務,以息民憤!

307 發表於 2010-8-10 09:15

見3ASV359兄講開10-002,
我都想發表點點意見。

我本身對CPY無咩好感,
但係當你見過10-002入邊,
板主解釋處分的內容,
好難會對呢個人唔反感。

所引例子全無關係、
所持理據毫無邏輯,只見威嚇,
亦不見板主真正解釋當初處分理據,
極盡抹黑之能事,
我實在見唔到有關板主有做板主、當權者、領導者的胸襟。

多謝S3BL100兄講出我想講的說話,
如果有人係講咗類似「呢個板友響我個板度搗亂,幫我睇睇佢。」,
已經足夠去證明今次係有板主不公平處事。

另外,我無可能同意admin23果句係失言,
如果佢係一個普通板友,
呢句唔係應該有機會去到挑起罵戰嗎?
頁: 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 19 20 21 22
查看完整版本: 問:有關admin22將站友id = ATE24停版的決定